Το Ιράν εξαπέλυσε επίθεση με drones κατά του Ισραήλ, που αναμένεται να εξελιχθεί «σε ώρες»

0

Ο ισραηλινός στρατός λέει ότι το Ιράν έχει εκτοξεύσει πολλά μη επανδρωμένα αεροσκάφη εναντίον του ισραηλινού εδάφους, σχεδόν δύο εβδομάδες μετά την ισραηλινή επίθεση στο ιρανικό προξενείο στη Συρία. Ο στρατός λέει ότι τα drones θα χρειαστούν ώρες για να φτάσουν στο Ισραήλ και να πλήξουν στόχους.
Δύο πηγές ασφαλείας στο Ιράκ δήλωσαν ότι δεκάδες μη επανδρωμένα αεροσκάφη είχαν εντοπιστεί να πετούν από το Ιράν προς το Ισραήλ πάνω από τον ιρακινό εναέριο χώρο υλοποιώντας αυτό που το ιρανικό Press TV αποκάλεσε «εκτεταμένες επιδρομές με μη επανδρωμένα αεροσκάφη» από τους Φρουρούς της Επανάστασης.
Ένας απόστρατος Ισραηλινός στρατηγός, ο Amos Yadlin, είπε στο Channel 12 News της χώρας ότι τα ιρανικά drones ήταν εξοπλισμένα με 20 κιλά (44 λίβρες) εκρηκτικών το καθένα.

Ο ισραηλινός στρατός είπε ότι οι σειρήνες θα ηχήσουν σε οποιαδήποτε απειλούμενη περιοχή και ότι η αεράμυνά του είναι έτοιμη να τα αντιμετωπίσει.


Το IRGC εξέδωσε ανακοίνωση
Το Σώμα των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης (IRGC) εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει:«Ξεκινήσαμε μια επιχείρηση χρησιμοποιώντας drones και πυραύλους ως απάντηση στο έγκλημα της σιωνιστικής οντότητας να στοχοποιήσει το ιρανικό προξενείο στη Συρία».
«Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε με δεκάδες πυραύλους και drones για να χτυπήσει συγκεκριμένους στόχους στα κατεχόμενα», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Ιορδανία έκλεισε τον εναέριο χώρο της
Η αεράμυνα της Ιορδανίας είναι έτοιμη να καταρρίψει οποιοδήποτε ιρανικό αεροσκάφος παραβιάσει τον εναέριο χώρο της.
Το Reuters, επικαλούμενο δύο περιφερειακές πηγές ασφαλείας, αναφέρει ότι η αεράμυνα της Ιορδανίας είναι έτοιμη να αναχαιτίσει και να καταρρίψει οποιοδήποτε ιρανικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος ή αεροσκάφος που παραβιάζει τον εναέριο χώρο της.

Οι πηγές ανέφεραν ότι ο στρατός ήταν επίσης σε κατάσταση υψηλού συναγερμού και τα συστήματα ραντάρ παρακολουθούν τη δραστηριότητα των drone.


Το
Ιράκ κλείνει τον εναέριο χώρο του
Το υπουργείο Μεταφορών του Ιράκ ανακοίνωσε ότι ο εναέριος χώρος της χώρας είναι πλέον κλειστός.

Η διοίκηση του διεθνούς αεροδρομίου του Ερμπίλ επιβεβαίωσε επίσης σε δήλωσή του ότι η απόφαση να κλείσει ο ιρακινός εναέριος χώρος περιλαμβάνει και την κουρδική περιοχή του Ιράκ.

Share.

Comments are closed.