Στη ΓΑΔΑ οδηγείται ο βουλευτής των «Σπαρτιατών» Κ. Φλώρος που γρονθοκόπησε στη Βουλή τον βουλευτή Γραμμένο της Ελληνικής Λύσης

0

Αντιμέτωπος με το αυτόφωρο κακούργημα του άρθρου 157 του Ποινικού Κώδικα αναμένεται να τεθεί ο ανεξάρτητος βουλευτής των «Σπαρτιατών» Κωνσταντίνος Φλώρος, ο οποίος γρονθοκόπησε τον Βασίλη Γραμμένο της Ελληνικής Λύσης έξω από την αίθουσα της Ολομέλειας της Βουλής.
Το επίμαχο άρθρο αναφέρει: «Όποιος με βία ή απειλή βίας επιχειρεί να εξαναγκάσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ή εκείνον που ασκεί την προεδρική εξουσία, τη βουλή, την κυβέρνηση ή μέλος τους σε εκτέλεση, παράλειψη ή ανοχή πράξης που ανάγεται στα καθήκοντά τους, καθώς και όποιος βιαιοπραγεί εναντίον τους κατά την άσκηση των καθηκόντων τους, τιμωρείται με κάθειρξη έως δέκα έτη. Η ίδια ποινή επιβάλλεται αν η πράξη στρέφεται κατά αρχηγού αναγνωρισμένου κατά τον κανονισμό της βουλής πολιτικού κόμματος».

Τασούλας: Θα παραπέμψουμε τον δράστη για αυτόφωρο κακούργημα
Ο κ. Φλώρος ήδη κρατείται στο φρουραρχείο της Βουλής, με τον πρόεδρο της Βουλής, Κωνσταντίνο Τασούλα, να δηλώνει από το βήμα: «Το οπλοστάσιο του Κανονισμού της Βουλής δεν είχε φαντασία να σκεφτεί ότι μπορεί εκλεγμένο μέλος να γρονθοκοπήσει άλλο μέλος. Θα επεκτείνουμε τη φαντασία μας και σε αυτές τις εκδοχές. Ο ΠΚ είναι προνοητικός το άρθρο 157 για εγκλήματα κατά πολιτικών οργάνων, και προβλέπει του νόμου 46/19 του Νέου ΠΚ. Σημαίνει αυτό ότι επειδή η ασυλία καλύπτει πλημμελήματα και όχι αυτόφωρα κακουργήματα μπορούμε να παραπέμψουμε τον δράστη για αυτόφωρο κακούργημα. Έδωσα εντολή να οδηγηθεί στις Aρχές καθώς στοιχειοθετείται εκδοχή βιαιοπραγίας κατά την άσκηση καθηκόντων του».

To χρονικό του πρωτοφανούς επεισοδίου στη Βουλή
Το σοβαρότατο επεισόδιο σημειώθηκε στο περιστύλιο της Βουλής μεταξύ του βουλευτή της Ελληνικής Λύσης, Βασίλη Γραμμένου, και του ανεξάρτητου βουλευτή (πρώην των Σπαρτιατών)Κωνσταντίνου Φλώρου, με τον τελευταίο να γρονθοκοπεί τον πρώτο, ο οποίος μεταφέρθηκε για τις πρώτες βοήθειες στο ιατρείο της Βουλής.

Αφορμή ήταν η συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής για την άρση ασυλίας του προέδρου της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκου Βελόπουλου, η υπόθεση του οποίου αφορούσε συκοφαντική δυσφήμιση μέσω ψευδούς λογαριασμού σε κοινωνικό δίκτυο που είχε υποβάλει αξιωματικός ε.α. του Πολεμικού Ναυτικού και πατέρας του κ. Φλώρου
Ο κ. Φλώρος είχε ζητήσει να πάρει τον λόγο στην Ολομέλεια, ωστόσο ο Κανονισμός δεν το επέτρεπε και δεν του δόθηκε, αντιδρώντας στην αναφορά του κοινοβουλευτικού εκπρόσωπου της Ελληνικής Λύσης, Κωνσταντίνου Χήτα, για καραμπινάτη προεκλογική πολιτική σκοπιμότητα, που παρότι δεν αφορά τον κ. Βελόπουλο, ζήτησε την άρση ασυλίας του για να βρεθεί ενώπιον του φυσικού δικαστή του.

Οι χυδαίοι διάλογοι που προηγήθηκαν
Σύμφωνα με πληροφορίες, μάλιστα, στην Ολομέλεια υπήρξε λεκτική αντιπαράθεση ανάμεσα στον κ. Φλώρο και στον κ. Γραμμένο.

Μιλώντας στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, ο πρώην βουλευτής των Σπαρτιατών, νυν ανεξάρτητος, Κωνσταντίνος Φλώρος, ο οποίος επιτέθηκε στον βουλευτή της Ελληνικής Λύσης, ισχυρίστηκε πως προηγήθηκε λεκτικό επεισόδιο εντός της αιθούσης για την άρση ασυλίας του Βελόπουλου. Ο φερόμενος διάλογος σύμφωνα με τα όσα ισχυρίστηκε ο Κ. Φλώρος έχει ως εξής:

  • Κ. Φλώρος: Αυτό θα το κρίνουν οι δικαστές.
  • Β. Γραμμένος: Βούλωσε το εσύ, σκουπίδι!
  • Κ. Φλώρος: Άντε
  • Β. Γραμμένος: Γ@@@ τη μάνα σου… Εσένα τη μανούλα σου θα τη γ@@@@@. Θα σε πάω και με τα βραχιολάκια μέσα, θα το θυμάσαι παλιόπ@@@@@.

