«Ερευνητικές Διαδρομές στον Πολιτισμό και στις Επιστήμες»: Ξεκίνησε το 1ο Μαθητικό Συνέδριο Ανατολικής Αττικής

0

Από τις σήμερα 12 έως τις 14 Απριλίου 2024 διοργανώνεται στο Μουσικό Σχολείο της Παλλήνης το 1ο Μαθητικό Συνέδριο Ανατολικής Αττικής με τίτλο «Ερευνητικές Διαδρομές στον Πολιτισμό και στις Επιστήμες». 
Το Συνέδριο  έχει σκοπό να προωθήσει την κριτική σκέψη των μαθητών, να ενισχύσει την επιστημονική έρευνα σύμφωνα με τις αρχές και τους κανόνες που τη διέπουν, ενθαρρύνοντας την καινοτομία, την πρωτοτυπία, τη συνεργασία και τις ψηφιακές δεξιότητες προς όφελος όλης της μαθητικής κοινότητας και να ενισχύσει τις προσπάθειες διαθεματικής και διεπιστημονικής προσέγγισης στο πλαίσιο των σχολικών μαθημάτων.

Σε αυτό παρουσιάζονται 183 εισηγήσεις από μαθητές και συμμετέχουν έως και 2.000 μαθητές και εκπαιδευτικοί ως σύνεδροι. Την ευθύνη της διοργάνωσης έχει

Το 1ο Μαθητικό Συνέδριο της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής, που τελεί υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού διοργανώνεται για πρώτη φορά, συνενώνοντας 178 εκπαιδευτικές μονάδες, 5.013 εκπαιδευτικούς και  40.912 μαθητές/-τριες σε μια μεγάλη και ισχυρή κοινότητα μάθησης.

Κατά τη διάρκεια του 1ου Μαθητικού Συνεδρίου, παρουσιάζονται πρωτότυπες εργασίες, πολλές από τις οποίες είναι καινοτόμες, δίνοντας την ευκαιρία για τη δημιουργία ενός αποθετηρίου καινοτόμων πρακτικών στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής με διάχυση σε όλη τη σχολική κοινότητα. Παράλληλα με το συνέδριο, θα υπάρξουν ομιλίες από καταξιωμένους επιστήμονες, έκθεση και ξενάγηση του Μηχανισμού των Αντικυθήρων (πιστό αντίγραφο, αφίσες, τρισδιάστατα γραφικά), μετεωρολογικό μπαλόνι που θα συγκεντρώνει μετεωρολογικά δεδομένα και τα καταγράφει σε ρομποτικό μηχανισμό Andruino, προσομοιωτές οδήγησης σε επικίνδυνες συνθήκες με στόχο τη μείωση τροχαίων ατυχημάτων από το Ι.Ο.Σ. «Πάνος Μυλωνάς», δύο σχολικά ραδιόφωνα που θα πάρουν συνεντεύξεις και θα μεταδίδουν το συνέδριο ζωντανά, όπως επίσης θεατρικές παραστάσεις και χορευτικά δρώμενα.

Ουσιαστικά πρόκειται για μια γιορτή της Επιστήμης και του Πολιτισμού, όπου οι νέοι θα έχουν το βήμα και θα τους δοθεί η δυνατότητα να εκφράσουν τις απόψεις τους, να μοιραστούν ιδέες και να εμπνεύσουν άλλους με τη φιλοδοξία και τη δημιουργικότητά τους. Τους δίνεται η δυνατότητα να αισθανθούν ότι οι φωνές τους ακούγονται και ότι η συμβολή τους είναι σημαντική για το μέλλον της κοινωνίας μας.

Χορηγοί του Συνεδρίου είναι: ο Δήμος Παλλήνης, η ΕΥΔΑΠ, η ΑΙΓΕΑΣ-ΑΜΚΕ, ο Δήμος Κρωπίας

Δείτε το πρόγραμμα του Συνεδρίου

Share.

Comments are closed.

WordPress Πρόσθετο Cookie από το Real Cookie Banner