Συνελήφθη Τούρκος εμπρηστής για τη φωτιά στο όρος Αιγάλεω – Ομολόγησε τρεις προηγούμενους εμπρησμούς

0

Στη σύλληψη ενός Τούρκου υπηκόου ο οποίος ομολόγησε ότι αυτός κρύβεται πίσω από τις 3 πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν μέσα στον Μάιο στο όρος Αιγάλεω.
Κατά τη σύλληψή του, στην περιφερειακή Αιγάλεω και συγκεκριμένα στο όρος Αιγάλεω, στην περιοχή του Ασπρόπυργου Αττικής, βρέθηκαν πάνω του δύο αναπτήρες και ένα σφουγγάρι.
Ο συλληφθείς στις 12:00 το μεσημέρι της Δευτέρας (27/5) θα περάσει το κατώφλι του Εισαγγελέα.

Πώς έγινε η σύλληψη
Σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΕΡΤ, μία ομάδα αστυνομικών ΔΙΑΣ, κινούμενη στον περιφερειακό στο Αιγάλεω, είδε μία στήλη καπνού και πλησίασε στο σημείο. Ήταν ήδη εκεί ομάδα ΟΠΚΕ η οποία είχε βρει έναν μάρτυρα ο οποίος τους έδινε την περιγραφή του Τούρκου που μόλις είχε βάλει φωτιά. Η ομάδα ΔΙΑΣ ξεκίνησε να αναζητά τον δράστη και τελικά τον εντόπισε τουλάχιστον 1,5 χιλιόμετρο από το σημείο.

Είχε μπει παράνομα από τον Έβρο
Ο Τούρκος εμπρηστής, ο οποίος είναι γεννηθείς το 1991 δεν έχει κάρτα ασύλου στην κατοχή του αλλά είχε κάνει αίτηση γι αυτήν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τον Μάρτιο μπήκε παράνομα από τον Έβρο ενώ πριν από ένα μήνα τον είχε κάνει προσαγωγή από το κέντρο η ΔΑΕΕΒ.
«Έφυγα από την Τουρκία γιατί εκεί παραβιάζονται τα ανθρώπινα δικαιώματα», είπε στους Αστυνομικούς, με τον 33χρονο να είναι μέλος της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ. Στην Αστυνομία θεωρούν ότι έχει ψυχικά προβλήματα.

Ανακοίνωση του Βασίλη Κικίλια
Την σύλληψη του Τούρκου ανακοίνωσε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας.

«Τρεις φορές αυτό τον μήνα εκδηλώθηκαν πυρκαγιές στο όρος Αιγάλεω. Και τις τρεις οι πυροσβεστικές δυνάμεις πρόλαβαν τη φωτιά πριν επεκταθεί . Σήμερα όμως συνελήφθη ο υπαίτιος εμπρηστής, Τούρκος υπήκοος, που ομολόγησε την εγκληματική του πράξη. Θα οδηγηθεί στη Δικαιοσύνη βάσει του νέου νόμου. Το έχουμε πει πολλές φορές: Με τους εμπρηστές θα είμαστε αμείλικτοι», σημείωσε χαρακτηριστικά.


Η ανακοίνωση τoυ Πυροσβεστικού Σώματος για τη σύλληψη του Τούρκου:
«Συνελήφθη σήμερα 26 Μαΐου 2024 στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας από Αξιωματικούς του Πυροσβεστικού Σώματος, της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.), με την συνδρομή της ΕΛ.ΑΣ αλλοδαπός, ως υπαίτιος πρόκλησης εκ προθέσεως εμπρησμών και κατ’ εξακολούθηση σε αγροτοδασικές εκτάσεις στην Περιφερειακή Αιγάλεω, στον Ασπρόπυργο Αττικής.
Ο προαναφερθείς κρατείται και θα οδηγηθεί αύριο, Δευτέρα 27 Μαΐου 2024, ενώπιον του κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών
».

Share.

Comments are closed.

WordPress Πρόσθετο Cookie από το Real Cookie Banner