Στο “κόκκικο” ο υδράργυρος για ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, Νέα Αριστερά: Ψευδοθαυματοποιοί και… διασκεδαστές

0

Στα Αριστερά της Ν.Δ, συνωθούνται Κασσελάκης, Ανδρουλάκης και Χαρίτσης, δίνοντας (ο δεύτερος κυρίως) μάχη πολιτικής επιβίωσης ενόψει των ευρωεκλογών.  Σε ό,τι αφορά τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, υπάρχουν αστερίσκοι και εντός του κόμματός του σχετικά με το πόσο αριστερά λογίζεται αλλά τέτοιες ώρες τέτοια λόγια: Η ευρωεκλογική μάχη δεν επιτρέπει ιδεολογικές διυλίσεις. 
Το υπαρκτό θέμα αυτή τη στιγμή που έχουν απομείνει λιγότεροι των δυο μηνών για τις ευρωεκλογές, είναι για τον ΣΥΡΙΖΑ να σφαλίσει αμφίπλευρα τα νώτα του σε απώλειες ώστε να βγει δεύτερος με καθαρή διαφορά από το τρίτο ΠΑΣΟΚ, για τον Νίκο Ανδρουλάκη να συσπειρώσει τις δυνάμεις του ώστε να καταφέρει να κάνει πράξη τον διακηρυγμένο στόχο του για “ανασυγκρότηση της Κεντροαριστεράς” την επομένη των εκλογών, με πρωτοβουλίες του ίδιου και για τη Νέα Αριστερά να καταφέρει την είσοδό της στην ευρωβουλή, ώστε να έχει λόγο και ρόλο στην αναδόμηση του χώρου. 
Δύσκολη εξίσωση για τους τρεις, δεδομένου πως η “πίτα” που διεκδικούν να μοιραστούν είναι περί του 35% του εκλογικού Σώματος
Ο αγώνας μεταξύ τους προδιαγράφεται σκληρός και μια πρόγευση έδωσαν τοποθετήσεις τους το τελευταίο διήμερο.


Ο «ευχάριστος διασκεδαστής»

Η Χαριλάου Τρικούπη που είδε τα ποσοστά της να υπολείπονται καθαρά του ΣΥΡΙΖΑ, βγαίνει στην απόλυτη επίθεση, θέτοντας εκλογικό δίλημμα επί της ουσίας: Εγώ ή ο …διασκεδαστής απέναντι στον Κ. Μητσοτάκη.
Σε συνέντευξή του ( Mega), ο κ. Ανδρουλάκης καταφέρθηκε εναντίον της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ, με απερίφραστη απαξίωση: «Προτιμώ να είμαι χρήσιμος για την πατρίδα μου, παρά ένας ευχάριστος διασκεδαστής», είπε.
Σε άλλο σημείο της παρέμβασή του δε, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, διερωτήθηκε «Πώς μπορείς να εκφράσεις τον κόσμο της Αριστεράς, τις πραγματικές αγωνίες των πολιτών που είναι σε δύσκολη κατάσταση, όταν στη μεγαλύτερη στεγαστική κρίση που περνάει ο λαός, πας και διαφημίζεις ένα σπίτι 2 εκατομμυρίων ευρώ και λες, μάλιστα, του δημοσιογράφου «δεν είσαι ο λογιστής μου” την ώρα μάλιστα που δεν έχεις καταθέσει πόθεν έσχες».


Οι «ψευδοθαυματοποιοί»

