Η τοποθέτηση του Χάρη Ρώμα για τον αναπτυξιακό οργανισμό του Δήμου Χαλανδρίου

0

Η παράταξη μας «ΧΑΛΑΝΔΡΙ ΣΤΟ ΦΩΣ» δεν απορρίπτει την δημιουργία ενός αναπτυξιακού εργαλείου καθώς στηρίζει κάθε καινούργιο «όπλο» που βοηθά προς την κατεύθυνση ανάπτυξης της πόλης μας.
Συνυπολογίζουμε μάλιστα το πρόβλημα υποστελέχωσης του δήμου, κυρίως σε επίπεδο εξειδικευμένων υπαλλήλων.
Από την άλλη μεριά είναι βέβαιο ότι ένας αναπτυξιακός οργανισμός ελέγχεται αποκλειστικά (ή κατά πολύ μεγάλο ποσοστό) από την διοίκηση. Ουσιαστικά της λύνει τα χέρια γειά να κάνει αυτά που θέλει χωρίς να μας δίνει και πολύ λογαριασμό!
Επιπλέον ένας αναπτυξιακός  οργανισμός  έχει πολύ μεγάλα πάγια έξοδα. Μόνο ο «ΥΜΕΤΕΡΟΣ» που θα τοποθετήσει η διοίκηση ως Πρόεδρο του οργανισμού θα αμείβεται με αρκετές χιλιάδες ευρώ! Και στη συνέχεια θα αμείβονται αρκετοί καινούργιοι σύμβουλοι, συνεργάτες κ.λ.π…
Για όλους αυτούς τους λόγους το «ΧΑΛΑΝΔΡΙ ΣΤΟ ΦΩΣ» πρότεινε από το προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο να γίνει διερεύνηση και πρόταση σε όμορο δήμο για να έχουν οι δύο δήμοι Αναπτυξιακό Οργανισμό από κοινού.
Παρά το ότι το Χαλάνδρι είναι μεγάλος δήμος και του αξίζει να έχει δικό του Αναπτυξιακό Οργανισμό, οι καιροί είναι δύσκολοι και το σχήμα «δύο δήμοι-ένας οργανισμός» έχει ήδη εφαρμοστεί αλλού με επιτυχία.
Με το σύστημα αυτό επιτυγχάνεται μείωση κατά το ήμισυ των εξόδων αλλά και μεγαλύτερη διαύγεια σε όλες τις λειτουργίες.
Δυστυχώς, όπως ήταν αναμενόμενο, δεν εισακουστήκαμε. Έτσι κι αλλιώς γενικώς οι απόψεις μας περί διαύγειας ακούγονται δυσάρεστες για τους μελλοντικά ελεγχόμενους.
Εντέλει σταθμίζοντας τα υπέρ από την μία αλλά τοποθετώντας τις επιφυλάξεις από την άλλη μεριά της ζυγαριάς, θα ψηφίσουμε «λευκό»!!!

Χάρης Ρώμας
Αντιπρόεδρος Επιτροπής Πολιτισμού & Νεολαίας της Κ.Ε.Δ.Ε.

Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης  “ΧΑΛΑΝΔΡΙ ΣΤΟ ΦΩΣ”

Share.

Comments are closed.

WordPress Πρόσθετο Cookie από το Real Cookie Banner