Χριστοφιλοπούλου: Ο Μπελέρης ενσωματώνει την ακροδεξιά, είναι κακό αυτό; – Αντιδράσεις από ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ [Βίντεο]

0

Αίσθηση έχει προκαλέσει η κυνική ομολογία της Εύης Χριστοφιλοπούλου ότι η υποψηφιότητα του Φρέντι Μπελέρη με το ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ έγινε για να ανακόψει τις διαρροές του κυβερνώντος κόμματος προς τα ακροδεξιά.
Μία παραδοχή-ερμηνεία, που απέχει πολύ από την επίσημη διακήρυξη της ΝΔ ότι η συγκεκριμένη υποψηφιότητα επιλέχθηκε για… εθνικούς λόγους και για να δοθεί η δυνατότητα στον φυλακισμένο εκλεγμένο δήμαρχο Χιμάρας να υπερασπιστεί τα δικαιώματά του έναντι της ασυδοσίας του αλβανικού κράτους.
Η παραδοχή αυτή, της κ. Χριστοφιλοπούλου, αποτελεί ουσιαστικά άδειασμα της ηγεσίας του κόμματος, γεγονός ασυνήθιστο νκαι αποτελεί μια κατ’ εξοχήν μικροπολιτική προσέγγιση σε ένα τόσο ευαίσθητο θέμα, λέγοντας ότι ο κ. Μπελέρης «ενσωματώνει τη δεξιά πλευρά της ΝΔ», ενώ δικαιολόγησε τη θεωρία της περί «ανακοπής των διαρροών προς τα δεξιά» και μάλιστα όταν ρωτήθηκε σχετικά, απάντησε με έμφαση «γιατί είναι κακό αυτό;».

ΠΑΣΟΚ: Η «μαρτυριάρα» κ. Εύη Χριστοφιλοπούλου
Σε ένα φαρμακερό σχόλιό του το ΠΑΣΟΚ, επισημαίνει ότι «η Εύη Χριστοφιλοπούλου κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής της συνέντευξης “μαρτύρησε” αυτό για το οποίο καταγγείλαμε τον κ. Μητσοτάκη από την πρώτη στιγμή: ότι τα κίνητρα για την υποψηφιότητα του νόμιμα εκλεγμένου δημάρχου Χειμάρρας, κ. Φρέντι Μπελέρη δεν είναι ούτε εθνικά ούτε ευρωπαϊκά αλλά μόνο ψηφοθηρικά. Η παραδοχή της υποψήφιας ευρωβουλευτή εκθέτει τον κ. Μητσοτάκη, που έβαλε το κομματικό συμφέρον πάνω από το εθνικό».

Αναλυτικά στο σχόλιο του Γραφείου Τύπου ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής
«Η Εύη Χριστοφιλοπούλου κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής της συνέντευξης «μαρτύρησε» αυτό για το οποίο καταγγείλαμε τον κ. Μητσοτάκη από την πρώτη στιγμή: ότι τα κίνητρα για την υποψηφιότητα του νόμιμα εκλεγμένου δημάρχου Χειμάρρας, κ. Φρέντι Μπελέρη δεν είναι ούτε εθνικά ούτε ευρωπαϊκά αλλά μόνο ψηφοθηρικά.
Όπως χαρακτηριστικά παραδέχτηκε η υποψήφια της Νέας Δημοκρατίας, ο κ. Μπελέρης
«ενσωματώνει τη δεξιά της πλευρά», ενώ απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου επιβεβαίωσε ότι στόχος είναι να φρενάρει τις διαρροές ψηφοφόρων προς την Ακροδεξιά, αναρωτώμενη μάλιστα «γιατί είναι κακό αυτό;».
Η παραδοχή της υποψήφιας ευρωβουλευτή εκθέτει τον κ. Μητσοτάκη, που έβαλε το κομματικό συμφέρον πάνω από το εθνικό.
Ως ΠΑΣΟΚ επιμένουμε ότι ο κ. Μπελέρης είναι απαραίτητος ως δήμαρχος Χειμάρρας, όπως νόμιμα εκλέχτηκε τον περασμένο Μάιο, ώστε να μπορεί να προστατεύει αποτελεσματικά τα δικαιώματα και τις περιουσίες την ελληνικής εθνικής μειονότητας στην περιοχή.
Όσον, τέλος, αφορά στην αποστροφή του κ. Μανώλη Αναγνωστάκη, υποψήφιου με το κόμμα του κ. Λοβέρδου που στην ίδια εκπομπή χαρακτήρισε τον κ. Μπελέρη «
του ποινικού δικαίου άνθρωπο», ας αποφασίσουν στο κόμμα τους αν έχει δίκιο ο κ. Αναγνωστάκης ή ο Πρόεδρός τους, που τον επισκέφθηκε στη φυλακή

ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ: Η κ. Χριστοφιλοπούλου επιβεβαιώνει τον τυχοδιωκτισμό με τον οποίο κινείται ο κ. Μητσοτάκης ακόμα και στα ευαίσθητα εθνικά ζητήματα
«Η παραδοχή της υποψήφιας ευρωβουλευτή της ΝΔ, Εύης Χριστοφιλοπούλου, ότι ο Κυρ. Μητσοτάκης επέλεξε να τοποθετήσει τον Φρέντι Μπελέρη στο ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος του προκειμένου να μαζέψει τις διαρροές προς την ακροδεξιά, επιβεβαιώνει τον τυχοδιωκτισμό με τον οποίο κινείται ο αρχηγός της ακόμα και στα ευαίσθητα εθνικά ζητήματα», σχολίασε σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.
Αναλυτικά ανακοίνωση του του Γραφείου Τύπου ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ
«Η παραδοχή της υποψήφιας ευρωβουλευτή της ΝΔ, Εύης Χριστοφιλοπούλου, ότι ο Κυρ. Μητσοτάκης επέλεξε να τοποθετήσει τον Φρέντι Μπελέρη στο ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος του προκειμένου να μαζέψει τις διαρροές προς την ακροδεξιά, επιβεβαιώνει τον τυχοδιωκτισμό με τον οποίο κινείται ο αρχηγός της ακόμα και στα ευαίσθητα εθνικά ζητήματα.
Όπως είπε η ίδια, η υποψηφιότητα του Φρ. Μπελέρη έχει στόχο να ενσωματώσει την άκρα Δεξιά, την οποία η ίδια είχε καταγγείλει λίγα λεπτά νωρίτερα ως μια πολιτική δύναμη “λαϊκισμού και τοξικότητας” που απειλεί το ευρωπαϊκό οικοδόμημα εν συνόλω.
Είναι πλέον ολοφάνερο πως η τακτική της ΝΔ για τις ευρωεκλογές δεν είναι τίποτε παραπάνω από ένα συνονθύλευμα δήθεν πατριωτισμού και δήθεν προοδευτισμού, που έχει μοναδικό στόχο να συνεχίσει την αντικοινωνική πολιτική που ασκεί ως κυβέρνηση

Share.

Comments are closed.