Το «Χαλάνδρι στο Φως» του Ρώμα καταδικάζει τους χειρισμούς και τις εκφράσεις του Ρούσσου για τους Ρομά – Βίντεο από το περιστατικό

0

Με ανακοίνωσή του ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Χαλάνδρι στο Φως», Χάρης Ρώμας,  καταδικάζει τους χειρισμούς και τις εκφράσεις του δημάρχου Χαλανδρίου Σίμου Ρούσσου αναφορικά με το περιστατικό που συνέβη στον καταυλισμό τους στο Νομισματοκοπείο

Αναλυτικά η ανακοίνωση του κ. Ρώμα
«ΤΟ “ΧΑΛΑΝΔΡΙ ΣΤΟ ΦΩΣ” ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙ ΤΟΥΣ ΧΕΙΡΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΚΦΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΡΟΜΑ!
«εμείς κάναμε ότι μπορούσαμε για το θέμα των Ρομά ,τώρα νίπτουμε τας χείρας μας ,ας αναλάβει η Κεντρική εξουσία και η Περιφέρεια» λέει ο Δήμαρχος κ.Ρούσσος
Όχι, κύριε Δήμαρχε!!
ΑΠΟ ΠΟΝΗΡΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΥΤΕΣ ΧΟΡΤΑΣΑΜΕ!!! λέει ο Αρχηγός της Ελάσσονος Αντιπολίτευσης κ. Χάρης Ρώμας και συνεχίζει στην ανάρτησή του στη σελίδα του συνδυασμού: 
Ένας τέτοιος αποδεικνύεται και ο Δήμαρχος Χαλανδρίου φροντίζοντας με την τελευταία του ανάρτηση για ΤΑ ΑΙΣΧΗ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΣΤΟ ΚΑΤΑΥΛΙΣΜΟ την Πέμπτη  30/05/24 το βράδυ, όχι απλά να αρκεστεί στο μοτίβο που έχει λανσάρει τον τελευταίο χρόνο: «εμείς κάναμε ότι μπορούσαμε για το θέμα των Ρομά ,τώρα νίπτουμε τας χείρας μας ,ας αναλάβει η Κεντρική εξουσία και η Περιφέρεια» ,αλλά να ΧΑΙΔΕΨΕΙ ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΑ τους άτυχους περίοικους του καταυλισμού υποστηρίζοντας ότι στον πρόσφατο πόλεμο και χαλασμό μεταξύ Ρομά και εκπροσώπων του  νόμου, προσήλθε ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος και οι διαμεσολαβήτριες (που πληρώνονται αδρά ποιος ξέρει γιατί άραγε) με σκοπό προφανώς να κατευνάσουν τους μεθυσμένους «φίλους» τους.
Η κατάληξη αυτού του «κατευνασμού» ήταν να καταστραφεί κυριολεκτικά το περιπολικό της αστυνομίας από τον άγριο πετροβολισμό και τα χτυπήματα από λοστάρια και να κινδυνεύσουν όργανα της τάξης, νέα παιδιά που για ένα χιλιάρικο μισθό βάζουν καθημερινά σε κίνδυνο την ζωή τους.
Όμως όχι , κύριε Δήμαρχε!
Οι Χαλανδραίοι και ειδικά εκείνοι που ζουν κοντά στο νομισματοκοπείο ή στο Πάτημα ξέρουν καλά ΠΟΙΟΝ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΜΕ ΔΥΟ ΧΕΡΙΑ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΠΑΡΑΒΑΤΙΚΟΙ.
Ξέρουν ποιος είχε μαζέψει όλο τον καταυλισμό για να έχει χειροκροτητές στη κεντρική του ομιλία προεκλογικά.
Ξέρουν ποιος προστατεύει τους παρανομούντες δεκαετίες ολόκληρες εις βάρος των νοικοκυραίων που έχουν χάσει την ησυχία τους από τις τόσες παράνομες πράξεις.
Και εσχάτως ξέρουν (κάποιοι τουλάχιστον)ποιος ειδοποιεί τα κεντρικά για να κάνουν περιπολίες και εφόδους  οι ομάδες ΔΕΛΤΑ  και οι ΟΠΚΕ (οι οποίες παρεπιπτόντως στην τελευταία αυτή διαταραχή συνέλαβαν 3 ταραξίες).
Δεν πιστεύει  κανείς ότι μπορεί να τους ειδοποίησε ο Δήμαρχος ή κάποιος από την παράταξη του γιατί όλοι ξέρουν ότι τα μέλη αυτής της παράταξης και από απόσταση χιλιομέτρου να δουν ένστολο πετάνε φλύκταινες!!!
                                                                             Χάρης Ρώμας
                                  Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Πολιτισμού & Νεολαίας της Κ.Ε.Δ.Ε.
                                                          Αρχηγός της Ελάσσονος Αντιπολίτευσης
                                 Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης “ΧΑΛΑΝΔΡΙ ΣΤΟ ΦΩΣ”»

