Η Intrakat ανέλαβε το έργο της παράκαμψης Γιάλοβας -Λιγότερος χρόνος διαδρομής, μεγαλύτερη ασφάλεια

0

Υπεγράφη, σήμερα, στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, η σύμβαση για την κατασκευή του οδικού έργου της παράκαμψης της Γιάλοβας, παρουσία του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστου Σταϊκούρα, του Υφυπουργού Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιου για τις Υποδομές, Νίκου Ταχιάου, του Βουλευτή Μεσσηνία της Νέας Δημοκρατίας, Περικλή Μαντά και του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Δημήτρη Πτωχού.

Τη σύμβαση για την κατασκευή του έργου «Βελτίωση 9ης Εθνικής Οδού (Τμήμα παράκαμψη Γιάλοβα Π.Ε. Μεσσηνίας)», προϋπολογισμού €37,5 εκατ. υπέγραψε σήμερα στο Υπουργείο Υποδομών & Μεταφορών, ο Γενικός Διευθυντής του Ομίλου Intrakat, κ. Αναστάσιος Αρανίτης, έπειτα από την ολοκλήρωση της σχετικής διαγωνιστικής διαδικασίας.

Πρόκειται για ένα ιδιαίτερα σημαντικό έργο, καθώς αποσκοπεί στην αναβάθμιση του συγκεκριμένου τμήματος του οδικού άξονα «Κυπαρισσία – Φιλιατρά – Πύλος» μέσω της βελτίωσης των γεωμετρικών χαρακτηριστικών, προσφέροντας, έτσι, ασφάλεια και άνεση στους χρήστες και συνεισφέροντας στη μείωση των ατυχημάτων, αλλά και στην αποσυμφόρηση της περιοχής. Επιπλέον, η αναβάθμιση και βελτίωση του οδικού δικτύου θα βελτιώσει την προσπελασιμότητα της Μεσσηνίας και θα συμβάλλει περαιτέρω στην τουριστική της ανάπτυξη.

Tο έργο θα μειώσει τους χρόνους της διαδρομής και θα αυξήσει τα επίπεδα οδικής ασφάλειας

«Η παράκαμψη αποτελεί τμήμα της 9ης Εθνικής Οδού, δηλαδή του οδικού άξονα που ξεκινά από την Πάτρα και, μέσω του Πύργου και της Κυπαρισσίας, καταλήγει στη Μεθώνη. Το έργο αφορά στη βελτίωση τμήματος – μήκους 3,5 χλμ. – της υφιστάμενης οδού, και την κατασκευή νέου τμήματος – μήκους 4,2 χλμ. – για την παράκαμψη του οικισμού της Γιάλοβας», ανέφερε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών.
Ο κ. Σταϊκούρας τόνισε, ότι: «Μαζί με τα μεγάλα δημόσια έργα, που συνήθως απορροφούν το ευρύτερο δημόσιο ενδιαφέρον, προχωράμε στη δρομολόγηση και την υλοποίηση πιο μικρών έργων, δημιουργώντας σύγχρονες, βιώσιμες και ανθεκτικές υποδομές. Υποδομές που ενισχύουν την περιφερειακή ανάπτυξη, δημιουργούν θέσεις απασχόλησης και τονώνουν την κοινωνική συνοχή».

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Δημήτρης Πτωχός, δήλωσε: «Είμαι  πολύ χαρούμενος, που ένα ακόμη έργο με ιδιαίτερο αναπτυξιακό χαρακτήρα για την Πελοπόννησο προστίθεται στα έργα, που υλοποιούνται από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, αλλά και από όλους τους αρμόδιους φορείς.
Χαίρομαι πάρα πολύ και για αυτά, που είπατε κ. Υπουργέ και κ. Υφυπουργέ και για τα υπόλοιπα έργα, τα οποία δρομολογούνται και είναι επίσης πάρα πολύ σημαντικά, όπως το έργο στον κόμβο των Δερβενακίων, το οποίο πρόσφατα ανακοινώθηκε ότι προχωράει, αλλά και η πρόθεση να γίνει το Πύργος – Τσακώνα, ένας πολύ βασικός και αναπτυξιακός άξονας
».

Ειδικότερα, το έργο θα εκτελεστεί στον Δήμο Πύλου – Νέστορος και περιλαμβάνει τη βελτίωση τμήματος μήκους 3,5 χλμ. της υφιστάμενης 9ης Εθνικής Οδού και την κατασκευή νέου τμήματος μήκους 4,2 χλμ. για την παράκαμψη του οικισμού της Γιάλοβας. Το έργο, που θα έχει διάρκεια κατασκευής 24 μήνες, καιστο πλαίσιο της εργολαβίας, θα κατασκευαστούν σημαντικά συνοδά έργα, όπως ισόπεδοι κυκλικοί κόμβοι, cut & cover, τεχνικά έργα γεφύρωσης ρεμάτων, διαβάσεις, ηλεκτροφωτισμός, κ.α.

Η Intrakat διαθέτει ισχυρή παρουσία στην περιοχή, καθώς συμμετέχει στην κοινοπραξία που υλοποιεί το έργο ΣΔΙΤ για την κατασκευή και αναβάθμιση του Οδικού Άξονα Νοτιοδυτικής Πελοποννήσου (τμήμα Καλαμάτας – Ριζόμυλου – Πύλου – Μεθώνης), προϋπολογισμού 239,2 εκατ. ευρώ (πλέον ΦΠΑ).

Share.

Comments are closed.

WordPress Πρόσθετο Cookie από το Real Cookie Banner