ΟΦΥΠΕΚΑ – Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος: Ημερίδα και παρουσίαση λευκώματος «Τριχωνίδα και Λυσιμαχία – Οι δίδυμες λίμνες»

0

Ημερίδα με θέμα: «Τριχωνίδα και Λυσιμαχία – Οι δίδυμες λίμνες» διοργανώνει η Μονάδα Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Μεσολογγίου και Προστατευόμενων Περιοχών Δυτικής Στερεάς Ελλάδας του ΟΦΥΠΕΚΑ, την Τετάρτη 5 Ιουνίου με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος. Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στις 6 το απόγευμα, στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου Αγρινίου επί της οδού Αβρ. Αναστασιάδη 1 στο Αγρίνιο.
Στην ημερίδα θα πραγματοποιηθούν παρουσιάσεις σχετικά με τις δράσεις της Μονάδας Διαχείρισης για την προστασία σημαντικών ειδών της περιοχής, τους οικότοπους, την ορνιθοπανίδα και την ιχθυοπανίδα των λιμνών Τριχωνίδα και Λυσιμαχία, καθώς και για τις περιβαλλοντικές υποδομές της λίμνης Τριχωνίδας. Επίσης θα παρουσιαστεί και θα διανεμηθεί δωρεάν το ομώνυμο λεύκωμα «Τριχωνίδα και Λυσιμαχία – Οι δίδυμες λίμνες».
Μετά την ολοκλήρωση της ενημερωτικής εκδήλωσης, θα ακολουθήσει συναυλία με τίτλο “Η λίμνη και ο ποταμός της” από το μουσικό σχήμα  ‘’trio Sonus‘’.
Στο πλαίσιο των φετινών εκδηλώσεων για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, η οποία γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 5 Ιουνίου, ο ΟΗΕ απευθύνει κάλεσμα προς τους κατοίκους όλου του κόσμου να συμμετέχουν στις προσπάθειες αποκατάστασης των οικοσυστημάτων.
Με το σύνθημα We are #GenerationRestoration, στη φετινή εκστρατεία ευαισθητοποίησης για τα περιβαλλοντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο πλανήτης Γη, o OHE τονίζει «δεν μπορούμε να γυρίσουμε πίσω το χρόνο, αλλά μπορούμε να φυτέψουμε δάση, να αναζωογονήσουμε τις πηγές του νερού, να επαναφέρουμε τα εδάφη. Είμαστε η γενιά που μπορεί να συμφιλιωθεί με τη γη».

Ο ΟΦΥΠΕΚΑ
Ο Οργανισμός Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής (ΟΦΥΠΕΚΑ) είναι Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου και σκοπός του είναι η εφαρμογή της πολιτικής που χαράσσει το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, με αιχμή τις βιώσιμες πρακτικές, για τη διαχείριση των προστατευόμενων περιοχών στην Ελλάδα, τη διατήρηση της βιοποικιλότητας, την προώθηση και υλοποίηση δράσεων αειφόρου ανάπτυξης και την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

Share.

Comments are closed.

WordPress Πρόσθετο Cookie από το Real Cookie Banner