ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ: Εκλογές για την ανάδειξη αντιπροσώπων της 93ης Γ. Σ. ΔΟΕ: Στηρίζουμε – Δυναμώνουμε την ΔΗ.ΣΥ. – Καθολική συμμετοχή για δυνατό συνδικάτο!

0

Το επόμενο διάστημα, μέσα σε ένα δυστοπικό περιβάλλον, τόσο στον χώρο της εκπαίδευσης όσο και γενικότερα, θα πραγματοποιηθούν οι Γενικές Συνελεύσεις και οι αρχαιρεσίες των συλλόγων εκπαιδευτικών για την εκλογή αντιπροσώπων στην 93η Γενική Συνέλευση της ΔΟΕ.

Οι εκλογικές διαδικασίες θα πραγματοποιηθούν, για ακόμη μία φορά, χωρίς άδεια από τον Υπουργό Παιδείας. Η κυβέρνηση της ΝΔ έχει ως κυρίαρχη πολιτική της, την περικοπή θεμελιωδών συνδικαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζόμενων, τα οποία θεωρούνταν δεδομένα. Ο Υπουργός, συνεχίζοντας το έργο της προκατόχου του, δυσκολεύει τη συμμετοχή των εκπαιδευτικών στις εκλογικές διαδικασίες, καθώς η μη χορήγηση της άδειας συντελεί τα μέγιστα σε αυτό. Αν μπορούσε, ίσως προσέφευγε για μια ακόμη φορά στα δικαστήρια, για να τις κηρύξει και τις εκλογές παράνομες και καταχρηστικές!!!

Ως Παράταξη, έχουμε πολλές φορές εκφράσει την αντίθεσή μας στον συνδικαλιστικό νόμο Χατζηδάκη, της ΝΔ, ο οποίος κατάργησε τον εμβληματικό νόμο 1264/1982 της τότε κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ. Έχουμε επίσης εκφράσει και την κατηγορηματική μας αντίθεση στο σκηνικό δήθεν απειθαρχίας  που προσπαθούν να στήσουν οι δυνάμεις της συνδικαλιστικής ανευθυνότητας για ιδιοτελείς μικροπαραταξιακές επιδιώξεις.

Οι παρατάξεις αυτές έχουν «κηρύξει πόλεμο» στην ηλεκτρονική ψηφοφορία, θεωρώντας πως τους παρουσιάζεται η ευκαιρία να γίνουν πλειοψηφικές δυνάμεις σε ένα μειοψηφικό συνδικάτο όπου θα ψηφίζουν, κυρίως, οι «στρατευμένες» παραταξιακές τους δυνάμεις, ενώ οι πολλοί θα απέχουν. Αδιαφορούν σκοπίμως για τις δυσκολίες της δια ζώσης ψηφοφορίας σε απογευματινή ώρα, ιδιαίτερα στην επαρχία και τα νησιά, όπου οι αποστάσεις είναι μεγάλες, οι μετακινήσεις δαπανηρές και σε πολλές περιπτώσεις απαγορευτικές.

Στις προηγούμενες εκλογές για ΔΣ της ΔΟΕ (2022), ψήφισαν περίπου 18.000 λιγότεροι εκπαιδευτικοί! Οι δυνάμεις της συνδικαλιστικής ανευθυνότητας επιδιώκουν αυτό να επαναληφθεί, γιατί τους τρομάζει η ψήφος των πολλών! Στις εκλογές, βέβαια, για Αιρετούς εκπροσώπους που θα γίνουν τον ερχόμενο Νοέμβριο, καθώς δεν κατόρθωσαν να πετύχουν τον στόχο τους που ήταν η κατάργηση του θεσμού, τώρα, μετά από 4 χρόνια αποχής, η μία Παράταξη (ΑΣΕ-ΠΑΜΕ) θα συμμετέχει κανονικότατα στις ηλεκτρονικές εκλογές και μένει να αποδειχθεί αν θα «συμπαρασύρει» σε «επαναστατική κωλοτούμπα» και την άλλη παράταξη (ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ).

