Η Χεζμπολάχ απειλεί την Κύπρο: Αν εξακολουθήσει να βοηθά το Ισραήλ, θα γίνει μέρος του πολέμου και θα αντιμετωπιστεί

0

Ο επικεφαλής της Χεζμπολάχ του Λιβάνου προειδοποίησε με τηλεοπτικό διάγγελμά του ότι σε περίπτωση που οι εχθροπραξίες με τον ισραηλινό στρατό κλιμακώνονταν σε έναν ευρύτερο πόλεμο, τότε οι μαχητές του κινήματος θα αγωνίζονταν «χωρίς κανόνες» και «χωρίς περιορισμούς».

Διεμήνυσε ότι πουθενά στο Ισραήλ δεν θα υπήρχε ασφάλεια από τις επιθέσεις της Χεζμπολάχ, κάνοντας λόγο ακόμη και για ενδεχόμενους στόχους στη Μεσόγειο Θάλασσα.

Για πρώτη φορά, ο Χασάν Νασράλα (Ηassan Nasrallah) εκτόξευσε απειλές εναντίον της Κύπρου, υπογραμμίζοντας ότι η Χεζμπολάχ θα μπορούσε να τη θεωρήσει εμπλεκόμενη στον πόλεμο εάν εξακολουθήσει να επιτρέπει στο Ισραήλ να χρησιμοποιεί τα αεροδρόμια και τις βάσεις της για στρατιωτικούς σκοπούς.

Να σημειωθεί πως σύμφωνα με τον ανταποκριτή της ΕΡΤ η Κύπρος δεν επιτρέπει τη χρήση των αεροδρομίων της από το Ισραήλ ή την όποια άλλη χώρα για στρατιωτικές επιθέσεις.

Στο παρελθόν υπήρξαν σε αρκετές περιπτώσεις ΝΑΤΟϊκές αεροπορικές επιδρομές κυρίως Αμερικανικών και Βρετανικών Δυνάμεων αλλά από τις Βρετανικές Βάσεις στο Ακρωτήρι οι οποίες αποτελούν κυρίαρχο έδαφος του Ηνωμένου Βασιλείου με βάση τη Συνθήκη Εγκαθίδρυσης της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Παράλληλα, η Κύπρος, διεξάγει η ίδια ασκήσεις κυρίως αστυνομικές, στρατιωτικές και έρευνας και διάσωσης μαζί με το Ισραήλ. Υπήρξε και μία περίπτωση κατά την οποία επετράπη σε ισραηλινούς κομάντο να πραγματοποιήσουν άσκηση σε ορεινή περιοχή.

Share.

Comments are closed.

WordPress Πρόσθετο Cookie από το Real Cookie Banner