Το περιστατικό που προκάλεσε την ανακοίνωση του κ. Ρώμα
Για πληρέστερη ενημέρωσή σας, το ψάξαμε το θέμα, δεδομένου ότι κυκλοφορούν πολλά Face News και διαπιστώσαμε ότι επιβεβαιώνονται πλήρως τα γεγονότα.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ρεπορτάζ και βίντεο της εκπομπής «Δεκατιανοί» του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΙ, την Πέμπτη 31/5/5024 τα ξημερώματα κι όχι την Τρίτη που αναφέρει το βίντεο του ΣΚΑΙ, ένα περιπολικό της Αστυνομίας δέχθηκε επίθεση από Ρομά. Οι αστυνομικοί είχαν πάει στην περιοχή λόγω καταγγελίας των περιοίκων για διατάραξη και την ώρα που προσπαθούσαν να επιβάλλουν την τάξη, δέχθηκαν επίθεση από άγνωστα άτομα.
Οι αστυνομικοί που επέβαιναν στο περιπολικό δεν κατάφεραν να απομακρυνθούν από το σημείο της επίθεσης και εγκατέλειψαν το όχημα προκειμένου να λάβουν θέσεις κάλυψης. Έπειτα από κλήση ενισχυτικών δυνάμεων, άλλες μονάδες της αστυνομίας έσπευσαν στο σημείο για να παράσχουν βοήθεια.
Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, το περιπολικό υπέστη μικρές υλικές ζημιές από τη ρίψη αντικειμένων, ενώ ένας από τους αστυνομικούς τραυματίστηκε ελαφρά στο χέρι. Ευτυχώς, ο τραυματισμός αυτός δεν απαιτούσε νοσηλεία όπως ο ίδιος διαβεβαίωσε.
Μετά από συντονισμένες ενέργειες, οι αστυνομικές δυνάμεις κατάφεραν να ανακτήσουν το όχημα και να το μετακινήσουν σε ασφαλές σημείο.
Για τα σοβαρά επεισόδια στον καταυλισμό των Ρομά στο ΜΕΤΡΟ Νομισματοκοπείο, στο Χαλάνδρι, συνελήφθησαν τρία άτομα Ρομά οι δύο εκ των οποίων είχαν αποφυλακιστεί από Σωφρονιστικά Καταστήματα Κράτησης. Τους ασκήθηκε ποινική δίωξη για φθορά ξένης ιδιοκτησίας, διατάραξη, βία κατά υπαλλήλων και εξύβριση. Αργά το απόγευμα (31/05-18.00) αφέθηκαν ελεύθεροι χωρίς όρους μέχρι τη δικάσιμο.
Με πληροφορίες από τις ιστοσελίδες policenews.gr και pronews.gr

Δείτε το βίντεο με το ρεπορτάζ των «Δεκατιανών»  με τους δημοσιογράφους Γιάννη Πιτταρά & Γιώργο Γρηγοριάδη, για τα επεισόδια στον καταυλισμό των Ρομά στο Νομισματοκοπείο

 

Share.

Comments are closed.

WordPress Πρόσθετο Cookie από το Real Cookie Banner