Κινητήρας αεροπλάνου «ρούφηξε» άνθρωπο στο αεροδρόμιο του Αμστερνταμ

0

Eνας άνθρωπος βρήκε φρικτό θάνατο την Τετάρτη όταν τον «ρούφηξε» η περιστρεφόμενη τουρμπίνα αεροσκάφους το οποίο ετοιμαζόταν να ξεκινήσει τη διαδικασία απογείωσης στο αεροδρόμιο Σίπχολ του Άμστερνταμ, σύμφωνα με τις ολλανδικές Αρχές.
Το δυστύχημα σημειώθηκε έξω από πολυσύχναστο τερματικό σταθμό, λίγα λεπτά πριν από την αναχώρηση πτήσης της KLM με προορισμό την πόλη Μπιλούντ στη Δανία.


«Ατύχημα σημειώθηκε σήμερα στο Σίπχολ, όπου ένας άνθρωπος κατέληξε μέσα σε κινητήρα αεροσκάφους», ανέφερε ανακοίνωση της ολλανδικής αεροπορικής εταιρείας KLM. «Δυστυχώς, ο άνθρωπος πέθανε» συμπλήρωσε, χωρίς να αποκαλύψει την ταυτότητα του θύματος.
Οι επιβάτες απομακρύνθηκαν από το αεροσκάφος και ξεκίνησε έρευνα, με την αστυνομία χωρίς να αποκλείεται το ενδεχόμενο της αυτοκτονίας.
Το εν λόγω Embraer E-190 χρησιμοποιείται από την υπηρεσία Cityhopper της KLM εκτελεί πτήσεις προς κοντινούς στο Άμστερνταμ προορισμούς, όπως το Λονδίνο, ανέφεραν ολλανδικά Μέσα Ενημέρωσης.


Εφημερίδα De Telegraaf αναφέρει ότι «ένας υπάλληλος του εν λόγω αεροσκάφους δήλωσε ότι κάποιος πήδηξε στον κινητήρα ενώ το πλήρωμα είχε μόλις ολοκληρώσει τις οδηγίες ασφαλείας. Ακούστηκε «ένας κολασμένος θόρυβος» και μετά βγήκε καπνός από τον κινητήρα. Επιβάτες και υπάλληλοι είδαν το περιστατικό να συμβαίνει μπροστά στα μάτια τους».
Σε ανακοίνωσή του, το σωματείο πιλότων VNV ανέφερε: «Η πρώτη μας ανησυχία και οι σκέψεις είναι οι εμπλεκόμενοι και οι συγγενείς τους. Προσφέρουμε τη συνεργασία και την τεχνογνωσία μας στην έρευνα για την ακριβή αιτία».
Η αεροπορική εταιρεία KLM ανέφερε σε ανακοίνωσή της: «Σήμερα σημειώθηκε ένα φρικτό περιστατικό στο Schiphol στο οποίο ένα άτομο κατέληξε σε κινητήρα αεροσκάφους σε λειτουργία. Δυστυχώς το άτομο πέθανε. Υποδεχόμαστε επιβάτες και υπαλλήλους που το είδαν στο Schiphol. Οι συνθήκες είναι αυτή τη στιγμή υπό διερεύνηση Για περισσότερες πληροφορίες -μόλις είναι διαθέσιμες- παραπέμπουμε στη Βασιλική Στρατιωτική Αστυνομία».
Φωτογραφία που εξασφάλισε η ολλανδική ραδιοτηλεόραση NOS έδειχναν το αεροσκάφος περικυκλωμένο από πυροσβεστικά οχήματα και ασθενοφόρα, κοντά στον τερματικό σταθμό αναχωρήσεων.


Τα ατυχήματα στα αεροδρόμιο Σίπχολ είναι σπάνια, λόγω και των αυστηρών μέτρων ασφαλείας. Τον Απρίλιο, το αεροδρόμιο του Άμστερνταμ εξυπηρέτησε περίπου 5,5 εκατ. ταξιδιώτες.

Share.

Comments are closed.

WordPress Πρόσθετο Cookie από το Real Cookie Banner