Βρετανία: Δημοσκόπηση-σοκ για Σούνακ: Οι Εργατικοί πάνε για 500 από τις 650 έδρες – Προς εξαφάνιση οι Συντηρητικοί

0

Το Εργατικό Κόμμα (Labour Party) του Κιρ Στάρμερ (Sir Keir Starmer) στη Βρετανία οδεύει προς έναν σαρωτικό θρίαμβο στις εκλογές, με τους κυβερνώντες Συντηρητικούς (Conservative – Toris) του Ρίσι Σούνακ (Rishi Sunak) να αναμένεται να χάσουν τα τρία τέταρτα των εδρών τους στο Κοινοβούλιο, σύμφωνα με μια νέα δημοσκόπηση με μεγάλο δείγμα, που δόθηκε χθες Παρασκευή στη δημοσιότητα.

Όπως δείχνει η σφυγμομέτρηση των Electoral Calculus και Find Out Now, για τη βρετανική εφημερίδα Dailymail, οι Εργατικοί αναμένεται να εξασφαλίσουν 476 έδρες -150 περισσότερες από όσες χρειάζονται για την αυτοδυναμία στη Βουλή των Κοινοτήτων των 650 εδρών-, μια τεράστια πλειοψηφία που θα δώσει στον ηγέτη τους, σερ Κιρ Στάρμερ, τη δυνατότητα να προωθήσει μεγάλες μεταρρυθμίσεις στη Βρετανία.

Σύμφωνα με την ίδια δημοσκόπηση, οι Τόρηδες του πρωθυπουργού Σούνακ απειλούνται με το χειρότερο εκλογικό αποτέλεσμα της ιστορίας τους εξασφαλίζοντας 66 έδρες – μόλις επτά περισσότερες από τους Ελεύθερους Δημοκράτες!

Στο +27% η διαφορά των Εργατικών από τους Συντηρητικούς σε νέα δημοσκόπηση

  Γενικές εκλογές 2019 Ποσοστό δημοσκοπήσεων Μέσος όρος ποσοστού δημοσκοπήσεων Κάτω όριο εδρών Άνω όριο εδρών
κόμμα Ποσοστό έδρες
Συντηριτικοί (Toris) 45% 376 19% 23% 72 66
Εργατικό Κόμμα 33% 197 46% 45% 493 476
Eλεύθεροι Δημοκράτες 12% 8 10% 9% 39 59
Λαϊκίστικο Δεξιό Κόμμα (Νάιτζελ Φάρατζ) 2% 0 12% 11% 0 0
Πράσινοι 3% 1 8% 7% 2 2
Σκοτσέζικο εθνικιστικό Σοσιαλδημοκρατικό κόμμα 4% 48 3% 3% 22 26
Κεντροαριστερό Ουαλικό Εθνικιστικό Κόμμα 0% 2 5% 1% 4 3
Λοιπά 1% 0 2% 1% 0 0

Η σφυγμομέτρηση MRP, στην οποία μετείχαν πάνω από 10.000 ψηφοφόροι, καταδεικνύει ότι οι Συντηρητικοί οδεύουν προς τη συντριβή παρά τις προσπάθειές τους να συσπειρώσουν την εκλογική τους βάση τις πρώτες

Ο Σούνακ έχει ανακοινώσει σειρά μέτρων, μεταξύ άλλων την υποχρεωτική στράτευση και περικοπές φόρων για τους συνταξιούχους, ελπίζοντας να ανακόψει τη φρενήρη κατρακύλα του κόμματός του, αλλά εις μάτην, αφού σύμφωνα με την τελευταία δημοσκόπηση οι Εργατικοί αναμένεται να εξασφαλίσουν ποσοστό 46%, έναντι μόλις 19% των Τόρηδων.

Δεκαοκτώ υπουργοί του νυν υπουργικού συμβουλίου είναι πιθανό να είναι μεταξύ των θυμάτων των Τόρις, σύμφωνα με τη μελέτη, μεταξύ των οποίων ο αναπληρωτής πρωθυπουργός Όλιβερ Ντάουντεν (Oliver Dowden), ο υπουργός Εσωτερικών Τζέιμς Κλέβερλι (James Cleverly) και ο Γκραντ Σαπς (Grant Shapps), ο υπουργός Άμυνας.

Πάντως όλες οι δημοσκοπήσεις προβλέπουν άνετη νίκη των Εργατικών, αν και τα ποσοστά που δίνουν στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ποικίλλουν.

  • Διαβάστε αναλυτικά το άρθρο David Churchill της βρετανικής εφημερίδας Dailymail με τίτλο «Bombshell study suggests Labour could win almost 500 seats at the Electionwiping out the Tories», πατώντας ΕΔΩ
Share.

Comments are closed.

WordPress Πρόσθετο Cookie από το Real Cookie Banner