Συνάντηση Δημοτικής Παράταξης «Αγαπάμε το Χαλάνδρι» με Σύλλογο Εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου

0

Η δημοτική παράταξη «Αγαπάμε το Χαλάνδρι», με επικεφαλής την Κρίστη Αγαπητού είχε την προηγούμενη εβδομάδα συνάντηση με το με το νεοεκλεγέν ΔΣ του σωματείου εργαζομένων του Δήμου Χαλανδρίου,  κατά την οποία συζητήθηκαν προβλήματα που απασχολούν τους εργαζόμενους στο Δήμο.
«Η επικοινωνία με τους εργαζόμενους πάντα λειτουργεί ως καταλύτης στη δημιουργία ενός εργασιακού περιβάλλοντος, ικανού να δώσει λύσεις τόσο στα προβλήματα των εργαζομένων που στις ημέρες μας δεν είναι και λίγα», τονίζει στην ανακοίνωση της η κυρία Αγαπητού και συνεχίζοντας αναφέρει πιο κάτω «Καταγράψαμε σωρεία παρατηρήσεων εκ μέρους τους, που αναδεικνύουν τις παθογένειες μιας Διοίκησης, που όσοι εκφράσουν διαφορετική γνώμη και άποψη «μπαίνουν στο στόχαστρο». Με τέτοιες, όμως, αντιλήψεις τίποτα το επιμέρους δεν μπορεί να βλαστήσει σε ένα ερημωμένο εργασιακό τοπίο

Αναλυτικά η ανακοίνωση της κ. Αγαπητού
«Θα μπορούσε κάποιος να ισχυριστεί ότι η βαθιά και εκτεταμένη χρονικά κρίση στη χώρα μας προκάλεσε ανάλογη κρίση σε ανθρώπους και θεσμούς. Όλοι εμείς που, «Αγαπάμε το Χαλάνδρι», η δημοτική ομάδα «Αγαπάμε το Χαλάνδρι» θεωρούμε ότι  η αποτελεσματική λειτουργία ανάμεσα σε διοικήσεις οργανισμών και τους εργαζομένους δημιουργούν ένα υγιές υπόβαθρο για να πνεύσει άνεμος αλλαγής και δημιουργίας στους εργασιακούς χώρους. Ο Δήμος Χαλανδρίου, ως οργανισμός δεν μπορεί να αποτελεί εξαίρεση.
Η επικοινωνία με τους εργαζόμενους πάντα λειτουργεί ως καταλύτης στη δημιουργία ενός εργασιακού περιβάλλοντος, ικανού να δώσει λύσεις τόσο στα προβλήματα των εργαζομένων που στις ημέρες μας δεν είναι και λίγα, όσο και ώθηση  στο παραγόμενο από αυτούς έργο που αφορά άμεσα την καλυτέρευση της ζωής των πολιτών.  Η κοινή λογική λέει πως ένας ευχαριστημένος εργαζόμενος δουλεύει και καλύτερα και αποδοτικότερα.
Στη συνάντηση που είχαμε την Πέμπτη 4 Απριλίου 2024 με το νεοεκλεγέν σωματείο του Δήμου, δυστυχώς μόνο αυτή την εικόνα δεν μας έδωσε. Καταγράψαμε σωρεία παρατηρήσεων εκ μέρους τους, που αναδεικνύουν τις παθογένειες μιας Διοίκησης, που όσοι εκφράσουν διαφορετική γνώμη και άποψη «μπαίνουν στο στόχαστρο». Με τέτοιες, όμως, αντιλήψεις τίποτα το επιμέρους δεν μπορεί να βλαστήσει σε ένα ερημωμένο εργασιακό τοπίο. Δεσμευτήκαμε απέναντι στους εργαζομένους του Δήμου μας, να είμαστε δίπλα τους, να διατηρήσουμε έναν ανοιχτό δίαυλο επικοινωνίας, ώστε τα όποια δίκαια αιτήματά τους, χωρίς δημαγωγία και σκοταδιστική σκέψη  θα  αναδεικνύονται σε όλα τα θεσμικά όργανα του Δήμου, χωρίς παραταξιακούς συσχετισμούς.
Σταθερός και καθημερινός κριτής μας είναι ο δημότης και κανένας δημότης δεν μπορεί να είναι ικανοποιημένος εάν οι υπηρεσίες του Δήμου, το εργασιακό δυναμικό του Δήμου δεν λειτουργεί όπως πρέπει. Όλοι μαζί πρέπει να συνεργαστούμε, να πιέσουμε από τη θέση που μας αναλογεί, προς αυτή την κατεύθυνση, με στόχο εφικτό: έναν σύγχρονο Δήμο, που θα προσέχει τους ανθρώπους του.
Άλλωστε, όπως είπε κάποτε ένας εξαιρετικός Αμερικανός επιστήμονας ο , Russell L. Ackoff: “Για να διαχειριστείς ένα σύστημα αποτελεσματικά, είναι καλύτερα να επικεντρωθείς στη συνεργασία των μερών μεταξύ τους, παρά στη συμπεριφορά του κάθε μέρους του συστήματος ξεχωριστά”

Share.

Comments are closed.