Δηλαδή στις εκλογές της ΔΟΕ που δεν θέλουν να ψηφίσουν πολλοί γιατί έτσι τους εξυπηρετεί, θα είναι κατά της ηλεκτρονικής ψήφου και στις εκλογές Αιρετών θα ψηφίσουν ηλεκτρονικά!!! Τέτοια σταθερότητα απόψεων! Είναι η ίδια ακριβώς τακτική που ακολουθούν και στις ευρωεκλογές, όπου είναι μεν κατά της επιστολικής ψήφου, αλλά ο γενικός γραμματέας του κόμματός τους, επισκέπτεται τη «Μέκκα» του καπιταλισμού (Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής) και την «κακιά» Ευρώπη που διαρκώς καταγγέλλουν, ζητώντας από τους απόδημους να ταχυδρομήσουν την επιστολική τους ψήφο (με την οποία διαφωνούν), υπέρ του κόμματός τους!!!

Ως Παράταξη, μέχρι να επανέλθουν οι εκλογές με άδεια, καλούμε όλους τους εκπαιδευτικούς να ψηφίζουν είτε δια ζώσης είτε ηλεκτρονικά. Η μαζικότητα σε αυτές τις διαδικασίες, είναι μονόδρομος. Σύσσωμος ο εκπαιδευτικός κόσμος θα πρέπει να δώσει μία μεγαλειώδη συμμετοχική απάντηση. Όλοι θα πρέπει να προσέλθουμε στις Γενικές Συνελεύσεις και τις κάλπες. Η συμμετοχή θα πρέπει να ξεπεράσει κάθε προηγούμενη.

Συνάδελφοι,

Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, ως Παράταξη αγώνα και ευθύνης δεν δίστασε να τοποθετηθεί με ξεκάθαρο προοδευτικό λόγο, για όλα τα θέματα της εκπαίδευσης. Δεν κρύφτηκε πίσω από άλλους, δεν ετεροπροσδιορίστηκε, δεν πήγε με το «ρεύμα» για να είναι αρεστή, δεν ταυτίστηκε με την παρακμιακή συνδικαλιστική διαχείριση, την απόλυτη άρνηση, το όχι σε όλα. Πήραμε θέση για όλα τα θέματα, μείζονα ή ελάσσονα, χωρίς περιστροφές, με υπευθυνότητα και σοβαρότητα, λέξεις που καθορίζουν διαχρονικά τη συνδικαλιστική μας φυσιογνωμία.

Δεν διστάσαμε και δεν διστάζουμε να συγκρουστούμε με τις εκάστοτε κυβερνητικές πολιτικές επιβολής αντιεκπαιδευτικών μέτρων και υποβάθμισης της δημόσιας εκπαίδευσης. Δεν διακατεχόμαστε ούτε από κυβερνητικά ούτε από αντιπολιτευτικά σύνδρομα. Δεν αλλάζουμε πολιτικά στρατόπεδα για να είμαστε με την εξουσία πάντα. Δεν αναζητούμε κυβερνητικές θέσεις. Δεν χειραγωγούμαστε πολιτικά. Τα στελέχη μας έχουν πολιτική ταυτότητα αλλά την κρατούν για τις βουλευτικές εκλογές. Μέσα στον κλάδο προσδιοριζόμαστε στη βάση συμφωνίας στα εκπαιδευτικά θέματα.  

Δεν παζαρεύουμε τις ιδέες μας, δεν τις εκχωρούμε και προπάντων δεν τις δίνουμε «αντιπαροχή» για να αποκομίσουμε ατομικά οφέλη. Δεν ρίχνουμε «νερό στο κρασί» μας για να γίνουμε αρεστοί στους φωνασκούντες, δεν «κρυβόμαστε» πίσω από άλλους, δεν εκχωρούμε την ψήφο με την οποία μας τιμούν οι συνάδελφοι σε άλλους για να εξασφαλίσουμε «ήσυχο» και «ανέφελο» συνδικαλιστικό περιβάλλον. Δεν επιζητούμε καταξίωση από τους συνδικαλιστικούς μας αντιπάλους, τους οποίους δεν τους βλέπουμε ως εχθρούς, αλλά ως συναδέλφους με άλλη άποψη. Είμαστε έτοιμοι να συζητήσουμε εντός του συνδικαλιστικού κινήματος με θέσεις και προτάσεις όχι με γενικολογίες, ασάφειες, ιδεοληψίες, αυταπάτες και ψέματα.

Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης καλεί όλους τους συναδέλφους να συμμετέχουν μαζικά στις Γενικές Συνελεύσεις των εκπαιδευτικών συλλόγων και τις εκλογικές διαδικασίες δίνοντας τη δική τους ηχηρή απάντηση τόσο στην αλαζονεία της κυβέρνησης της ΝΔ και τις μεθοδεύσεις της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας όσο και στον λαϊκισμό και τις δήθεν εύκολες λύσεις για όλα τα θέματα, των ανεπίγνωστων δήθεν σωτήρων του κλάδου, των παραταξιακών στρατών και των κομματικών κελευσμάτων.

Διεκδικούμε:

  • Ουσιαστικά μέτρα αντιμετώπισης της ακρίβειας και της αισχροκέρδειας
  • Αυξήσεις στους μισθούς, επιστροφή των δώρων και του κλεμμένου Μ.Κ. από τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ
  • Ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Στήριξη του Ε.Σ.Υ.
  • Πάταξη της φοροδιαφυγής
  • Συλλογική σύμβαση εργασίας
  • Κατάργηση της εισφοράς 2% για την ανεργία 
  • Επαρκή χρηματοδότηση για την κάλυψη των αναγκών των σχολείων
  • Αντισεισμικό έλεγχο και έλεγχο πυρασφάλειας όλων των σχολικών κτηρίων
  • Εκπόνηση ενός μεγάλου προγράμματος σχολικής στέγης με κονδύλια του ΕΣΠΑ αλλά και του κρατικού προϋπολογισμού, με αγορά όχι μόνο οικοπέδων αλλά και κτηρίων, ιδιαίτερα στα μεγάλα αστικά κέντρα τα οποία αντιμετωπίζουν τα μεγαλύτερα προβλήματα και ιδιαίτερα για τον «ξεχασμένο» τομέα της προσχολικής εκπαίδευσης.
  • Μόνιμους διορισμούς στην εκπαίδευση για την κάλυψη των μεγάλων αναγκών
  • Εξίσωση των δικαιωμάτων μόνιμων και αναπληρωτών εκπαιδευτικών
  • Εξίσωση του ωραρίου για όσους υπηρετούν σε ολιγοθέσια νηπιαγωγεία και δημοτικά με όσους υπηρετούν σε πολυθέσια νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία
  • Αξιολόγηση με βάση τις ψηφισμένες θέσεις του κλάδου
  • Δεύτερο εκπαιδευτικό τάξης σε δημοτικά και νηπιαγωγεία που υπάρχουν αυξημένες ανάγκες, με δεδομένα τα ανομοιογενή εκπαιδευτικά περιβάλλοντα από την ύπαρξη στις σχολικές τάξεις παιδιών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, προσφυγόπουλων, παιδιών οικονομικών μεταναστών κλπ.
  • Γραμματειακή υποστήριξη για τα σχολεία, η οποία θα μπορεί να γίνεται από τους εκπαιδευτικούς με αντίστοιχη μείωση του ωραρίου τους
  • Γενικευμένα προγράμματα ενισχυτικής διδασκαλίας για τα παιδιά των ευάλωτων κοινωνικών στρωμάτων
  • Ουσιαστική επιμόρφωση των εκπαιδευτικών 

Η ΜΑΖΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΚΑΙ Η ΨΗΦΟΣ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΔΥΝΑΜΗ ΣΟΥ!
ΨΗΦΙΣΕ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ!

Share.

Comments are closed.

WordPress Πρόσθετο Cookie από το Real Cookie Banner