ΔΟΕ: Παραπλανητική και εκτός αρμοδιότητάς του η απόπειρα του Γ. Γ. του Υ.ΠΑΙ.Θ.Α. να κρίνει μη νόμιμη τη στάση εργασίας της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

0

«Παραπλανητική και εκτός αρμοδιότητάς του η απόπειρα του Γ. Γ. του Υ.ΠΑΙ.Θ.Α.» αναφέρει η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος (ΔΟΕ), χαρακτηρίζοντας την ενέργειά να στείλει έγγραφο μέσα στη νύχτα το οπιό αναφλέρει ότι «δεν είναι νόμιμη… γιατί ανακοινώθηκε μόνο στον Τύπο», η σημερινή τετράωρη διευκολυντική στάση εργασίας που έχει κηρύξει τριτοβάθμια συνδικαλιστική οργάνωση αδεδυη ΑΔΕΔΥ

Αναλυτικά η σημερινή ανακοίνωση της ΔΟΕ
«Ξεπερνώντας κάθε όριο χρηστής διοίκησης και με τον Γενικό Γραμματέα να προχωρά σε αντιποίηση της ιδιότητας του δικαστή, η πολιτική ηγεσία του  Υ.ΠΑΙ.Θ.Α., ανήμπορη να αποτρέψει τη συμμετοχή των εκπαιδευτικών στη στάση εργασίας της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. ενάντια στην πραγματοποίηση των διαγνωστικών εξετάσεων «τύπου PISA» έστειλε μέσα στη νύχτα στις σχολικές μονάδες ένα απαράδεκτο έγγραφο δίχως καμία νομική ισχύ όπου ούτε λίγο ούτε πολύ αποφαίνεται (αφού δεν πρόλαβε να προσβάλει την απόφαση της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. δικαστικά) ότι η στάση «δεν είναι νόμιμη…γιατί ανακοινώθηκε μόνο στον Τύπο».
Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. τονίζει ότι η στάση εργασίας που κήρυξε σήμερα η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. για το πρώτο 4ωρο του πρωινού προγράμματος των σχολικών μονάδων, στις 22 Μαΐου, ημέρα διεξαγωγής των εξετάσεων PISA, δεν έχει προσβληθεί και φυσικά δεν έχει κριθεί δικαστικά, δεν μπορεί, επομένως, να κριθεί ως μη νόμιμη από τον, παντελώς αναρμόδιο για κάτι τέτοιο Γενικό Γραμματέα και οι εκπαιδευτικοί τυγχάνουν της κάλυψης της τριτοβάθμιας οργάνωσης (Α.Δ.Ε.Δ.Υ.) για τη συμμετοχή τους σ’ αυτήν.
Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. καλεί τους εκπαιδευτικούς της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης να συμμετέχουν μαζικά στη στάση εργασίας αποτρέποντας την πραγματοποίηση των εξετάσεων που εντάσσονται στη λογική της κατηγοριοποίησης των σχολικών μονάδων και υποβάθμισης της δημόσιας εκπαίδευσης που διαπνέει τον ν.4823/21.»

Αναλυτικά η χθεσινή ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ
«Κήρυξη στάσης εργασίας την Τετάρτη 22 Μαΐου 2024

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ, ύστερα από αίτημα της ΔΟΕ και της ΟΛΜΕ, κηρύσσει τετράωρη διευκολυντική στάση εργασίας, τις πρώτες ώρες του προγράμματος, για την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, την Τετάρτη 22/5/2024, ημέρα διεξαγωγής της “ελληνικής” PISA.
Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.
»

Share.

Comments are closed.

WordPress Πρόσθετο Cookie από το Real Cookie Banner