Ο Θρύλος στην κορυφή της Ευρώπη! – Ο Ολυμπιακός κατέκτησε το Conference League στον τελικό νικώντας την Φιορεντίνα (1-0)

0

Ο Ολυμπιακός έγραψε Ιστορία. Η αρμάδα του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ νίκησε 1-0 τη Φιορεντίνα στην παράταση του τελικού (0-0 ο κανονικός αγώνας) του UEFA Europa Conference League κι έγινε η πρώτη ελληνική ομάδα σε επίπεδο Ανδρών που κατακτά ευρωπαϊκό τίτλο, μερικές εβδομάδες μετά τους Νέους του συλλόγου, που είχαν στεφθεί πρωταθλητές Ευρώπης.
Ο προπονητής της Φιορεντίνα είχε πει στη συνέντευξη Τύπου ότι έφεραν λουκέτα και αλυσίδες για να «δέσουν» τον Ελ Κααμπί, αλλά ο Μαροκινός τα «έσπασε» όλα στο 116′ της παράτασης, σημειώνοντας το γκολ της χρυσής νίκης, που του δίνει αυτοδίκαια μια θέση στο Πάνθεον των «ερυθρόλευκων» ποδοσφαιριστών.


MVP: Ελ Καμπί για το τέρμα του μαζί με τον Εσε. Ο Μαροκινός δεν έχει κάνει το κορυφαίο του ματς όμως όταν βρήκε την ευκαιρία το έβαλε το γκολ του. Και τι γκολ ε; Γκολ που έδωσε ευρωπαϊκό. Όσο για τον Αργεντίνο; Αυτός τα έκανε όλα. Αμυντικά, τακτικά και με τρεξίματα. Παιχνιδάρα από τον Εσε που είχε και τη μπαλιά στον Ελ Καμπί.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥΣ: Οι δύο γκολκίπερ. Ο Τζολάκης ήταν φοβερός όποτε χρειάστηκε. Από τους υπόλοιπους ερυθρόλευκους φοβερή η αυτοθυσία των Κάρμο, Ρέτσου και Ιμπόρα.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Αρκετοί από τους μεσοεπιθετικούς της Φιορεντίνα. Παίκτες όπως οι Μποναβεντούρα, Γκονζάλεζ και αρκετοί ακόμα.

Η ΓΚΑΦΑ: Η αντίδραση της Φιορεντίνα στη φάση του 1-0. Ο τρόπος που λειτούργησε και βγήκε έτσι το τέρμα του Ελ Καμπί.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Δεν απέφυγε τα λάθη ο Πορτογάλος Ντίας σε επίπεδο φάουλ και καρτών. Άφησε χωρίς κάρτες ορισμένα σκληρά μαρκαρίσματα των παικτών της Φιορεντίνα. Ο Ολυμπιακός ζήτησε χέρι – πέναλτι στο πρώτο μέρος της παράτασης αλλά ο Ίβηρας θεώρησε ότι δεν υπήρξε κάτι. Στο 1-0 του Ολυμπιακού περίμενε το VAR για να επιβεβαιώσει το τέρμα του Ελ Καμπί.

Ολυμπιακός-Φιορεντίνα 0-0 κ.δ., 1-0 παράταση

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ): Τζολάκης, Ροντινέι, Κάρμο, Ρέτσος, Ορτέγκα (90΄+1 Κίνι), Ιμπόρα, Έσε, Τσικίνιο, Φορτούνης (72΄ Γιόβετιτς), Ποντένσε (106΄ Μασούρας), Ελ Κααμπί (120΄+2 Ελ Αραμπί)

ΦΙΟΡΕΝΤΙΝΑ (Βιντσέντζο Ιταλιάνο): Τερατσάνο, Ντοντό, Μιλένκοβιτς, Μαρτίνες Κουάρτα, Μπιράγκι (106΄ Ρανιέρι), Μποναβεντούρα, Αρτούρ (74΄ Ντάνκαν), Μαντράγκορα, Γκονσάλες (106΄ Μπελτράν), Κουαμέ (82΄ Ικονέ), Μπελότι (59΄ Ενζολά).


Διαιτητής: Αρτούρ Σοάρες Ντίας (Πορτογαλία)
Βοηθοί: Πάουλο Σοάρες (Πορτογαλία), Πέδρο Ριμπέιρο (Πορτογαλία)
Τέταρτος: Γκλεν Νάιμπεργκ (Σουηδία)
VAR: Τιάγκο Μαρτίνς (Πορτογαλία)
AVAR: Κρίστιαν Ντίνγκερτ (Γερμανία)


Το Μυθικό πρωτοσέλιδο της MARCA
o Μεντιλίμπαρ ως άλλος… Δίας κάθεται στον θρόνο του στον Όλυμπο.


Πανευτυχής ο Βαγγέλης Μαρινάκης έδωσε συγχαρητήρια σε όλους τους παίκτες του Ολυμπιακού
Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού, Βαγγέλης Μαρινάκης κατέβηκε στον αγωνιστικό χώρο μετά τον τέλος του αγώνα, για να πανηγυρίσει μαζί με τον προπονητή και τους παίκτες του Ολυμπιακού.

Ο ισχυρός άνδρας της ομάδας του Πειραιά αγκάλιασε όλους τους παίκτες, έδωσε συγχαρητήρια σε όλους και απόλαυσε τις πιο ένδοξες στιγμές της ιστορίας του συλλόγου.


Ολυμπιακός απευθείας στο Group Stage του Europa League
Με την κατάκτηση του Conference League, ο Ολυμπιακός πήρε το απευθείας εισιτήριο στο League Stage του επόμενου Europa League και θα ξεκινήσει τα ευρωπαϊκά του ματς στα τέλη Σεπτεμβρίου.

Οι ευρωπαϊκές υποχρεώσεις του αρχίζουν με διαφορά δύο μηνών συγκριτικά με την εκκίνηση που θα είχε αν έχανε το Confernce League από τη Φιορεντίνα, δηλαδή στις 25 – 26 Σεπτεμβρίου, ενώ αν έχανε το Conference League θα αγωνιζόταν στον δεύτερο προκριματικό γύρο του Conference League, από τον Ιούλιο!


Η «χρυσή Βίβλος» του Europa Conference League
Ο Ολυμπιακός έγινε ο πρώτος ελληνικός σύλλογος που κατακτά ευρωπαϊκό τρόπαιο και μάλιστα την τρίτη έκδοσή.

Οι Πειραιώτες είναι η τρίτη ομάδα που κατακτά το Europa Conference League.
Μέχρι τώρα το έχουν κατακτήσει οι:

  • 2022: Ρόμα
  • 2023: Γουέστ Χαμ
  • 2024: Ολυμπιακός

Ο Ολυμπιακός ανέβηκε άλλη μια θέση στη βαθμολογία UEFA
Με τη νίκη του επί της Φιορεντίνα, ο Ολυμπιακός πήρε και τους βαθμούς της νίκης στην κατάταξη της UEFA. Το γκολ του Αγιούμπ ελ Κααμπί στο 116′ έδωσε 2,000 βαθμούς στους Πειραιώτες, που ανέβασαν τη συνολική φετινή συγκομιδή στους 17,000 και της πενταετίας στο 48,000. Με αυτούς τους βαθμούς προσπέρασε τη Λιλ στη 44η θέση της βαθμολογίας κι έπιασε τη Μαρσέιγ, αλλά μειονεκτεί στην ισοβαθμία λόγω φετινής συγκομιδής.

Share.

Comments are closed.

WordPress Πρόσθετο Cookie από το Real Cookie Banner