Categories: Κοινωνία

Σύμη: Νεκρός εντοπίστηκε ο βρετανός παρουσιαστής Μάικλ Μόσλεϊ:

Νεκρός εντοπίστηκε ο Βρετανός παρουσιαστής Μάικλ Μόσλεϊ που αγνοείτο από την περασμένη Τετάρτη στη Σύμη

Νεκρός εντοπίστηκε ο Βρετανός παρουσιαστής Μάικλ Μόσλεϊ (Michael Mosley) που αγνοείτο από την περασμένη Τετάρτη στη Σύμη.

Ο 67χρονος βρέθηκε στην περιοχή της Αγίας Μαρίνας σε απόσταση δέκα μέτρων από την παραλία πάνω σε βράχια. Τη σορό διέκρινε συνεργείο της ΕΡΤ που βρισκόταν σε πλωτό σκάφος μαζί με τον δήμαρχο της Σύμης, Λευτέρη Παπακαλοδούκα

Ο 67χρονος, σε αντίθεση με τις αρχικές εκτιμήσεις ότι κατευθυνόταν στη χώρα, τελικά φαίνεται πως κινήθηκε προς την Αγία Μαρίνα. Σύμφωνα με τον δήμαρχο, κατάφερε να διασχίσει, σε συνθήκες καύσωνα, όλη την απότομη πλαγιά από το Πέδι στην Αγία Μαρίνα, αλλά λίγο πριν φτάσει στην παραλία, έπεσε – άγνωστο πώς, ίσως ζαλίστηκε ή σκόνταψε.

Τη σορό του παρουσιαστή εντόπισε ο δήμαρχος του νησιού μαζί με τηλεοπτικό συνεργείο της κρατικής τηλεόρασης, που πραγματοποιούσε ρεπορτάζ στην περιοχή των ερευνών.

Σύτμφωνα με την περιγραφί του δημοσιογράφου της ΕΡΤ, κάποια στιγμή η κάμερα εντόπισε ένα «αντικείμενο» μερικά μέτρα από την παραλία. Όταν έκαναν «ζουμ» στην εικόνα, είδαν να γυαλίζει κάτι σαν ρολόι. Πλησιάζοντας προς το σημείο εντόπισαν τη σορό του Μόσλεϊ σε ύπτια θέση, λίγα μέτρα από τον φράκτη. 

Σύμφωνα πάντα με τις τελευταίες πληροφορίες, η σορός φέρει μόνο ένα τραύμα στο κεφάλι. Αυτήν την ώρα αναμένεται ιατροδικαστής οποίος μεταφέρεται με πλωτό του Λιμενικού από τη Ρόδο.

Σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Σύμης Λευτέρης Παπακαλοδούκας περιέγραψε τις συνθήκες κάτω από τις οποίες βρέθηκε η σορός του Μάικλ Μόσλεϊ τονίζοντας ότι ο παρουσιαστής του BBC «Έφτασε στον προορισμό του που ήταν η Αγία Μαρίνα, αλλά δεν πρόλαβε να κάνει το μπάνιο του. Δέκα μέτρα από την παραλία ένιωσε μάλλον αδιαθεσία και ξάπλωσε, και εκεί έμεινε ο άνθρωπος. Δεν φαίνεται να είναι χτυπημένος από τις πρώτες πληροφορίες που έχω. Τον βρήκαμε την ώρα που πηγαίναμε με τη βάρκα και τραβούσαμε με τις κάμερες οι δημοσιογράφοι, η κάμερα της ΕΡΤ1 που ήταν δίπλα μου έπιασε τρία αντικείμενα. Όταν ήρθαμε εδώ στο στέκι που έχουμε στήσει, σε μία καφετέρια, αναλύσαμε την εικόνα και η εικόνα αυτή έδειξε ότι ήταν το πτώμα, η σορός του δημοσιογράφου που διένυσε όλη αυτή τη διαδρομή για να φτάσει στον προορισμό του και να πεθάνει 10 μέτρα από τη θάλασσα».

Διαβάστε αναλυτικά ρεπορτάζ από:

Βασίλης Φουρτούνης

Recent Posts

Κώστας Λύρος: Θλιβερή Πανελλαδική πρωτιά η ακύρωση του προϋπολογισμού του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου

Ο πρώην Δήμαρχος της Ιεράς Πόλης Μεσολογγίου και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Δημιουργική Ανατροπή» -…

12 ώρες ago

«Βριλήσσια Δήμος Δημιουργίας» – Κώστας Βαφειάδης: Προβλήματα ασφαλείας στο θέατρο «Αλίκη Βουγιουκλάκη»

Η δημοτική παράταξη «Βριλήσσια Δήμος Δημιουργίας» με επικεφαλής τον Κώστα Βαφειάδη, με ανακοίνωσή της, επισημαίνει…

15 ώρες ago

Δήμος Ιερής Πόλης Μεσολογγίου: Πρόγραμμα Πολιτιστικού Καλοκαιριού 2024 Δήμου Ιερής Πόλης Μεσολογγίου

Ο Δήμος Ιερής Πόλης Μεσολογγίου ανακοινώνει με χαρά το πρόγραμμα των πολιτιστικών εκδηλώσεων για το…

16 ώρες ago

Δήμος Λυκόβρυσης – Πεύκης: Βραδιές θερινού σινεμά για μικρούς και  μεγάλους στο προαύλιο του 1ου Λυκείου Πεύκης!

Το προαύλιο του 1ου Γενικού Λυκείου Πεύκης (Λεωφόρος Ειρήνης 34) αυτόν τον μήνα γίνεται ο…

17 ώρες ago

Χαλάνδρι: Προετοιμασία και ενημέρωση ενόψει σεισμικού κινδύνου

Το πρώτο βήμα σε μια σειρά κινήσεων που θα ακολουθήσουν απο την Πολιτική Προστασία του…

18 ώρες ago