Συνάντηση της Δημοτικής Παράταξης «Αγαπάμε το Χαλάνδρι» με τον Γ. Γραμματέα Υποδομών Κωνσταντίνο Μαγουλά

0

Η δημοτική παράταξη «Αγαπάμε το Χαλάνδρι», με επικεφαλής την Κρίστη Αγαπητού, έχει αναπτύξει μια στενή συνεργασία με τον Γ.Γραμματέα Υποδομών, του Υπουργείου Υποδομών & Μεταφορών κο Δρ. Μαγουλά Κωνσταντίνο, για μια ασφαλή και λειτουργική πόλη.

Αφορμή της συνάντησης που έγινε την Πέμπτη 11 Απριλίου 2024 υπήρξε η δημιουργία πεζογέφυρας που πρόκειται να κατασκευαστεί στη Λεωφόρο Κηφισίας, στο ύψος του Νοσοκομείου «Υγεία», η οποία αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε στάδιο εκπόνησης μελέτης και έγκρισης χρονοδιαγράμματος, με προβλεπόμενη ημερομηνία ολοκλήρωσης την 27η Δεκέμβριου 2024.

Στόχος όλων μας είναι η διασφάλιση της ασφαλούς κίνησης των πεζών στον οδικό άξονα της Κηφισίας όπου παρατηρείται υψηλός φόρτος αυτοκινήτων.

Παράλληλα, τέθηκαν ζητήματα που απασχολούν την περιοχή, την ενίσχυση των υποδομών της πόλης, για την εύρυθμη λειτουργία και τη μείωση του κυκλοφοριακού φόρτου.

Επιπλέον συζητήθηκε, η δυνατότητα υλοποίησης της επέκτασης της νέα γραμμής 4 του Μετρό προς τα βόρεια προάστια, όπου θα καλύψει τη Λεωφόρο Κηφισίας μέχρι το ΄΄δαχτυλίδι΄΄ στην Αττική Οδό, το τμήμα που παρουσιάζει και το μεγαλύτερο κυκλοφοριακό φόρτο καθημερινά.

Επιπλέον τέθηκαν στον Γ.Γραμματέα την εξαιρετικά σημαντική και απαραίτητη προσθήκη για την περαιτέρω αποσυμφόρηση των οδικών αξόνων της πόλης μας, τη δημιουργία νέων σταθμών κατά μήκος της Λεωφόρου Κηφισίας και του Χαλανδρίου.

Στη συνάντηση εκτός από την επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Αγαπάμε το Χαλάνδρι» Κρίστη Αγαπητού παραβρέθηκαν ο Δημοτικός Σύμβουλος κ.Αθανάσιος Τσιαμπάς και ο Τομεάρχης Έργων Πόλης και Υποδομών κ.Μανώλης Δωρής.

Share.

Comments are closed.