Γάζα: Ισραηλινοί στρατιώτες, περιφέρουν Παλαιστίνιο τραυματία δεμένο πάνω σε τζιπ [Βίντεο]

0

Αποτροπιασμό προκαλεί ένα βίντεο που κυκλοφόρησε σε μέσα κοινωνικής δικαιοσύνης και επαληθεύεται από το Reuters, όπου στρατιώτες από το Ισραήλ, έδεσαν έναν Παλαιστίνιο κάτοικο της Τζενίν, τον Μουτζάχεντ Αζμί (Mujahed Azmi), πάνω στο καπό του τζιπ.

Το εξοργιστικό συμβάν συνέβη το Σάββατο στη περιοχή της Δυτικής Όχθης, όπου οι στρατιώτες του Ισραήλ δε σεβάστηκαν καν πως ήταν τραυματίας και τον μετέφεραν σαν «λάφυρο» στους δρόμους της πόλης.

Το ακόμη πιο εξοργιστικό, είναι πως δίπλα τους περνούν κάποια στιγμή δύο ασθενοφόρα

Ο ισραηλινός στρατός (IDF) επιβεβαίωσε το περιστατικό που καταγράφηκε σε βίντεο και κοινοποιήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Σε δήλωση του ο IDF ανέφερε ότι ο άνδρας τραυματίστηκε σε ανταλλαγή πυρών κατά τη διάρκεια της επιδρομής και συνελήφθη γιατί ήταν ύποπτος.

Επίσης ο ισραηλινός στρατός είπε ότι η «συμπεριφορά των δυνάμεων στο βίντεο του περιστατικού δεν είναι σύμφωνη με τις αξίες του» και ότι το περιστατικό θα διερευνηθεί και θα αντιμετωπιστεί ανάλογα, επίσης αναφέρει ότι το συγκεκριμένο άτομο μεταφέρθηκε σε γιατρούς για θεραπεία.

  • Δείτε αναλυτικά το ρεπορτάζ του δημοσιογράφου Robert Plummer του ΒBC news, με τίτλο «Israeli army strapped wounded Palestinian to jeep», πατώντας ΕΔΩ

Δείτε το βίντεο που έχει προκαλέσει οργή:

Share.

Comments are closed.

WordPress Πρόσθετο Cookie από το Real Cookie Banner