Εντωμεταξύ, έξω από την αίθουσα της Ολομέλειας και λίγο πριν ο ανεξάρτητος βουλευτής γρονθοκοπήσει τον Β. Γραμμένο, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Κ. Φλώρος μαινόμενος φέρεται να φώναζε «δεν θα ξαναπιάσεις στο στόμα σου τη μάνα μου ρε κ@@@@@@».
Και ενώ οι ψυχραιμότεροι προσπάθησαν να τους χωρίσουν ο Κ. Φλώρος φέρεται να συνέχιζε λέγοντας «εσύ θα βρίσεις τη μάνα μου ρε κ@@@@@@ που η αδερφή μου πήγε να χάσει το παιδί της χθες εξαιτίας σου κ@@@@@@! Τη μάνα μου ρε ; Θα σε γ@@@@@»!
Όταν οι δύο άνδρες βγήκαν έξω από την Ολομέλεια ο κ. Φλώρος του επιτέθηκε, τον έπιασε από τον λαιμό, τον γρονθοκόπησε και τον έριξε στο πάτωμα.

15ημερη αποβολή από τη Βουλή για τον Φλώρο
Την απομάκρυνση από τη Βουλή του Κ. Φλώρου, συνοδεία φρουράς, αποφάσισε η Βουλή μετά από πρόταση του προέδρου του σώματος Κωνσταντίνου Τασούλα.

Με αφορμή την κτηνώδη, όπως την χαρακτήρισε ο κ. Τασούλας, συμπεριφορά του Κωνσταντίνου Φλώρου κατά του βουλευτή Β. Γραμμένου της Ελληνικής Λύσης, τόνισε ότι όταν φτιάχναμε τον Κανονισμό της Βουλής «νομίζαμε ότι απευθυνόμαστε σε στοιχειωδώς λογικούς ανθρώπους» και ότι αυτή τη στιγμή, «το πιο βαρύ που μπορώ να επιβάλω στον βουλευτή ο οποίος χειροδίκησε εναντίον συναδέλφου […] είναι να τον απομακρύνω, με τη φρουρά, για 15 ημέρες από τις διαδικασίες του σώματος».
Όπως είπε ο κ. Τασούλας, «είναι ένα χάδι έναντι της χυδαιότητας και της κτηνωδίας της συμπεριφοράς του, αλλά θα δούμε εν συνέχεια, προφανώς θα υπάρξει άρση ασυλίας, και θα αντιμετωπίσει και δικαστικά τις συνέπειες αυτής της κτηνώδους συμπεριφοράς».
Προφανώς, πρόσθεσε ο πρόεδρος της Βουλής, ο κ. Φλώρος θα παραπεμφθεί και στην Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής. Απευθυνόμενος μάλιστα στον πρόεδρο της Ελληνικής Λύσης, Κ. Βελόπουλο, ο οποίος είχε ανέλθει στο βήμα, είπε: «Κύριε πρόεδρε, ζητώ συγγνώμη ως πρόεδρος της Βουλής γι’ αυτό το περιστατικό. Αισθάνομαι ότι αφορά κι εμένα. Έγινε πριν από λίγο εδώ, έξω από την ολομέλεια. Θα φροντίσουμε ώστε οι συνέπειες αυτής της πράξης να είναι όσο το δυνατόν πιο βαριές».
Η Ελληνική Λύση με ανακοίνωσή της διαψεύδει τους διαλόγους
Εντωμεταξύ, η Ελληνική Λύση με ανακοίνωσή της διαψεύδει τους διαλόγους που προηγήθηκαν του ξυλοδαρμού.

Η ανακοίνωση της Ελληνικής Λύσης:
ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΑΝΑΛΗΘΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ, ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΙΤΙΑ ΤΗΣ ΕΠΙΘΕΣΗΣ ΠΟΥ ΔΕΧΘΗΚΕ Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ ΓΡΑΜΜΕΝΟΣ ΑΠΌ ΤΟΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΩΝ ΣΠΑΡΤΙΑΤΩΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΦΛΩΡΟ
Εδώ και αρκετή ώρα, διακινείται σε όλα τα sites ένας ευφάνταστος δήθεν διάλογος, μεταξύ του Βουλευτή της Ελληνικής Λύσης Βασίλη Γραμμένου και του Βουλευτή των Σπαρτιατών Κωνσταντίνου Φλώρου.
Τον εν λόγω διάλογο έδωσε ο ίδιος ο κατηγορούμενος -για κακούργημα πλέον- αλλά και κάποιοι “καλοθελητές”, που επιχειρούν να εμπλέξουν την Ελληνική Λύση, επινοώντας τον, ως γραμμή υπεράσπισης.
Καλούμε όλα τα Μέσα Ενημέρωσης να απέχουν από την αναπαραγωγή του, σε διαφορετική περίπτωση θα αναγκαστούμε να προσφύγουμε στην Δικαιοσύνη
.

Βελόπουλος: Μειράκια της πολιτικής συμπεριφέρονται με βία ως προβατόσχημοι λύκοι
Σχολιάζοντας το επεισόδιο, ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος τόνισε πως «είναι αδιανόητο, μειράκια του βίου της πολιτικής, να συμπεριφέρονται με βία ως προβατόσχημοι λύκοι. Δικαιολογίες μπορεί να βρει ο καθένας όσες θέλει […] Ξέρετε ποια η διαφορά του ανθρώπου από τα υπόλοιπα ζώα; Τα ζώα αν τα πειράξεις μπορεί να αντιδράσουν. Ο άνθρωπος όμως διαφέρει στο μυαλό, την κρίση και τη λογική, που κάποιοι δεν διαθέτουν εδώ μέσα, δυστυχώς».

Share.

Comments are closed.

WordPress Πρόσθετο Cookie από το Real Cookie Banner