ΕΝΔΙΣΥ: Ο κόμπος έφτασε στο χτένι για την ελληνική Δικαιοσύνη μετά από αλλεπάλληλες αναβολές!!!

0

Το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων (ΕΝΔΙΣΥ) με ανακοίνωσή του και με αφορμή τη σημερινή δίκη στο Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο για τα δώρα κύριας και επικουρικής σύνταξης ζητά από την κυβέρνηση να «νομοθετήσει να επιστραφούν τα δώρα κύριας και επικουρικής σύνταξης σε ΟΛΟΥΣ τους συνταξιούχους, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα της δίκης»

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΕΝΔΙΣΥ
«Την Τετάρτη, 17 Απριλίου, στις 15:00 το μεσημέρι συνεδριάζει το Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο στο κτίριο του ΣτΕ. Ώστε να αποφασίσει για τα δώρα κύριας και επικουρικής σύνταξης ( 13η και 14η σύνταξη) των συνταξιούχων. Πρόκειται για μία κρίσιμη δίκη, αφού περάσαν 12 ολόκληρα χρόνια μαρτυρικών περικοπών και εμπαιγμών για τους συνταξιούχους. Το εισόδημά τους συρρικνώθηκε κατά πολύ. Στα 12 αυτά χρόνια έχασαν πάνω από 140 δισ. ευρώ και παρόλα αυτά αν και με αποφάσεις των δικαστηρίων έχουν δικαιωθεί, οι αποφάσεις δεν εφαρμόστηκαν από την εκάστοτε μνημονιακή κυβέρνηση. Φτάνοντας…στο σήμερα.

Οι συνταξιούχοι βιώνουν έντονα την αδικία, αλλά δεν υποχωρούν. Περιμένουν το ΑΕΔ να τους δικαιώσει. Η απόφαση που θα ληφθεί, αν ληφθεί, θα αφορά τον ιδιωτικό τομέα. Άλλωστε, ο λόγος που συνεδριάζει το ΑΕΔ, είναι οι αντίθετες αποφάσεις του ΣτΕ (2287-2288/2015 και 1439/2020 Ολ.ΣτΕ) και του Αρείου Πάγου (1509/2023).
Όλα αυτά όμως, μπορούν να λυθούν αυτόματα, αν (επιτέλους) η Κυβέρνηση σταθεί στο ύψος των περιστάσεων. Αν νομοθετήσει να επιστραφούν τα δώρα κύριας και επικουρικής σύνταξης σε ΟΛΟΥΣ τους συνταξιούχους, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα της δίκης.
Θυμίζουμε στην Κυβέρνηση ότι με δική της απόφαση προ πενταετίας, κατάργησε τη χορήγηση της 13ης σύνταξης που είχε αποφασιστεί και είχε καταβληθεί από τους προκατόχους της (ν.4611/2019 άρ. 120).
Έτσι  κάθε Μάιο οι συνταξιούχοι χάνουν άλλο 1,1 δισ. Ευρώ τον χρόνο, που είχε θεσμοθετηθεί να λαμβάνουν. Άρα, μόνο από τη σημερινή Κυβέρνηση και μόνο από την κατάργηση της συγκεκριμένης απόφασης, οι συνταξιούχοι υφίστανται  απώλειες 5,5 δισ. ευρώ.

Ως εδώ κύριοι, δεν πάει άλλο!
Ζητάμε πίσω αυτά που μας ανήκουν.
Ζητάμε πίσω τις μνημονιακές περικοπές.
Μας χρωστάτε…»

Share.

Comments are closed.