Δήμος Χαλανδρίου: Ξεκινούν οι εγγραφές στους Παιδικούς Σταθμούς της πόλης

0

Ο Δήμος Χαλανδρίου ενημερώνει τους γονείς/κηδεμόνες  ότι οι εγγραφές βρεφών και νηπίων  στα Τμήματα Προσχολικής Αγωγής, για το σχολικό έτος  2024-2025 θα ξεκινήσουν από την Τετάρτη  29 Μαΐου 2024 έως και την Κυριακή  30 Ιουνίου 2024.
Σημειώνεται ότι γίνονται δεκτά βρέφη από 11 μηνών ενώ διατηρείται και για τη νέα σχολική χρονιά η πλήρης απαλλαγή από τα τροφεία για εισοδήματα έως 25.000 ευρώ, καθώς και όλες οι μειώσεις που αναφέρονται στην ανακοίνωση εγγραφών βρεφών και νηπίων, σχολικού έτους 2024-2025.

Διαδικασία υποβολής αίτησης
Προκειμένου να θεωρηθεί η αίτηση εμπρόθεσμη, ο γονέας/κηδεμόνας  υποβάλλει την αίτηση εγγραφής και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά αποκλειστικά ηλεκτρονικά στην πλατφόρμα:
https://preschool.chalandri.gr
Ακολουθεί η Ανακοίνωση εγγραφών βρεφών και νηπίων στα Τμήματα Προσχολικής Αγωγής,  σχολικού έτους 2024-2025, σύμφωνα με την  αριθμ.107/2024 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Χαλανδρίου.

Δείτε αναλυτικά όλους τους ενεργούς συνδέσμους που ακολουθούν:

  1. ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ ΧΡΗΣΤΗ
  2. ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΙΣΟΔΟΥ ΧΡΗΣΤΗ ΚΑΙ  ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗΣ ΑΙΤΗΣΗΣ
  3. ΑΙΤΗΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ
  4. ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ
  5. ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ
  6. ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΤΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ
  7. ΚΕΙΜΕΝΟ ΣΥΓΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΦΟΡΜΑ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ  ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟΥ ΔΕΛΤΙΟΥ (NEWSLETTER)

(Επεξήγηση για το 3. Αίτηση εγγραφής : Ο σύνδεσμος στον  οποίο θα κάνουν «κλικ» οι γονείς/κηδεμόνες  για να υποβάλουν  την ηλεκτρονική αίτηση εγγραφής είναι ο εξής: https://preschool.chalandri.gr)
Τα δικαιολογητικά 1 έως 5 είναι υποχρεωτικό να επισυναφθούν για την υποβολή της αίτησης. Εάν δεν μεταφορτωθούν δεν θα μπορέσει να προχωρήσει η  ηλεκτρονική αίτηση. Κατά τα λοιπά ισχύουν οι παραπάνω οδηγίες.

«Αδιάβλητη διαδικασία επιλογής βρεφών και νηπίων»
Σημειώνεται ότι από την εκλογή της σημερινής διοίκησης, το 2014, εφαρμόζεται μια αδιάβλητη διαδικασία επιλογής βρεφών και νηπίων, η οποία εποπτεύεται από διαπαραταξιακή επιτροπή.

Έκτοτε, οι Παιδικοί Σταθμοί του Χαλανδρίου διπλασιάστηκαν και δημιουργήθηκαν βρεφικά τμήματα εκ του μηδενός – μιας και είχαν καταργηθεί τον Σεπτέμβριο του 2011- ενώ το ηλιακό όριο εγγραφής βρεφών έπεσε από τους 18 μήνες στους 11.

Παράλληλα, ίσχυσε  πλήρης απαλλαγή από τα τροφεία για εισοδήματα έως 25.000 ευρώ και μια σειρά από απαλλαγές για τους ασθενέστερους ενώ συνεχής είναι και η αναβάθμιση των κτιριακών υποδομών, σύμφωνα με τις πιο αυστηρές προδιαγραφές αδειοδότησης.

Share.

Comments are closed.

WordPress Πρόσθετο Cookie από το Real Cookie Banner