Η Δημοτικής Παράταξης «Αγαπάμε το Χαλάνδρι» για τον Αναπτυξιακό Οργανισμό που συζητήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο την Τετάρτη 19.6.2024

0

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Χαλανδρίου την Τετάρτη 19.6.2024, η Διοίκηση εισήγαγε προς συζήτηση τη “Σύσταση Αναπτυξιακού Οργανισμού ΟΤΑ του Δήμου Χαλανδρίου“, με τις συνοδευτικές προϋποθέσεις, τις απαραίτητες οικονομοτεχνικές μελέτες, ζητώντας και τις ανάλογες εγκρίσεις και εξουσιοδοτήσεις.
Η Δημοτική Παράταξη «Αγαπάμε το Χαλάνδρι», λόγω απουσίας της επικεφαλής κ. Αγαπητού, τοποθετήθηκε στο θέμα, δια του Δημοτικού Συμβούλου κ. Θάνου Τσιαμπά ως εξής:

«Όταν στόχος ενός Αναπτυξιακού Οργανισμού είναι η εφαρμογή μιας ολοκληρωμένης τοπικής στρατηγικής ανάπτυξης της εκάστοτε περιοχής, φυσικά και μας βρίσκει σύμφωνους. Άλλωστε ένας συνδυασμός που είναι αστικός δεν θα μπορούσε να σκέφτεται διαφορετικά.  Η πόλη μας χρειάζεται γρήγορες και δυναμικές αποφάσεις.
Όμως, το γεγονός ότι η εισήγησή σας έφτασε σε εμάς τόσο καθυστερημένα μας βρίσκει αντίθετους. Και αυτό γιατί χρειάζεται ενδελεχή μελέτη και προτάσεις θα μπορούσαν να γίνουν από εμάς προς όφελος της πόλης. Άλλωστε, η επικεφαλής της παράταξής μας ως ακαδημαϊκός εξειδικεύεται σε θέματα στρατηγικής και έχει εμπειρία ως σύμβουλος επιχειρήσεων. Όπως επίσης και η διάρκεια του Αναπτυξιακού Οργανισμού σε ορισμένο χρόνο που συνδυάζεται με τη λήξη της θητείας της τωρινής Διοίκησης είναι κάτι που μας απασχολεί.
Η άποψή μας ξεκάθαρη, καθώς ο Αναπτυξιακός Οργανισμός μπορεί, υπό κατάλληλες συνθήκες να αποδειχθεί ένα πολύτιμο εργαλείο για τον Δήμο μας. Θα επιθυμούσαμε όμως, μακριά από μικροπαραταξιακά συμφέροντα να βοηθήσουμε και να έχουμε λόγο στις δράσεις του, για αυτό και δεν καταψηφίσαμε την πρόταση της Διοίκησης. Στο χέρι της είναι να αξιοποιήσει και τις γνώσεις μας, και την εμπειρία μας και τη διάθεσή μας για την επόμενη ημέρα του Δήμου μας
…»

Share.

Comments are closed.

WordPress Πρόσθετο Cookie από το Real Cookie Banner