ΠΑΣΟΚ: Μεγαλειώδης συγκέντρωση του Μανώλη Χριστοδουλάκη στον Γέρακα Αττικής [Φωτο]

Μεγαλειώδης σε όγκο, αλλά και παλμό ήταν η εκδήλωση που πραγματοποίησε χθες το πρωί Κυριακής 26-5-2024, στο Πολιτιστικό Κέντρο του Γέρακα ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Ανατολικής Αττικής, Μανώλης Χριστοδουλάκης.

Με αφορμή τη συμπλήρωση ενός έτους δράσης στο Κοινοβούλιο, αλλά και ενόψει των ευρωεκλογών, ο βουλευτής κάλεσε τους πολίτες της Ανατολικής Αττικής, να κάνουν μαζί τον απολογισμό του έργου του.
Ο Μανώλης Χριστοδουλάκης, αφού καλωσόρισε τους περισσότερους από 700 παρευρισκόμενους, οι οποίοι τον υποδέχτηκαν με ένα παρατεταμένο χειροκρότημα, αναφέρθηκε αναλυτικά στις πρωτοβουλίες και τις παρεμβάσεις που έχει υλοποιήσει μέχρι τώρα σε επίπεδο Βουλής, ξεχωριστά για κάθε μία από τις περιοχές της Ανατολικής Αττικής.

Αναφέρθηκε στις διεκδικήσεις του, που με αλλεπάλληλες παρεμβάσεις και ερωτήσεις, που έχει καταθέσει στη Βουλή, για αξιοπρεπή πρόσβαση των κατοίκων της Ανατολικής Αττικής σε δημόσιες δομές Υγείας με κύριο στόχο, όπως τόνισε τη δημιουργία Δημόσιου Γενικού Νοσοκομείου στην περιοχή. Παρουσίασε τις παρεμβάσεις του για την επέκταση του προαστιακού, της Αττικής Οδού και της γραμμής 2 του Μετρό, ώστε να εξυπηρετούνται οι κάτοικοι περιοχών της Ανατολικής Αττικής. Ιδιαίτερο βάρος έδωσε σε θέματα περιβάλλοντος, όπως αυτό των λατομείων Διονύσου, του ΧΥΤΒΕΑ Τανάγρας και του εργοστάσιο ανακύκλωσης λυμάτων στο Μαραθώνα που έχει αναδείξει.  Υπογράμμισε τις πρωτοβουλίες που έχει πάρει για θέματα πολιτικής προστασίας, ασφάλειας και αστυνόμευσης, αλλά και τις παρεμβάσεις του για κοινωνικά θέματα, όπως για παράδειγμα τη δημιουργία Κέντρου Κακοποιημένων Γυναικών στην Ανατολική Αττική.

Ο Μανώλης Χριστοδουλάκης στην τοποθέτηση του έκανε λόγο για «το διαφορετικό παράδειγμα στην πολιτική» που όπως είπε  πρέπει να φέρουμε και με τη λογοδοσία. «Είμαστε υποχρεωμένοι να αντιλαμβανόμαστε την εντολή του εκλογικού σώματος, ως ευθύνη και υποχρέωση. Και ένα πολύ μεγάλο κομμάτι της ευθύνης, είναι και η λογοδοσία. Οφείλουμε να κρινόμαστε διαρκώς και να αξιολογούμαστε από όλους εσάς για το τι απέγινε τελικά η ψήφος του καθενός. Πρέπει να αποδεικνύουμε με τα έργα μας και τις πράξεις μας, ότι κάθε μέρα που περνάει θα δικαιώνουμε τη στήριξη και την εμπιστοσύνη σας. Και αυτό θέλουμε να κάνουμε και σήμερα εδώ. Αυτή είναι η έννοια της λογοδοσίας και του διαφορετικού παραδείγματος που θέλουμε να φέρουμε στην πολιτική», τόνισε ο βουλευτής Ανατολικής Αττικής.

