Categories: Εκπαίδευση

ΔΟΕ: Αποκατάσταση αδικιών στους πίνακες του ΑΣΕΠ

Το Δ.Σ. της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδος (Δ.Ο.Ε.) επανέρχεται στο ζήτημα το οποίο είχε αναδείξει ένα χρόνο πριν, όταν με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των Προσωρινών Πινάκων του Α.Σ.Ε.Π. εκατοντάδες εκπαιδευτικοί αιφνιδιάστηκαν δυσάρεστα, διαπιστώνοντας ότι εξαιτίας ασαφειών και λαθών του συστήματος δεν τους είχαν προσμετρηθεί, αδίκως, μόρια (κορυφαίο παράδειγμα η καταγεγραμμένη και αδιαμφισβήτητη προϋπηρεσία τους) με αποτέλεσμα να βρίσκονται σε πολύ χαμηλότερη θέση στους πίνακες, από αυτή που θα έπρεπε να βρίσκονται.

Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. είχε ζητήσει από τη διοίκηση του Α.Σ.Ε.Π. τη θετική στάση στην εξέταση των ενστάσεων των εκπαιδευτικών ώστε να μην υπάρχουν αδικίες και από την πολιτική ηγεσία του Υ.ΠΑΙ.Θ.Α. (η οποία είχε δεσμευτεί σε αυτήν την κατεύθυνση) την παρέμβασή της για την αποκατάσταση των «λαθών».

Όπως, δυστυχώς, πληροφορούμαστε υπάρχουν εκπαιδευτικοί που αυτές τις ημέρες λαμβάνουν απορριπτικές αποφάσεις επί των ενστάσεών τους. Είναι πραγματικά εξοργιστικό, στη σημερινή «ψηφιακή» εποχή, να διακυβεύεται η επαγγελματική κατάσταση εκπαιδευτικών εξ αιτίας λαθών για τα οποία, επί της ουσίας,  δεν είναι υπαίτιοι οι ίδιοι και να καταδικάζονται έτσι σε παρατεταμένη ανεργία γιατί  Υπουργείο Παιδείας και Α.Σ.Ε.Π. αντιμετωπίζουν με ασυγχώρητη αδιαφορία το γεγονός ότι πίσω από τους πίνακες και τα λάθη υπάρχουν εκπαιδευτικοί που επί χρόνια προσφέρουν στη δημόσια εκπαίδευση, αστήρικτοι, σε όλη την Ελλάδα καθώς και οι, με πολύ κόπο υπάρχουσες, οικογένειές τους.

Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. καλεί την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας και το Α.Σ.Ε.Π. να προχωρήσουν στην άμεση λήψη όλων  των αναγκαίων μέτρων προκειμένου, με ενιαίο τρόπο, να λυθούν τα όποια προβλήματα και να προχωρήσουν στην ανακοίνωση πινάκων με διόρθωση των λαθών,  κάτι που έχει γίνει, άλλωστε, και στο παρελθόν. Στην προσπάθειά μας να συμβάλλουμε στην αντιμετώπιση του εξαιρετικά σημαντικού ζητήματος ζητάμε την άμεση  συνάντηση τόσο με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας όσο και με τη διοίκηση του Α.Σ.Ε.Π.

Βασίλης Φουρτούνης

Recent Posts

Σύνοδος Κορυφής: «Κλείδωσαν» Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, Κάγια Κάλας και Αντόνιο Κόστα για τα ανώτατα αξιώματα της ΕΕ

 «Λευκός καπνός» βγήκε στις Βρυξέλλες, καθώς λίγο μετά τα μεσάνυχτα στη Σύνοδο Κορυφής έγινε γνωστό…

4 ώρες ago

Ανοιχτή επιστολή 87 βουλευτών και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ κατά Κασσελάκη για την «Αυγή», τις απολύσεις και το «μαύρο χρήμα»

Ανοιχτή επιστολή, ενόψει της Πολιτικής Γραμματείας και της Κεντρικής Επιτροπής, για τις εξελίξεις στο εσωτερικό…

12 ώρες ago

Ανακοίνωση – κόλαφος της ΠΟΑΣΥ κατά της ηγεσίας της ΕΛΑΣ για τον τραυματισμό αστυνομικού έξω από το σπίτι της προέδρου του Α.Π.

Βολές κατά της ηγεσίας της ΕΛ.ΑΣ εξαπέλυσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ), μετά την…

12 ώρες ago

Απάντηση του Χάρη Δούκα στο ερώτημα «Χάρη, πάμε;» του Μανώλη Χριστοδουλάκη: «Πάμε Τώρα!», να νικήσουμε τη ΝΔ, όπως στην Αθήνα

Στο «Χάρη, πάμε;» του Μανώλη Χριστοδουλάκη απάντησε σήμερα ο Χάρης Δούκας, με τη φράση «Πάμε…

14 ώρες ago

Η Δημοτικής Παράταξης «Αγαπάμε το Χαλάνδρι» για τον Απολογισμό έτους 2023 της Δημοτικής Αρχής

Δημοτικής Παράταξης «Αγαπάμε το Χαλάνδρι» με ανακοίνωσή της ενημερώνει του πολίτες του Χαλανδρίου ότι θα…

17 ώρες ago

O Βαγγέλης Μαρινάκης εξελέγη πρόεδρος της Super League

O Βαγγέλης Μαρινάκης εξελέγη πρόεδρος της Super League. Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού πάει για την…

21 ώρες ago