Μανώλης Χριστοδουλάκης: Παρέμβαση για την επέκταση της Γραμμής 2 του Μετρό μέχρι τις Αχαρνές [Βίντεο]

0

Σε παρέμβασή του ο Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής Μανώλης Χριστοδουλάκης, αναφέρεται στην ανάγκη για επέκτασης της γραμμής 2 του Μετρό μέχρι τις Αχαρνές και το Ζεφύρι, όπως έχει ζητήσει μαζί με τον άλλο Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Απόστολο Πάνα, με ερώτησή τους που κατέθεσαν στην Βουλή των Ελλήνων, με ημερομηνία 31 Ιανουαρίου 2024, προς τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών στην οποία μεταξύ των άλλων αναφέρουν χαρακτηριστικά

«Η επέκταση της γραμμής 2 του μετρά προς το Ίλιον είναι πρόκριμα για την περαιτέρω επέκταση της γραμμής προς τις Αχαρνές, με τη δημιουργία τριών επιπλέον σταθμών στο Καματερό, το Ζεφύρι και τις Αχαρνές, ενώ ειδικότερα για τον σταθμό του Ζεφυρίου προβλέπεται η σύνδεσή του με τον προαστιακό σιδηρόδρομο, επέκταση που εξαγγέλθηκε δημόσια από τον πρώην Υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Γ. Καραγιάννη κατά τα εγκαίνια του μετρά στον Πειραιά τον Οκτώβριο του 2022 και επιβεβαιώθηκε σε συνάντησή του τον Νοέμβριο του 2022 με τον Δήμαρχο Αχαρνών και τον Πρόεδρο της ΣΤΑΣΥ (achamaika-nea.gr, 10-11-2022)»
Επιπλέον με την ερώτησή τους ζητούν επίσημη ενημέρωση για την πρόοδο του διαγωνισμού επέκτασης της γραμμής 2 του Μετρό προς το Ίλιον και το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσής του. Επιπλέον, όσον αφορά την επέκταση της γραμμής προς τις Αχαρνές, ρωτούν για το αν έχουν γίνει οι αναγκαίες τοπογραφικές εργασίες, για το αν υπάρχει εξασφαλισμένη χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ ή από οποιαδήποτε άλλη πηγή για το συγκεκριμένο έργο καθώς και για το πότε οι περιοχές του Καματερού, του Ζεφυρίου και των Αχαρνών θα εξυπηρετούνται από το Μετρό.

Αναλυτικά η παρέμβαση του κ. Χριστοδουλάκη
«Έχουμε τονίσει από την πρώτη στιγμή ότι, για εμάς, κεντρική προτεραιότητα είναι να μπορέσουμε να δώσουμε ξανά ζωή και να αναβαθμίσουμε – δυστυχώς – απαξιωμένες, με συγκεκριμένες κυβερνητικές επιλογές, περιοχές της Ανατολικής Αττικής, και ειδικά  των Αχαρνών.
Ένα από τα θέματα, λοιπόν, που προσπαθούμε να αναδείξουμε και να διεκδικήσουμε, είναι αυτό των μέσων μεταφοράς και ειδικά των μέσων σταθερής τροχιάς στην περιοχή.  Εκτός από το τρένο, η ανάγκη επέκτασης της γραμμής 2 του Μετρό μέχρι τις Αχαρνές και το Ζεφύρι.
Πριν από λίγες μέρες, κατέθεσα προσωπικά συγκεκριμένη ερώτηση στη Βουλή, αναδεικνύοντας τη δική μας πρόταση για την επέκταση της γραμμής 2 του Μετρό. Δυστυχώς, η απάντηση που πήραμε από το Υπουργείο δείχνει την πλήρη απαξίωση και την απάθεια με την οποία αντιμετωπίζει την προοπτική αυτήν. Την πλήρη απαξίωση και απάθεια με την οποία αντιμετωπίζει τους κατοίκους και τους πολίτες των Αχαρνών.
Μας είπαν ότι η ωρίμανση του έργου θα ολοκληρωθεί το 2027, ότι σήμερα υπάρχουν μόνο τα τοπογραφικά σχέδια, ότι δεν υπάρχει εξασφαλισμένη χρηματοδότηση και ότι αυτή πιθανώς να αναζητηθεί από το επόμενο ΕΣΠΑ, ότι δεν μπορούν να προβλέψουν με ασφάλεια το πότε θα γίνουν όλα αυτά και τελικά «να μην περιμένουμε το μετρό πριν από τις αρχές της επόμενης δεκαετίας». Δηλαδή το 2024, μας λένε ότι το μετρό μπορεί να έρθει στην περιοχή, μετά από δέκα χρόνια.
Όχι, εμάς δε μας κάνει, εμάς δε μας φτάνει.
Θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε καλύτερες, ποιοτικότερες υποδομές ειδικά σε υποβαθμισμένες περιοχές, όπως είναι οι Αχαρνές, όπως είναι πολλές περιοχές της Ανατολικής Αττικής.
Θα βάλουμε ξανά την περιοχή μας στο επίκεντρο. Δεν θα σταματήσουμε μέχρι μια σειρά από κρίσιμα έργα, όπως είναι το συγκεκριμένο, να  μπορέσουν επιτέλους να γίνουνε πράξη στην περιοχή

Δείτε σε βίντεο την παρέμβαση του κ. Χριστοδουλάκη

Share.

Comments are closed.

WordPress Πρόσθετο Cookie από το Real Cookie Banner