Categories: Κοινωνία

Η Δημοτικής Παράταξης «Αγαπάμε το Χαλάνδρι» για τον Απολογισμό έτους 2023 της Δημοτικής Αρχής

Δημοτικής Παράταξης «Αγαπάμε το Χαλάνδρι» με ανακοίνωσή της ενημερώνει του πολίτες του Χαλανδρίου ότι θα απόσχει από την εκδήλωση, επειδή εκτιμά ότι «αυτός ο Απολογισμός δεν αποσκοπεί στην ενημέρωση των Δημοτών, αλλά στην αυτοπροβολή των στελεχών, των Αντιδημάρχων και του Δημάρχου στο κοινό τους», δεδομένου ότι «στις τελευταίες Αυτοδιοικητικές εκλογές επικοινώνησαν το έργο τους, το οποίο ξαναπαρουσιάζουν στον Απολογισμό, ένα έργο όμως που έχει ήδη κριθεί»

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Δημοτικής Παράταξης «Αγαπάμε το Χαλάνδρι»
 «Ο θεσμικός ρόλος της Μείζονος Αντιπολίτευσης σε έναν Δήμο είναι να ελέγχει το έργο της Διοίκησης, να συμμετέχει ανελλιπώς στα Δημοτικά Συμβούλια, να μεταφέρει τα προβλήματα των Δημοτών στα αρμόδια Όργανα, να προτείνει και να αντιπροτείνει λύσεις για θέματα που αφορούν την καθημερινότητα, τις υποδομές, τα έργα που εξελίσσονται στα όρια του Δήμου.
Ανταποκρινόμενοι σε αυτόν ακριβώς τον ρόλο μας και πολλές φορές με υπερβάλλοντα ζήλο, ακόμα και με πολιτικές υπερβάσεις, όταν είναι για το συμφέρον των Συνδημοτών μας, λειτουργούμε ως Δημοτική Παράταξη “Αγαπάμε το Χαλάνδρι”.
Μπορεί ο Απολογισμός του έργου της Δημοτικής Αρχής, να κατοχυρώνεται από τον Ν.3463/2006, άρθρο 217 και να θεωρείται υποχρεωτικός, ωστόσο από τις εισηγήσεις που λάβαμε αντιληφθήκαμε ότι πρόκειται για πολλοστή επανάληψη γεγονότων, δράσεων και θέσεων που έχουν πολυσυζητηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο.
Επιπλέον, η νέα (παλαιά) Διοίκηση και ο Δήμαρχος Ρούσσος δεν έχουν συμπληρώσει ούτε ένα έτος νέας θητείας, ενώ στις τελευταίες Αυτοδιοικητικές εκλογές επικοινώνησαν το έργο τους, το οποίο ξαναπαρουσιάζουν στον Απολογισμό, ένα έργο όμως που έχει ήδη κριθεί.
Εκτιμούμε λοιπόν, ότι αυτός ο Απολογισμός δεν αποσκοπεί στην ενημέρωση των Δημοτών, αλλά στην αυτοπροβολή των στελεχών, των Αντιδημάρχων και του Δημάρχου στο κοινό τους.
Καταληκτικά, επειδή αρνούμαστε να είμαστε θεατές μιας “στοχευμένης αποθέωσης” Πεπραγμένων, απέχουμε από την παρουσίαση του Απολογισμού της Διοίκησης του Δήμου Χαλανδρίου.
Πρόκειται για πολιτική επιλογή της παράταξής μας, η οποία θα συνεχίσει να υπηρετεί τον θεσμικό ρόλο, που της έχουν αναθέσει οι Δημότες του Χαλανδρίου, ενώ επιφυλασσόμαστε για την παρουσία μας σε προσεχείς ανάλογες εκδηλώσεις.

Η Δημοτική Παράταξη
Αγαπάμε το Χαλάνδρι
“»

Βασίλης Φουρτούνης

Recent Posts

O Εμμανουήλ Καραλής έκανε Πανελλήνιο ρεκόρ με άλμα στα 5,93μ. στο Πανελλήνιο ανοικτού στίβου

Ο Εμμανουήλ Καραλής με άλμα στα 5.93 μέτρα, σημείωσε το νέο Πανελλήνιο ρεκόρ στο επί…

7 ώρες ago

93η Γενική Συνέλευση ΔΟΕ – Αποτελέσματα εκλογών [Φωτο]

Ολοκληρώθηκαν σήμερα,  με την εκλογική διαδικασία, οι τετραήμερες εργασίες της 93ης Γενικής Συνέλευσης της Διδασκαλικής…

16 ώρες ago

Παντελής Οικονόμου*: Ανασυγκρότηση της «κεντροαριστεράς» ή οργάνωση του δημοκρατικού χώρου;

Ούτε πριν, ούτε μετά τις ευρωεκλογές! Ακρίβεια, μεταναστευτικό, πόλεμοι στην Ουκρανία και την Γάζα και…

18 ώρες ago

Μανώλης Χριστοδουλάκης: Να μη χαθεί μεγάλη ευκαιρία για την παράταξη

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ μιλάει στην εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ» και τη δημοσιογράφο Μυρτώ Λιαλιούτη, για…

21 ώρες ago

Δήμος Βριλησσίων: Παραδόθηκε ανακαινισμένη η παιδική χαρά στην Τροίας-Ασφαλείς και πιστοποιημένοι όλοι οι παιδότοποι στα Βριλήσσια

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες ανακατασκευής στην παιδική χαρά στην οδό Τροίας και παραδίδεται προς χρήση στους…

23 ώρες ago

Η δημοτική παράταξη «Χαλάνδρι στο Φως» έδωσε το παρόν στον απολογισμό του έργου της δημοτικής αρχής

«Η Δημοτική Παράταξη «ΧΑΛΑΝΔΡΙ ΣΤΟ ΦΩΣ » έδωσε τον παρόν, όπως όφειλαν κανονικά να πράξουν…

24 ώρες ago