Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη Γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου, λόγω διέλευσης Ολυμπιακής Φλόγας “Πάρισι 2024” – Πρόγραμμα υποδοχής στη γέφυρα

0

Την Πέμπτη 25 Απρίλιου η Ολυμπιακή Φλόγα στην διαδρομή της για την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων «Παρίσι 2024» η Ολυμπιακή Φλόγα θα περάσει από την Γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου.
Η διέλευση των πεζών λαμπαδηδρόμων και της πομπής θα γίνει από το δυτικό κατάστρωμα της Γέφυρας (κατεύθυνση Αντίρριο προς Ρίο).
Για το διάστημα αυτό και για λόγους ασφαλείας, με επιμέλεια της Τροχαίας, θα εφαρμοστούν οι ακόλουθες αναγκαίες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις:

  • Στο διάστημα από 14:30 έως 16:00 θα υπάρξει ολική διακοπή κυκλοφορίας στον δυτικό κλάδο της Γέφυρας που εξυπηρετεί την κατεύθυνση προς Αθήνα / Πάτρα. Όλα τα οχήματα θα εκτρέπονται από τον Α/Κ Αντιρρίου στο τοπικό οδικό δίκτυο και το πορθμείο. Αναμενόμενη διάρκεια του αποκλεισμού είναι η 1 ώρα.
  • Στην κατεύθυνση προς Ιωάννινα / Αντίρριο, θα υπάρξουν 1-2 ολιγόλεπτες ανασχέσεις κυκλοφορίας όπου η διέλευση των οχημάτων θα γίνεται με χαμηλές ταχύτητες.
  • Ο ανατολικός χώρος στάθμευσης κοινού θα είναι κλειστός από τις 20:00 την Τετάρτη 24 Απριλίου και μέχρι την ολοκλήρωση των εκδηλώσεων.

Η παρακολούθηση της λαμπαδηδρομίας για το κοινό μπορεί να πραγματοποιηθεί από το δυτικό πεζοδρόμιο της Γέφυρας, το οποίο προσφέρει εγγύτητα με ασφάλεια αφού η είσοδος στο οδόστρωμα απαγορεύεται αυστηρά. Η προσέγγιση στο δυτικό πεζοδρόμιο γίνεται από τις σκάλες πρόσβασης και στις δύο πλευρές της Γέφυρας από την πλευρά του Ρίου και του Αντιρρίου.
Επιπλέον, θα υπάρχει και ζωντανή μετάδοση μέσα από το site της Γέφυρας στο www.gefyra.gr

Υπενθυμίζεται ότι το 2024 συμπληρώνονται 20 χρόνια λειτουργίας και συντήρησης της Γέφυρας Ρίου – Αντιρρίου «Χαρίλαος Τρικούπης». Η ολυμπιακή λαμπαδηδρομία είναι μία ευκαιρία να θυμηθούμε τις συνθήκες που επικρατούσαν στο Στενό πριν την υλοποίησή της, τις τεχνικές δυσκολίες και προκλήσεις που αντιμετωπίστηκαν κατά τον σχεδιασμό και την κατασκευή της, αλλά και την συγκίνηση όλων των Ελλήνων όταν η ολυμπιακή φλόγα διέσχιζε για πρώτη φορά την Γέφυρα, εκείνο το αξέχαστο καλοκαίρι του 2004 το οποίο είχε σηματοδοτηθεί από πολλές ελληνικές επιτυχίες.
Η παραχωρησιούχος εταιρεία, μέλος του δικτύου της VINCI Highways, εορτάζοντας την 20η επέτειο λειτουργίας, ανακοινώνει το πρόγραμμα της Τελετής Υποδοχής της Ολυμπιακής Φλόγας και της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας στην Γέφυρα.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΕΛΕΤΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΦΛΟΓΑΣ & ΛΑΜΠΑΔΗΔΡΟΜΙΑΣ
14:50
Άφιξη Ολυμπιακής Φλόγας

14:53-14:57 Λαμπαδηδρομία προς τον χώρο της Τελετής για την Υποδοχή της Ολυμπιακής Φλόγας
1η Λαμπαδηδρόμος: Εργαζόμενη της ΓΕΦΥΡΑ
2ος Λαμπαδηδρόμος: Παναγιώτης Γιαννάκης
14:57-15:20 Τελετή Υποδοχής Ολυμπιακής Φλόγας (Ανατολικό πάρκινγκ, πλησίον του Κτιρίου Λειτουργίας)
● Αφή βωμού από τον Παναγιώτη Γιαννάκη
● Ολυμπιακός Ύμνος – Έπαρση Ολυμπιακής Σημαίας
● Εθνικός Ύμνος Γαλλίας – Έπαρση Γαλλικής Σημαίας
● Εθνικός Ύμνος Ελλάδος – Έπαρση Ελληνικής Σημαίας
(Οι εθνικοί ύμνοι θα αποδοθούν από την υψίφωνο Τζίνα Φωτεινοπούλου και την Χορωδία των Σύγχρονων Εκπαιδευτηρίων Κοτρώνης με συνοδεία πιάνου από την Ζιζή Κορκοντζέλου)
● Χαιρετισμοί εκπροσώπων
● Αφή Δάδας – Αναχώρηση Ολυμπιακής Φλόγας
15:20 – 15:47 Ολυμπιακή Λαμπαδηδρομία στην Γέφυρα, με κατεύθυνση την Πάτρα. (Ο 4ος λαμπαδηδρόμος είναι ωφελούμενος από το Σύλλογο ΑΜΕΑ Ναυπακτίας & Δωρίδας, ΑΛΚΥΟΝΗ)

Share.

Comments are closed.

WordPress Πρόσθετο Cookie από το Real Cookie Banner