Ο κ. Χριστοδουλάκης, ολοκληρώνοντας τον απολογισμό του δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο διακύβευμα των ερχόμενων ευρωεκλογών, χαρακτηρίζοντας κρίσιμη την εκλογική μάχη των ευρωεκλογών και τονίζοντας ότι «το ΠΑΣΟΚ, δεν ήταν ποτέ, δεν είναι και δεν πρόκειται να γίνει κόμμα αντίδρασης, κόμμα αγανάκτησης, κόμμα απογοήτευσης, κόμμα λαϊκισμού, κόμμα που θα απορροφά τη δυσαρέσκεια και θα την περιχαρακώνει σε μια γυάλα πολιτικής καθαρότητας. Το ΠΑΣΟΚ ήξερε και ξέρει να απάντα σε όλες και ειδικά στις πιο δύσκολες στιγμές. Ήξερε και ξέρει να παίρνει το βάρος της ευθύνης στις πλάτες του, και με οδηγό τις ιδέες και τις προτάσεις του, να δίνει μάχη ώστε να αλλάξουμε τη σύγχρονη ιστορία της Ελλάδας. Και αυτό είναι που προσδιορίζει και οριοθετεί σήμερα και τους νέους στόχους της παράταξης μας. Το ΠΑΣΟΚ θέλουμε να ορθώσει ανάστημα και να παρουσιάσει μία εναλλακτική αντιπρόταση διακυβέρνησης του τόπου, να δώσει διέξοδο στις αγωνίες των πολιτών. Το πρώτο μεγάλο βήμα για να το πετύχουμε, είναι οι επερχόμενες Ευρωεκλογές»

Το «παρών» στην εκδήλωση έδωσαν, δήμαρχοι και αυτοδιοικητικοί της περιοχής, αλλά και πολλά στελέχη του ΠΑΣΟΚ, βουλευτές, αλλά και υποψήφιοι ευρωβουλευτές.

Μεταξύ αυτών ήταν οι πρώην υπουργοί Κώστας Σκανδαλίδης και Κατερίνα Μπατζελή, η Ελένη Βατσινά, ο γενικός διευθυντής του ΠΑΣΟΚ Νίκος Σαλαγιάννης, η Τόνια Αντωνίου, ο Χρήστος Πολυζωγόπουλος, οι δήμαρχοι Παλλήνης Χρήστος Αηδόνης, Μαραθώνα Στέργιος Τσίρκας και Σπάτων-Αρτέμιδας Δημήτρης Μάρκου, o Γιάννης Μίχας, oι υποψήφιοι ευρωβουλευτές, Φίλιππος Σαχινίδης, Γιώργος Καλλιακμάνης, Κώστας Τσουκαλάς, Ηλίας Κικίλιας, Γιάννης Βαρδακαστάνης, Μιχάλης Αεράκης, Μαριζέτα Αντωνοπούλου, Άννα Βερούλη, Παναγιώτης Δημόπουλος, Μαρινίκη Θεοδώρου, Γρηγόρης Λαμπράκης και Γεωργία Σωτηροπούλου.

Το κλίμα στην εκδήλωση ήταν ιδιαίτερα θερμό και έντονα προεκλογικό. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο, ότι στην Ανατολική Αττική το ΠΑΣΟΚ κατέγραψε στις εθνικές εκλογές του 2023 το μεγαλύτερο ποσοστό σε επίπεδο Αττικής.

Δείτε φωτογραφικό υλικό του www.fourtounis.gr από την εκδήλωση

Βασίλης Φουρτούνης

Recent Posts

Κώστας Λύρος: Θλιβερή Πανελλαδική πρωτιά η ακύρωση του προϋπολογισμού του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου

Ο πρώην Δήμαρχος της Ιεράς Πόλης Μεσολογγίου και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Δημιουργική Ανατροπή» -…

10 ώρες ago

«Βριλήσσια Δήμος Δημιουργίας» – Κώστας Βαφειάδης: Προβλήματα ασφαλείας στο θέατρο «Αλίκη Βουγιουκλάκη»

Η δημοτική παράταξη «Βριλήσσια Δήμος Δημιουργίας» με επικεφαλής τον Κώστα Βαφειάδη, με ανακοίνωσή της, επισημαίνει…

13 ώρες ago

Δήμος Ιερής Πόλης Μεσολογγίου: Πρόγραμμα Πολιτιστικού Καλοκαιριού 2024 Δήμου Ιερής Πόλης Μεσολογγίου

Ο Δήμος Ιερής Πόλης Μεσολογγίου ανακοινώνει με χαρά το πρόγραμμα των πολιτιστικών εκδηλώσεων για το…

14 ώρες ago

Δήμος Λυκόβρυσης – Πεύκης: Βραδιές θερινού σινεμά για μικρούς και  μεγάλους στο προαύλιο του 1ου Λυκείου Πεύκης!

Το προαύλιο του 1ου Γενικού Λυκείου Πεύκης (Λεωφόρος Ειρήνης 34) αυτόν τον μήνα γίνεται ο…

15 ώρες ago

Χαλάνδρι: Προετοιμασία και ενημέρωση ενόψει σεισμικού κινδύνου

Το πρώτο βήμα σε μια σειρά κινήσεων που θα ακολουθήσουν απο την Πολιτική Προστασία του…

17 ώρες ago