Categories: Κοινωνία

Κρίστη Αγαπητού – «Αγαπάμε το Χαλάνδρι»: Για να έχει ο Δημόσιος Διάλογος ουσία…

Με σημερινό της άρθρο – παρέμβαση, η επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Αγαπάμε το Χαλάνδρι», Κρίστη Αγαπητού, τοποθετείται σχετικά με τον τρόπο που γίνεται  το τελευταίο διάστημα η αντιπαράθεση στο Χαλάνδρι τονίζοντας ότι:
«Τον τελευταίο καιρό γίναμε μάρτυρες αντιπαραθέσεων που ξεφεύγουν της πολιτικής αντιπαράθεσης και δεν έχω σκοπό ούτε προσωπικά ούτε η Δημοτική μας Παράταξη «Αγαπάμε το Χαλάνδρι» να συμμετέχουμε στη δημιουργία τοξικού κλίματος στην πόλη μας

Αναλυτικά το άρθρο της κ. Αγαπητού
«Η εμπλοκή του καθενός από εμάς με αυτό που ονομάζουμε «Δημόσιος Βίος» είναι κατοχυρωμένο συνταγματικά δικαίωμα και άπτεται των αποφάσεων ενός εκάστου. Αυτό όμως που τον καθιστά «μη βιώσιμο» είναι όταν αρχίζουν να γίνονται ορατά τα αδιέξοδα που παράγονται από τη λειτουργία των κοινωνιών.
Κυρίαρχο ρόλο τουλάχιστον στο επικοινωνιακό κομμάτι αυτών των αδιεξόδων παίζει ο «Δημόσιος Διάλογος», ο οποίος αποκτά ζωτική σημασία για να έχει ουσιαστικό περιεχόμενο το κοινωνικό συμφέρον.
Η πορεία ακόμη και μιας πόλης χαράσσεται μέσα από αυτόν και λειτουργεί σαν μια μορφή εξουσίας. Γίνεται όμως ευάλωτος ο λόγος αυτός όταν με λαϊκίστικες μεθόδους στα όρια της χυδαιολογίας, δημιουργεί φόβο, υπερβαίνει τα ιδεολογικά όρια του καθενός μας, κρατά τις κοινωνίες δέσμιες και δεν αξιολογεί το παρόν ούτε δίνει προοπτική στο μέλλον.
Τον τελευταίο καιρό γίναμε μάρτυρες αντιπαραθέσεων που ξεφεύγουν της πολιτικής αντιπαράθεσης και δεν έχω σκοπό ούτε προσωπικά ούτε η Δημοτική μας Παράταξη «Αγαπάμε το Χαλάνδρι» να συμμετέχουμε στη δημιουργία τοξικού κλίματος στην πόλη μας.
Ηθικολόγος δεν ήμουν και δεν θα είμαι ποτέ, ούτε μου αρέσουν τα όμορφα περιτυλίγματα. Δεν έχει όμως κανένας μας το ηθικό πλεονέκτημα ώστε να καθυβρίζει τον όποιο πολιτικό του αντίπαλο με «καφενειακού τύπου» εκφράσεις, πιστεύοντας ότι με αυτό τον τρόπο επηρεάζει συνειδήσεις και τροποποιεί τον οδικό χάρτη ανάπτυξης μιας πόλης. Οι γενικόλογες και λαϊκίστικες τέτοιας μορφής επικοινωνιακές τακτικές διευκολύνουν μόνο την ενεργοποίηση φαντασιώσεων και την πόλωση μεταξύ ανθρώπων. Δεν πρέπει κανείς από εμάς τους αιρετούς να λησμονεί ότι οι δημότες μας και νοιώθουν και διαισθάνονται και αξιολογούν.
Κι όπως είπε κάποτε ο Ρομαίν Ρολάν, Γάλλος συγγραφέας και κάτοχος βραβείου Νόμπελ, «δυστυχώς είναι αδύνατη η συζήτηση με κάποιον που προσποιείται πως δεν ψάχνει την αλήθεια, αλλά την κατέχει ήδη».
                                                           Επίκουρη Καθηγήτρια Κρίστη Αγαπητού
                                       Επικεφαλής Δημοτικής Παράταξης “Αγαπάμε το Χαλάνδρι
”»

Βασίλης Φουρτούνης

Recent Posts

Νίκος Ανδρουλάκης: Στις 6 και στις 13 Οκτωβρίου οι εκλογές για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ [Βίντεο – Φωτο]

Δριμεία επίθεση εξαπέλυσε ο νυν πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, σε όσους θα διεκδικήσουν τη…

15 λεπτά ago

O Εμμανουήλ Καραλής έκανε Πανελλήνιο ρεκόρ με άλμα στα 5,93μ. στο Πανελλήνιο ανοικτού στίβου

Ο Εμμανουήλ Καραλής με άλμα στα 5.93 μέτρα, σημείωσε το νέο Πανελλήνιο ρεκόρ στο επί…

13 ώρες ago

93η Γενική Συνέλευση ΔΟΕ – Αποτελέσματα εκλογών [Φωτο]

Ολοκληρώθηκαν σήμερα,  με την εκλογική διαδικασία, οι τετραήμερες εργασίες της 93ης Γενικής Συνέλευσης της Διδασκαλικής…

23 ώρες ago

Παντελής Οικονόμου*: Ανασυγκρότηση της «κεντροαριστεράς» ή οργάνωση του δημοκρατικού χώρου;

Ούτε πριν, ούτε μετά τις ευρωεκλογές! Ακρίβεια, μεταναστευτικό, πόλεμοι στην Ουκρανία και την Γάζα και…

1 ημέρα ago

Μανώλης Χριστοδουλάκης: Να μη χαθεί μεγάλη ευκαιρία για την παράταξη

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ μιλάει στην εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ» και τη δημοσιογράφο Μυρτώ Λιαλιούτη, για…

1 ημέρα ago

Δήμος Βριλησσίων: Παραδόθηκε ανακαινισμένη η παιδική χαρά στην Τροίας-Ασφαλείς και πιστοποιημένοι όλοι οι παιδότοποι στα Βριλήσσια

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες ανακατασκευής στην παιδική χαρά στην οδό Τροίας και παραδίδεται προς χρήση στους…

1 ημέρα ago