Ποια διαδικασία θα ακολουθηθεί για να (αν) μάθει ο Ανδρουλάκης, γιατί τον παρακολουθούσε η ΕΥΠ

0

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης μετά της ομόφωνη απόφαση του ΣτΕ τη Δευτέρα θα παρακαταθέσει τη Δευτέρα ενώπιον της ΑΔΑΕ το αίτημά του προκειμένου να μάθει για ποιους λόγους έγινε αντικείμενο παρακολούθησης από την ΕΥΠ.
Άλλωστε η απόφαση του ΣτΕ τη ν  οποία προκάλεσε η προσφυγή του, είναι ξεκάθαρη. Ο νόμος του 2021 που απαγόρευε καθολικά την ενημέρωση του παρακολουθούμενου είναι αντισυνταγματικός.
Σύμφωνα μάλιστα με τους δικαστές, η «επιστροφή» στο νομοθετικό καθεστώς του 1994, που ανάβει το πράσινο φως για ενημέρωση του παρακολουθούμενου και είναι αυτή που πρέπει να εφαρμοστεί στην περίπτωση του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ και αυτό θα γίνει μέσω της αρμόδιας αρχής που δεν είναι άλλη από την ΑΔΑΕ.
Επομένως το κλειδί των εξελίξεων είναι η Αρχή Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών και ο πρόεδρός της, Χρήστος Ράμμος, η οποία θα ζητήσει στη συνέχεια από την ΕΥΠ το πληροφοριακό δελτίο της παρακολούθησης του Νίκου Ανδρουλάκη και την εισαγγελική παραγγελία που “συναίνεσε” στο να καταστεί ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ παρακολουθούμενος.
Αμέσως μετά το αίτημα Ανδρουλάκη, η Ολομέλεια της αρχής θα συνεδριάσει και θα απευθυνθεί στην ΕΥΠ για τα στοιχεία, με άγνωστο το πότε η ΕΥΠ θα απαντήσει.

Νίκος Ανδρουλάκης: Έγινα από θύμα θύτης
«Θέλω στη θέση μου να έρθει κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνας. Έζησα αυτό που ζουν σε χώρες της Λατινικής Αμερικής και της Αφρικής: το θύμα να γίνεται θύτης. Αντί να μου ζητήσουν συγγνώμη και να μάθω τι έγινε από τη δικαιοσύνη, έγινα ο θύτης. Διέδιδαν από τη Νέα Δημοκρατία ότι δεν πάω να μου “πει στο αυτί” ο κ. Γεραπετρίτης τον λόγο της παρακολούθησης γιατί τάχα φοβάμαι, κλείνοντας το μάτι σε διάφορα “πρακτοριλίκια”.
Κάποιοι από τον ΣΥΡΙΖΑ έλεγαν ότι είμαι “εκβιαζόμενος” και πως δεν έχω κάνει νομικές κινήσεις, ενώ τις είχα κάνει όλες… Ο Ελληνικός λαός πρέπει να καταλάβει ότι το Μέγαρο Μαξίμου ήταν για κάποια χρόνια κέντρο υποκλοπών» είπε χθες ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.
Πάντως στελέχη του ΠΑΣΟΚ λένε ότι περιμένουν να δουν αν θα ακολουθήσουν τον ίδιο δρόμο με αίτημα στην ΑΔΑΕ και άλλα πρόσωπα που έγιναν στόχος της ΕΥΠ, μεταξύ αυτών υπουργοί και ο αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων.

Share.

Comments are closed.