Βαγγέλης Βουτσινάκης*: Κατηφορίζοντας απ’ την Πλατεία Δούρου…

0

Μ’ έχουνε πάρει στο κατόπι κάτι λέξεις· γωνία με τη Ζαλοκώστα μ’ αρπάζουν βιαστικά απ’ το μανίκι.

Πάντα οι λέξεις ήταν οι αφορμές μας, σκέψεις να πούμε, για επικοινωνία· πάντα σταράτες, ειλικρινείς κι εγκάρδιες.

Τώρα δεν έχω λέξεις, Κώστα, ούτε γυρνώ να τις κοιτάξω, ούτε θέλω· ούτε μπορώ.

Αυτές ήταν οι αφορμές μας, γι’ αυτό θα της αφήσω σε μιαν άκρη τούτη την ώρα· μιλάνε άλλωστε, άλλοι, άλλες λέξεις πολλές, για σένα, καταλληλότερα, ομορφότερα, κι εγώ δεν θα ’θελα το νήμα της επικοινωνίας μας τούτη την ώρα να φορτώσω.

Μένω, λοιπόν, μ’ αυτές τις λέξεις συντροφιά και μια εικόνα από τότε, τα χρόνια που ο κόσμος και το Χαλάνδρι μας διψούσε γι’ αλλαγή.

Εκεί στου Δρίτσα την ταβέρνα, την παλιά, απόμερα, πριν καν η πόλη μας καλά – καλά να φτάσει ίσαμ’ εκεί, μ’ έναν μεζέ, μία παρέα -ήτανε κι ο Μανώλης, το θυμάσαι;- κι όμορφες λέξεις, που χάριζες στην ομήγυρη με πίστη, με λαχτάρα, με ελπίδα.

Λέξεις από ‘κείνες που έπλεκαν κι άπλωναν κουβέντα την κουβέντα τα όνειρά μας μπρος στο χρόνο, λέξεις που μας ζεσταίναν τις καρδιές και που τους έμεινες παντοτινά πιστός, τις υπηρέτησες, τις τίμησες, τις δικαίωσες.

Δημοκρατία, δικαιοσύνη, ανθρωπιά· μ’ ακολουθούν αυτές οι λέξεις, Κώστα, κι είναι σαν πλάι μου, όπου σ’ αυτήν την πόλη κι αν βρεθώ, πάντα, ολοζώντανα ν’ ακούω τα βήματά σου.

ΣΣ: Το παραπάνω κείμενο είναι αφιερωμένο στη μνήμη του πρώην δημάρχου Χαλανδρίου Κώστα Παττακού

* Ο Βαγγέλης Βουτσινάκης είναι διδάκτορας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Έχει σπουδάσει πολιτικές επιστήμες στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας και έχει εξειδικευτεί σε θέματα management. Το συγγραφικό του έργο καθορίζεται μέχρι σήμερα από την επιστημονική του κατάρτιση και την επαγγελματική του σταδιοδρομία ως στέλεχος της δημόσιας διοίκησης. Η ηλεκτρονική του σελίδα «Εκτός Σχεδίου» [www.ektossxediou.com] και τα μέσα κοινωνικής
δικτύωσης προσφέρουν από χρόνια διέξοδο επικοινωνίας στις ευαισθησίες, τους προβληματισμούς και τα ενδιαφέροντά του. Έχει γεννηθεί στο Περιστέρι και κατοικεί στο Χαλάνδρι.

Πατήστε και δείτε τα 9 προηγούμενα άρθρα του Βαγγέλη Βουτσινάκη

Share.

Comments are closed.