Μεσολόγγι: Ξεκινά το Σάββατο 22 Ιουνίου το Πανηγύρι του Άη-Συμιού – Τα Δρομολόγια λεωφορείων για το Μοναστήρι του Άη-Συμιού

0

Ο Δήμος Ιερής Πόλης Μεσολογγίου και οι Άη-Συμιώτες πανηγυριστές σας προσκαλούν στο φημισμένο παραδοσιακό, εθνικό και θρησκευτικό πανηγύρι του Άη-Συμιού, ενταγμένο στην άυλη πολιτιστική κληρονομιά της UNESCO, οι εκδηλώσεις του οποίου θα διαρκέσουν από το Σάββατο 22 έως και την Τρίτη 25 Ιουνίου 2024.

Δρομολόγια λεωφορείων για το Μοναστήρι του Άη-Συμιού
Για την καλύτερη εξυπηρέτηση του κοινού κατά τη διάρκεια του Πανηγυριού του Άη-Συμιού, ο Δήμος Ιερής Πόλης Μεσολογγίου ενημερώνει ότι θα διατεθούν δύο λεωφορεία για δωρεάν μεταφορά προς και από το Μοναστήρι του Άη-Συμιού.

Η αναχώρηση των λεωφορείων θα γίνεται από την Αλίκυρνα, από τις 20:30 της Κυριακής, 23 Ιουνίου συνεχώς έως τις 14:00 της Δευτέρας, 24 Ιουνίου 2024, ενώ και η επιστροφή των επισκεπτών θα γίνεται στο ίδιο σημείο.

Αναλυτικά το πρόγραμμα Πανηγυριού του Άη-Συμιού

Σάββατο 22 Ιουνίου 2024
Το βράδυ οι παρέες των αρματωμένων και των καβαλαραίων συγκεντρώνονται και γλεντούν στα στέκια τους

Κυριακή 23 Ιουνίου 2024
Το πρωί οι καπεταναίοι και οι καβαλαραίοι μαζεύουν τις παρέες τους, ντυμένοι με τον ντουλαμά και την ασημένια αρματωσιά τους οι πρώτοι και στ’ άλογά τους οι δεύτεροι. Έπειτα, συγκεντρώνονται και αρχίζουν το γλέντι.

Στις 19:30 όλες οι παρέες μαζεύονται μπροστά στον Μητροπολιτικό Ιερό του Αγίου Σπυρίδωνος, κάνουν την προσευχή τους και παίρνουν τη Σημαία των Εξοδιτών από τον Εφημέριο του Ναού.
Στις 20:15 τελείται τρισάγιο στον τύμβο του Κήπου των Ηρώων, παρουσία των Αρχών του Νομού και της Πόλης και ξεκινούν για το ιστορικό μοναστήρι του Αγίου Συμεών διασχίζοντας την πόλη χορεύοντας με τα νταούλια και τους ζουρνάδες
Το γλέντι συνεχίζεται όλη τη νύχτα στο ιστορικό Μοναστήρι

Δευτέρα 24 Ιουνίου 2024
Το πρωί τελείται Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στο εκκλησάκι του Αγίου Συμεών
Στις 07:15 Θεία Λειτουργία τελείται και στον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδας στην Κλείσοβα
Στις 11:00 ψάλλεται τρισάγιο στον Σταυρό, μνημείο των πεσόντων κατά την ηρωική Έξοδο του Μεσολογγίου, και γίνεται κατάθεση στεφάνων από τον Ανώτερο Διοικητή του 2/39 Συντάγματος Ευζώνων, τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, τον Δήμαρχο του Δήμου της Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, τον Αστυνομικό Διευθυντή Αιτωλίας, τον Διευθυντή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, τον Λιμενάρχη Μεσολογγίου, τους Συλλόγους Πανηγυριστών Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου και τον Σύλλογο Μεσολογγιτών Αττικής «Ο Άγιος Συμεών». Το πανηγύρι συνεχίζεται στον Άη-Συμιό
Στις 19:30 επιστρέφουν οι πανηγυριστές στην πόλη και το γλέντι συνεχίζεται όλη τη νύχτα

Τρίτη 25 Ιουνίου 2024
Στις 07:30 επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο των Πεσόντων στη Μάχη της Κλείσοβας στο ιστορικό νησάκι
Οι Αρχές, οι Πανηγυριστές και ο Λαός της Πόλης θα μεταφερθούν στην Κλείσοβα με γαϊτες και πριάρια, τη Δευτέρα από 06:45 έως 07:15 και την Τρίτη από 06:45 έως 07:15.
Στις δράσεις της Κλείσοβας συμμετέχει επίσης και ο Σύλλογος «Οι φίλοι της Λιμνοθάλασσας».

Share.

Comments are closed.

WordPress Πρόσθετο Cookie από το Real Cookie Banner