Σωτήρης Ζώτος: Δεν είναι ισχυρή και σταθερή μια Κυβέρνηση μειοψηφίας στον Ελληνικό λαό.

0

Με 28% στους ψηφοφόρους,13% στο εκλογικό σώμα, αλλά 52,66% στο Κοινοβούλιο, ο Μητσοτάκης, θα συνεχίσει ( για πόσο) να κυβερνά.
«Αργά η γρήγορα θα γίνει κατανοητό από τον ελληνικό λαό, πως Ναι μεν γλίτωσε από την χειρότερη Κυβέρνηση της μεταπολίτευσης, που ήταν η κυβέρνηση Σύριζα, αλλά στην κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη και της Νέας Δημοκρατίας δεν βρήκε αυτό που αναζητούσε» Αυτά ήταν τα προφητικά λόγια της Φώφης Γεννηματά (τον Γενάρη του 2020, στη συζήτηση για τον Εκλογικό Νόμο) που επιπλέον σημείωνε: «Αν μία Κυβέρνηση δεν έχει ισχυρή λαϊκή στήριξη, τότε είναι μία αδύναμη Κυβέρνηση. Και η χώρα χρειάζεται πολιτική σταθερότητα».
Ο κ. Μητσοτάκης ζήτησε την εμπιστοσύνη του Ελληνικού Λαού για να πάει “Σταθερά Μπροστά ” οι Έλληνες και οι Ελληνίδες του γύρισαν την πλάτη.
Η Ανακύκλωση φθαρμένων υπουργών δεν συνιστά λύση.
Ντε φάκτο τίθεται ζήτημα πολιτικής νομιμοποίησης της Κυβέρνησης και ο μόνος λόγος που αυτό δεν είναι το υπ’ αριθμόν ένα ζήτημα στη Χώρα, είναι το “κενό” εναλλακτικής πρότασης εξουσίας και ο κατακερματισμός της Προοδευτικής Αντιπολίτευσης.
Αυτή είναι και η μεγάλη πρόκληση για το ΠΑΣΟΚ, που εκ των πραγμάτων (με δεδομένο το Έλλειμμα Σοβαρότητας της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ) είναι αντικειμενικά, ο επισπεύδον φορέας εκκίνησης των αναγκαίων κινήσεων, για την ανασύσταση της μεγάλης Δημοκρατικής Παράταξης.
Ακόμα και στο 4,68% οι πολίτες από το ΠΑΣΟΚ ζητούσαν (και συνεχίζουν εμφατικά μέχρι σήμερα), αξιόπιστες προτάσεις και λύσεις στα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν η Ελλάδα και οι Έλληνες.
Για την πλειοψηφία του λαού, στο υποσυνείδητο το ΠΑΣΟΚ, παραμένει οιωνεί κόμμα εξουσίας.
Με συνείδηση της Ιστορικής Ευθύνης και συναίσθηση της “Βαριάς” Πράσινης Φανέλας της Παράταξης, πρέπει να κινηθούμε γρήγορα και συντεταγμένα.
Αντικείμενο της συζήτησης μας είναι το Μέλλον.
Τους λογαριασμούς με το παρελθόν τους έχουμε κλείσει οριστικά.
Δώσαμε με αυταπάρνηση την μάχη των εκλογών μαζί με χιλιάδες μέλη και φίλους σε όλη την Ελλάδα.
Έχουμε καθήκον να δούμε τι, που και γιατί δεν κατορθώσαμε να αντιμετωπίσουμε τους ενδοιασμούς των πολιτών που προτίμησαν την αποχή.
Πρέπει να συνδεθούμε ξανά με τους μη προνομιούχους του σήμερα και να κερδίσουμε ξανά την εμπιστοσύνη τους.
Και το 1981 και το 1993 και το 2009 το ΠΑΣΟΚ κέρδισε με θετική ατζέντα.
Για την Ελλάδα ζητείται Ελπίς για ένα καλύτερο Αύριο.
Το ΠΑΣΟΚ γεννήθηκε για να υπηρετεί το Λαό και την Πατρίδα.

Υ.Γ
Η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής είναι ο χώρος έκφρασης της δικής μου θέσης, για όλα τα ζητούμενα.
Αυτό υπαγορεύει η συνείδηση μου και ο σεβασμός στην πιο τιμητική ιδιότητα που έχω, την Ιδιότητα του Μέλους του ΠΑΣΟΚ από το 1978 μέχρι σήμερα χωρίς ταλαντεύσεις.

Share.

Comments are closed.

WordPress Πρόσθετο Cookie από το Real Cookie Banner