Τα πιτσιρίκια του Ολυμπιακού στην κορυφή της Ευρώπης – Νίκησαν τη Μίλαν 3-0 [Βίντεο]

0

Θρίαμβος για την ομάδα του Ολυμπιακού της κατηγορίας Κ19 που επιβλήθηκε της Μίλαν με 3-0 στον τελικό του UEFA Youth League και κατέκτησε το βαρύτιμο τρόπαιο! Οι πιτσιρικάδες του Σωτήρη Συλαϊδόπουλου έκαναν μια υποδειγματική εμφάνιση, σκοράροντας τρεις φορές μέσα σε έξι λεπτά, ενώ η άρτια αμυντική λειτουργία και οι καίριες επεμβάσεις του Σίνα κράτησαν ανέπαφη την εστία τους.


Οι «ερυθρόλευκοι» ξεκίνησαν το παιχνίδι δυναμικά, παίρνοντας την μπάλα στα πόδια τους με αποτέλεσμα να δημιουργήσουν ευκαιρίες και να απειλήσουν την αντίπαλη εστία τρεις φορές μέσα στα πρώτα δέκα λεπτά.
Οι Ιταλοί πάτησαν την περιοχή του Ολυμπιακού μερικές φορές, όμως φάνηκε να έχουν προβλήματα στην τελική πάσα και στα τελειώματα, κάτι που τους «στοίχησε» καθώς το ημίχρονο ολοκληρώθηκε χωρίς να σημειωθεί γκολ.
Με το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, η Μίλαν φάνηκε αποφασισμένη να πετύχει γκολ και πίεζε στο μεγαλύτερο μέρος του γηπέδου περιμένοντας το λάθος των Πειραιωτών. Όμως όσες φορές βρέθηκαν απέναντι στην εστία του Σίνα, ο γκολκίπερ του Ολυμπιακού δήλωσε «παρών» και έκανε εντυπωσιακές αποκρούσεις κρατώντας ανέπαφη την εστία του.
Στο 58ο λεπτό του αγώνα Παπακανέλλος έβγαλε μια σέντρα προς την καρδιά της περιοχής, εκεί όπου ο Κωστούλας πήρε την κεφαλιά όμως η μπάλα βρήκε στο χέρι του παίκτη της Μίλαν που τον μάρκαρε. Ο διαιτητής πήγε στο VAR για να δει την φάση και καταλόγισε πέναλτι υπέρ του Ολυμπιακού.
Την εκτέλεση ανέλαβε ο Μουζακίτης ο οποίος έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία του Ιταλού τερματοφύλακα, που έπεσε σωστά, όμως δεν κατάφερε να την σταματήσει.
Μετά από μόλις ένα λεπτό ο Ολυμπιακός βγήκε στην κόντρα και ο Παπακανέλλος πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του, πλασάροντας από μια δύσκολη γωνία, διπλασιάζοντας το σκορ για την Ελληνική ομάδα.


Οι «ερυθρόλευκοι» έπαιζαν με το πόδι κολλημένο στο γκάζι και στο 66’ κατάφεραν να σημειώσουν ακόμα ένα γκολ με τον Μπάκουλα. Ο Έλληνας άσσος έκανε ένα εξαιρετικό ανάποδο ψαλίδι σημειώνοντας το τρίτο γκολ και ίσως ένα από τα καλύτερα της φετινής διοργάνωσης.


Έχοντας το προβάδισμα των τριών τερμάτων, ο Ολυμπιακός κατάφερε να διαχειριστεί το υπόλοιπο του αγώνα και να διατηρήσει το σκορ μέχρι την λήξη του αγώνα, ολοκληρώνοντας τον Ευρωπαϊκό του θρίαμβο.
Το τέλος του αγώνα βρήκε τον Ολυμπιακό πρωταθλητή Ευρώπης στην κατηγορία Κ19, κατακτώντας κύπελλο UEFA Youth League, με τους πιτσιρικάδες να ξεσπούν σε ξέφρενους πανηγυρισμούς.


Ο δρόμος μέχρι τον τελικό
Οι Πειραιώτες έφτασαν μέχρι τον μεγάλο τελικό κάνοντας εξαιρετικές εμφανίσεις καθ’ όλη την πορεία τους, ενώ χρειάστηκε να αποκλείσουν μερικά από τα… ευρωπαϊκά μεγαθήρια της ηλικιακής κατηγορίας Κ19. Αρχικά μονομάχησε με την πρωταθλήτρια Ιταλίας, Λέτσε, και με δύο νίκες (3-1 εντός έδρας και 3-1 εκτός έδρας) πέρασε στην επόμενη φάση. Εκεί αντιμετώπισε την πρωταθλήτρια Αζερμπαϊτζάν, Καμπάλα, όπου πέρασαν σχετικά άνετα με δύο εντυπωσιακές νίκες 3-0 εκτός, 4-0 εντός έδρας.
Έπειτα βρέθηκε στον δρόμο τους η Ίντερ, όπου μετά από μια ιδιαίτερα έντονη αναμέτρηση ο αγώνας οδηγήθηκε στα πέναλτι και ο Ολυμπιακός κέρδισε με 6-5, παίρνοντας το εισιτήριο για τους «16». Επόμενος αντίπαλος ήταν η Λανς, την οποία επίσης νίκησε στα πέναλτι, ενώ στα προημιτελικά τέθηκε αντιμέτωπος με την Μπάγερν Μονάχου.
Μπορεί οι Βαυαροί να αγωνίζονταν εντός έδρας, όμως το σύνολο του Σωτήρη Συλαϊδόπουλου νίκησε με το εμφατικό 3-1 μέσα στο Μόναχο και προκρίθηκε στο Final Four του UEFA Youth League. Πριν από μερικές ημέρες χρειάστηκε να περάσει ξανά από την διαδικασία των πέναλτι για να αποκλείσει την Ναντ στον ημιτελικό και να βρεθεί απόψε στον μεγάλο τελικό κόντρα στην Μίλαν. Έτσι, μετά από ακόμα μία υποδειγματική εμφάνιση οι «ερυθρόλευκοι» έφτασαν μέχρι την κορυφή της Ευρώπης.

Δείτε βίντεο με τα Highlights  του UEFA Youth League Ολυμπιακός – Μίλαν

Share.

Comments are closed.