Categories: Πολιτική

Παύλος Γερουλάνος: 5+5 λόγοι που ψηφίζουμε ΠΑΣΟΚ και Ευρωπαίους Σοσιαλιστές

Eυρωεκλογές: Γιατί ΠΑΣΟΚ;

  1. Γιατί, από τον Πρόεδρο και την Κοινοβουλευτική του ομάδα, μέχρι τον κάθε υποψήφιο Ευρωβουλευτή του και στέλεχος, δείχνει σοβαρότητα και επενδύει στον θετικό πολιτικό λόγο, καταθέτει προτάσεις με αρχή, μέση και τέλος. Κι αυτό, είναι ορατό στη Βουλή, τις συνεντεύξεις, στα πάνελ, παντού.
  2. Γιατί, η σοβαρότητα πρέπει να υπερισχύσει της αλαζονείας και της τοξικότητας.
  3. Γιατί, έχουμε ένα ευρωψηφοδέλτιο γεμάτο άξιες υποψηφιότητες, που μπορούν να μας κάνουν περήφανους στην Ευρώπη.
  4. Γιατί, η αλαζονεία πρέπει να βρει απέναντί της την ελπίδα αλλαγής. Η εκλογική αποδοκιμασία της σημερινής Κυβέρνησης έχει νόημα, μόνο αν εκφράζεται με θετική ψήφο στο κόμμα που μπορεί να κυβερνήσει σοβαρά και προοδευτικά στις επόμενες εθνικές εκλογές.
  5. Γιατί, ενώ έχουμε να κυβερνήσουμε τόσα χρόνια, το ΠΑΣΟΚ είναι ακόμα παντού. Σε κάθε νοσοκομείο του ΕΣΥ, σε κάθε Κέντρο Υγείας, σε κάθε ηλεκτρονική συναλλαγή με το Δημόσιο, σε κάθε δημόσιο έργο της προκοπής, κάθε φορά που μιλάμε για ισότητα των φύλων, όλα ξεκίνησαν με το ΠΑΣΟΚ. Όλα τα κόμματα, με τον α’ ή τον β’ τρόπο, επικαλούνται είτε το έργο του είτε τον Αντρέα.

Ευρωεκλογές: Γιατί ΠΑΣΟΚ και Ευρωπαίους Σοσιαλιστές;

  1. Γιατί, εμείς δεν χρειαστήκαμε πρωτόγνωρη παγκόσμια πανδημία, για να καταλάβουμε την αξία του δημόσιου συστήματος υγείας. Ούτε πόλεμο και ενεργειακή κρίση, για να καταλάβουμε ότι η οικονομική ανάκαμψη της Ευρώπης πρέπει να συνδυαστεί με δίκαιη, πράσινη μετάβαση και κοινά χρηματοδοτικά εργαλεία. Τα λέγαμε από πριν. Γιατί τα πιστεύαμε.
  2. Γιατί, η ψήφος στους Ευρωπαίους Σοσιαλιστές, είναι ψήφος για κοινά χρηματοδοτικά εργαλεία για να μειωθούν οι ανισότητες, είναι ψήφος για ισχυρή δημόσια υγεία και παιδεία, είναι ψήφος για μόνιμο οικονομικό ταμείο ευρωπαϊκής κυριαρχίας, που θα επιτρέψει επενδύσεις στην τοπική οικονομία για να μπορέσουμε να ανταγωνιστούμε τρίτα κράτη, είναι ψήφος υπέρ του Ευρωστρατού και της κοινής εξωτερικής πολιτικής και άμυνας, που ενισχύει τα σύνορά μας.
  3. Γιατί, οι Ευρωπαίοι Σοσιαλιστές, δεν θα συνεργαστούμε με την ακροδεξιά στην Ε.Ε. ούτε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Τελεία.
  4. Γιατί, κάθε κατάκτηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης που έχει να κάνει με την χρηματοδότηση των χωρών του Νότου της Ευρώπης, την οικονομική συνοχή και την κοινωνική αλληλεγγύη, έχει τη σφραγίδα των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών.
  5. Γιατί, κάθε ψήφος στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, είναι ψήφος σε εκείνους που τιμώρησαν την Ελλάδα με εξοντωτική λιτότητα, αφότου επέτρεψαν στους ομοϊδεάτες τους στη χώρα, να την χρεωκοπήσουν. Και παρά το γεγονός ότι μία σοσιαλιστική Κυβέρνηση έκανε τα πάντα, για να διορθώσει την κατάσταση.
Βασίλης Φουρτούνης

Recent Posts

Κώστας Λύρος: Θλιβερή Πανελλαδική πρωτιά η ακύρωση του προϋπολογισμού του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου

Ο πρώην Δήμαρχος της Ιεράς Πόλης Μεσολογγίου και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Δημιουργική Ανατροπή» -…

10 ώρες ago

«Βριλήσσια Δήμος Δημιουργίας» – Κώστας Βαφειάδης: Προβλήματα ασφαλείας στο θέατρο «Αλίκη Βουγιουκλάκη»

Η δημοτική παράταξη «Βριλήσσια Δήμος Δημιουργίας» με επικεφαλής τον Κώστα Βαφειάδη, με ανακοίνωσή της, επισημαίνει…

13 ώρες ago

Δήμος Ιερής Πόλης Μεσολογγίου: Πρόγραμμα Πολιτιστικού Καλοκαιριού 2024 Δήμου Ιερής Πόλης Μεσολογγίου

Ο Δήμος Ιερής Πόλης Μεσολογγίου ανακοινώνει με χαρά το πρόγραμμα των πολιτιστικών εκδηλώσεων για το…

14 ώρες ago

Δήμος Λυκόβρυσης – Πεύκης: Βραδιές θερινού σινεμά για μικρούς και  μεγάλους στο προαύλιο του 1ου Λυκείου Πεύκης!

Το προαύλιο του 1ου Γενικού Λυκείου Πεύκης (Λεωφόρος Ειρήνης 34) αυτόν τον μήνα γίνεται ο…

15 ώρες ago

Χαλάνδρι: Προετοιμασία και ενημέρωση ενόψει σεισμικού κινδύνου

Το πρώτο βήμα σε μια σειρά κινήσεων που θα ακολουθήσουν απο την Πολιτική Προστασία του…

16 ώρες ago