Απογειώθηκε ο Τεντόγλου: Χρυσό μετάλλιο με άλμα στα 8.65 [Βίντεο]

0

Ο Μίλτος Τεντόγλου έγραψε ιστορία στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Ρώμης. Στην πέμπτη του προσπάθεια ο Έλληνας υπερπρωταθλητής έκανε ένα φοβερό άλμα στα 8,65 μέτρα, πραγματοποιώντας την κορυφαία φετινή επίδοση στον κόσμο και κάνοντας ρεκόρ Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.
Είναι η 3η συνεχόμενη φορά που ο Μίλτος Τεντόγλου κατακτά το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, ενώ κατέρριψε και το ατομικό του ρεκόρ στα 8.60.
Με το πρώτο του άλμα που μετρήθηκε στα 8 μέτρα και 42 εκατοστά και έδειξε πως είναι σε εξαιρετική κατάσταση κάνοντας την καλύτερη επίδοση φέτος στον κόσμο, παρά το γεγονός ότι ο ίδιος δεν έδειξε ικανοποιημένος από την επίδοσή του.

                  Μίλτος Τεντόγλου – Ματία Φουρλάνι

Ο Ιταλός Φουρλάνι στο πρώτο του άλμα έκανε επίδοση 8,32μ., επίδοση που είναι παγκόσμιο ρεκόρ U20.
Στο τρίτο του άλμα ο Τεντόγλου βελτίωσε ακόμη περισσότερο την επίδοσή του, κάνοντας άλμα στα 8 μέτρα και 49 εκατοστά.
Ο Τεντόγλου συνέχισε στην οκτάδα με τους Φουρλάνι, Εχάμερ, Ντιουκς, Καμπάνιε, Μέιντλσμπιντ, Χέρντεν και Σαραμπούκοφ. Στην τέταρτη προσπάθεια παρέμεινε πάνω από το 8, 40 μ., αφού πήδηξε στα 8,45 μ., πραγματοποιώντας έναν εξαιρετικό αγώνα. 
Ο Έλληνας πρωταθλητής έσπαγε το ένα ρεκόρ μετά το άλλο, αφού στο πέμπτο άλμα «άγγιξε» το πανελλήνιο ρεκόρ με 8, 65 μ. Θυμίζουμε ότι, κάτοχος είναι ο Λούης Τσάτουμας με 8,66μ. Μάλιστα, την ίδια επίδοση έκανε και στην έκτη προσπάθεια.


Έτσι, ο «Βασιλιάς του μήκους» Τεντόγλου, πήρε την πρώτη θέση για ακόμα μια φορά σε Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, παραμένοντας στον θρόνο του. Ακολούθησε στη δεύτερη θέση ο Ματία Φουρλάνι με 8,38μ., ενώ τρίτος με επίδοση στα 8,31μ. κατετάγη ο Ελβετός Ζίμον Εχάμερ.
Πλέον ο αθλητής του Γιώργου Πομάσκι εστιάζει στο μεγάλο αθλητικό ραντεβού του καλοκαιριού, που δεν είναι άλλο από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού

Δείτε τις δηλώσεις Τεντόγλου μετά τον αγώνα

Share.

Comments are closed.

WordPress Πρόσθετο Cookie από το Real Cookie Banner