Παρέμβαση Αρείου Πάγου: Πειθαρχικός έλεγχος για ανακρίτρια και εισαγγελέα που αποφάσισαν να αφεθεί ελεύθερος ο Λύτρας

0

Με εντολή της ηγεσίας του Αρείου Πάγου, της προέδρου Ιωάννας Κλάπα – Χριστοδουλέα και της Εισαγγελέως Γεωργίας Αδειλίνη, καλούνται να περάσουν από πειθαρχικό έλεγχο η ανακρίτρια και ο εισαγγελέας γνωμοδοτήσεων που άφησαν ελεύθερο με όρους τον Απόστολο Λύτρα.
«Αναφορικά με την υπόθεση ενδοοικογενειακής βίας με κατηγορούμενο δικηγόρο, η Πρόεδρος και η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου διέταξαν κατεπείγουσα προκαταρκτική πειθαρχική έρευνα για τις ενδεχόμενες ευθύνες δικαστικού και εισαγγελικού λειτουργού, αναφορικά με τις ενέργειές τους στο στάδιο της προδικασίας», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.
Νωρίτερα, ανακριτής και εισαγγελέας αποφάσισαν πως έπρεπε ο γνωστός δικηγόρος να αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, παρά το γεγονός ότι είχε ξυλοκοπήσει την σύζυγό του, πράξη που ομολόγησε.
Δικαστικές πηγές, προσπαθώντας να ερμηνεύσουν το σκεπτικό της απόφασης για τον Απόστολο Λύτρα, ανέφεραν ότι για την συγκεκριμένη απόφαση βάρυνε το γεγονός ότι το θύμα υποστήριξε ότι δεν είχε συμβεί ξανά περιστατικό βίας στο παρελθόν και ότι η πρώην σύζυγός του που τον είχε καταγγείλει για ενδοοικογενειακή βία είχε ανακαλέσει στο δικαστήριο.
Ο ίδιος ο κ. Λύτρας εξερχόμενος της Ευελπίδων κάνοντας δηλώσεις στους δημοσιογράφους παραδέχθηκε την πράξη του, ζήτησε συγγνώμη και υποστήριξε ότι θα ζητήσει ψυχολογική βοήθεια και υποστήριξη για να βρει τα αίτια αυτής της συμπεριφοράς.

Η σύλληψη του κ. Λύτρα
To ζευγάρι το βράδυ του Σαββάτου φέρεται να είχε βγει για να δειπνήσει στα νότια προάστια. Κατά την επιστροφή στο σπίτι τους στη διαδρομή φαίνεται ότι εκδηλώθηκε το βίαιο ξέσπασμα του ποινικολόγου κατά της συζύγου του.
Ακολούθως η δικηγόρος σύζυγος του κ. Λύτρα μετέβη σε ιδιωτική κλινική στα βόρεια προάστια καθώς τα χτυπήματά της ήταν σοβαρά, ισχυριζόμενοι και οι δύο ότι έπεσε από τη σκάλα.
Κλειδί για την καταγγελία και τη μετέπειτα διαδικασία σε βάρος του Απόστολου Λύτρα ήταν οι κινήσεις του γιατρού που εξέτασε την τραυματία, ο οποίος αντιλαμβανόμενος ότι τα τραύματα δεν συνάδουν με πέσιμο αλλά έχουν γίνει από ανθρώπινο χέρι ρώτησε, ενώ ήταν οι δύο της, την γυναίκα αν τα χτυπήματα που είχε, έγιναν από τον άνδρα που τον συνόδευε. Εκείνη έγνεψε καταφατικά και ο γιατρός ως όφειλε κάλεσε την ΕΛΑΣ καταγγέλοντας περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας. (Περισσότερα ΕΔΩ)
Η σύζυγος του χθες το απόγευμα, εντωμεταξύ, καταθέτοντας εκ νέου στις ανακριτικές αρχές περιέγραψε πλήρως τον ξυλοδαρμό της.
Παρόλα αυτά σήμερα ο Απόστολος Λύτρας αφέθηκε ελεύθερος, απόφαση για την οποία ανακριτής και εισαγγελέας θα περάσουν από πειθαρχικό έλεγχο με εντολή της Προέδρου και της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου.

Share.

Comments are closed.

WordPress Πρόσθετο Cookie από το Real Cookie Banner