Η Νέα Αριστερά, βλέπει πως έχει λαμβάνειν από τη μετάλλαξη του ΣΥΡΙΖΑ υπό τον Στέφανο Κασσελάκη και την ασφυξία που νιώθουν παραδοσιακοί του ψηφοφόροι υπό τη νέα ηγεσία.
Πλαγιοκοπεί διαρκώς τον νέο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά το πιο ενοχλητικό πιθανώς είναι πως δημιουργεί και πολιτικά γεγονότα εις βάρος του. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η εκπαραθύρωση του Δημήτρη Παπανώτα από το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ: Πρώτη το θέμα ανακάλυψε και «σήκωσε» δημόσια, η Έφη Αχτσιόγλου
Στο μεταξύ, ο Αλέξης Χαρίτσης, σε συνέντευξή του ( Καθημερινή της Κυριακής), αναφέρθηκε σε εκφυλιστική μετάλλαξη του χώρου, ην οποία δεν «μπορεί να σταματήσει υπό την παρούσα ηγεσία» και εγκάλεσε τον Στ. Κασσελάκη για «ιδεολογικό καιροσκοπισμό που θέλει να ικανοποιήσει τους πάντες».
Ακόμη πιο επιθετικά, αντέδρασε η Νέα Αριστερά απέναντι σε κριτική της Κουμουνδούρου που την μέμφεται για εμμονή με τον ΣΥΡΙΖΑ και στήριξη της Κυβέρνησης:
«Οι εμμονές ταιριάζουν στους ψευδό θαυματοποιούς. Ευτυχώς κάποιοι έχουν ιστορία και πεπραγμένα στους κοινωνικούς αγώνες απέναντι στη Δεξιά και τον κ. Μητσοτάκη, εν αντιθέσει με κάποιους άλλους που υπηρέτησαν πίστα τη δεξιά ιδεολογία και την ιδιοτέλειά τους και συνεχίζουν να το κάνουν», το φαρμακερό σχόλιο κομματικών πηγών της.

Δεκανίκια του Μητσοτάκη
Ο κ. Ανδρουλάκης συνεχίζει να μιλάει μονότονα και βαρετά με τους ίδιους προσβλητικούς χαρακτηρισμούς για τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και τον Πρόεδρο του
Με τον δημοσκοπικό αέρα και την αυτοπεποίθηση που του προσδίδει ο διαφαινόμενος τερματισμός του στη δεύτερη θέση, ο Στέφανος Κασσελάκης, στρέφεται κατά πάντων, δεξιά τε και Αριστερά του, προσδοκώντας σε ψήφους, που είθισται να φέρνουν οι μετωπικές συγκρούσεις.
Για το ΠΑΣΟΚ έτσι κι αλλιώς ο κ. Κασσελάκης έχει επανειλημμένως δηλώσει πως δεν τον αφορά καμιά συνεργασία.
Αναφερόμενες στον πρόεδρό του ΠΑΣΟΚ, κομματικές πηγές ανέφεραν
«Σήμερα έδειξε για μια ακόμη φορά τον πανικό του και κατέφυγε στη γνωστή μέθοδο της λασπολογίας, ψάχνοντας «σωσίβιο» για τη διαφαινόμενη αποτυχία στις προσεχείς ευρωεκλογές. Έφτασε μάλιστα σε σημείο να προσβάλει ακόμη και τους προοδευτικούς ψηφοφόρους διερωτώμενος αν προτιμούν διασκεδαστές.
Να του επισημάνουμε ότι ελάχιστοι πλέον τον ακούν ακόμη και από το εσωτερικό του ίδιου του ΠΑΣΟΚ του οποίου ηγείται, την ώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και ο Στέφανος Κασσελάκης κάνουν ουσιαστική αντιπολίτευση στη δεξιά του κ. Μητσοτάκη. Έκαστος εφ ‘ω ετάχθη»
Σε ό,τι αφορά τη Νέα Αριστερά, είναι και προσωπική η κόντρα του κ. Κασσελάκη: Οι έντεκα βουλευτές που την απαρτίζουν, έφυγαν εξαιτίας του, συρρικνώνοντας και την κοινοβουλευτική δύναμη του ΣΥΡΙΖΑ. 
«Η εμμονή τους με τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Πρόεδρο του έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο. Την ίδια στιγμή γίνεται πλέον φανερή και η πρόθεση, αλλά και η επιδίωξη τους να στηρίξουν μια παραπαίουσα και διεφθαρμένη κυβέρνηση. Ευελπιστούμε να τους καλωσόρισαν στο άρμα Μητσοτάκη με …τιμές. Μην πάει χαμένος τόσος κόπος», σχολίασε χθες η Κουμουνδούρου.

Πηγή: (Capital.gr Νίκη Ζορμπά)

Share.

Comments are closed.