Categories: Πολιτική

Ο Παύλος Γερουλάνος για τον ανασχηματισμό: Η κοινωνία βουλιάζει και η κυβέρνηση παίζει “μουσικές καρέκλες”

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Α’ Αθήνας, Παύλος Γερουλάνος σε ανάρτηση στο Facebook υπογραμμίζει αναφερόμενος στις αλλαγές του κυβερνητικού σχήματος από τον πρωθυπουργό ότι «προφανώς, στη Νέα Δημοκρατία δεν κατάλαβαν τίποτα από το μήνυμα των εκλογών. Οι πολίτες τούς ζήτησαν αλλαγή πορείας και αυτοί άκουσαν πως πρέπει να πάνε πιο γρήγορα. Συνεχίζουν, ανασχηματισμένα ολόιδιοι, σταθερά την πορεία προς την πτώση. Και την κοινωνία σε απόγνωση».

Αναλυτικά η ανάρτηση του Παύλου Γερουλάνου
«Προφανώς, στη Νέα Δημοκρατία δεν κατάλαβαν τίποτα από το μήνυμα των εκλογών. Οι πολίτες τούς ζήτησαν αλλαγή πορείας και αυτοί άκουσαν πως πρέπει να πάνε πιο γρήγορα. Συνεχίζουν, ανασχηματισμένα ολόιδιοι, σταθερά την πορεία προς την πτώση. Και την κοινωνία σε απόγνωση.
Σε μια εποχή που η χώρα απαιτεί μεγάλες και τολμηρές μεταρρυθμίσεις, σε μία εποχή που η κοινωνία βουλιάζει στις ανισότητες, η Κυβέρνηση παίζει «μουσικές καρέκλες» και ο Πρωθυπουργός επαναφέρει πρόσωπα, τα οποία είχε, προηγουμένως, απομακρύνει ως ανεπαρκή.
Οι δήθεν δομικές αλλαγές περιορίστηκαν σε μία ακόμη εσωκομματική διαχείριση ισορροπιών, χωρίς καμία ένδειξη από τον κο Μητσοτάκη, ότι έχει πραγματικά τη βούληση να δώσει τη μάχη κατά της ακρίβειας, να ανεβάσει ρυθμούς στην εκταμίευση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης, να απεγκλωβίσει τις δυνάμεις της οικονομίας, να προχωρήσει στην αναμόρφωση του ΕΣΥ, να επιταχύνει την ψηφιακή διακυβέρνηση. Εάν, αυτό είναι το νέο πρόσωπο της ΝΔ για την τριετία που έχουμε μπροστά μας, είναι βέβαιο, με μαθηματική ακρίβεια, ότι οι σημερινές αφόρητες ανισότητες θα γίνουν καταστροφικές.
Χρέος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, να προχωρήσει άμεσα στον δικό του συντεταγμένο απολογισμό και να βγει μπροστά, με μία δυνατή πολιτική πρόταση, που θα κερδίσει την εμπιστοσύνη των πολιτών.»

Βασίλης Φουρτούνης

Recent Posts

BBC: Δεκατρείς συλλήψεις στην Ύδρα, από το γιοτ που προκάλεσε την πυρκαγιά στο δάσος της Ύδρας, με τα πυροτεχνήματά του

Το BBC ασχολείται με τη φωτιά στην Ύδρα και αναφέρεται στις ποινές που περιμένουν τους παραβάτες. Δεκατρία…

10 ώρες ago

Αχαΐα: Αίτημα του δήμου Ερυμάνθου να κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης

Τις πληγές του μετρά, το Σάββατο (22/06), ο δήμος Ερυμάνθου στην Αχαΐα μετά το πέρασμα της φωτιάς…

11 ώρες ago

Δήμος Βριλησσίων: Δωρεάν κινηματογραφικές προβολές στο πάρκο της πρ. Ναυτικής Βάσης

Ξεκίνησαν οι κινηματογραφικές προβολές για μικρούς και μεγάλους με ελεύθερη είσοδο στο πάρκο «Μ. Κάλλας»…

13 ώρες ago

Μιχάλης Κασσωτάκης*: Παρουσίαση του τετράτομου έργου της εκατόχρονης ιστορίας της ΔΟΕ

H μελέτη της ιστορίας της εκπαίδευσης προϋποθέτει, μεταξύ άλλων, τη διερεύνηση του ρόλου, τον οποίο…

16 ώρες ago

Μανώλης Χριστοδουλάκης: Νέα παρέμβαση στη Βουλή για την εφαρμογή του Κανονισμού Πυροπροστασίας Ακινήτων πλησίον δασικών εκτάσεων

Την αναποτελεσματικότητα και ιδεοληψία της κυβέρνησης τονίζει σε νέα ερώτηση που κατέθεσε ο υπεύθυνος του…

1 ημέρα ago

Παύλος Γερουλάνος: Η έρευνα του ΙΝΕ ΓΣΕΕ αναδεικνύει την ανάγκη συνολικής αλλαγής της πολιτικής, για τη στήριξη του εισοδήματος

«Η ετήσια έκθεση του 2024, για την ελληνική οικονομία και την απασχόληση, που έδωσε στη…

1 ημέρα ago