Το ΣτΕ προκάλεσε κόντρα με βαριά υπονοούμενα ανάμεσα σε ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ

0

Η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) θα περίμενε κανείς να αξιοποιηθεί ως ένα ισχυρό όπλο στη φαρέτρα των κομμάτων της αντιπολίτευσης έναντι της κυβέρνησης, ωστόσο πυροδότησε έναν απρόσμενο «πόλεμο» μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ.
ΠΑΣΟΚ & ΣΥΡΙΖΑ, αντί να στέψουν τα βέλη τους εναντίον του Μητσοτάκη και της κυβέρνησής του, έστρεψαν τα βέλη τους η μία εναντίον της άλλης, προφανώς με φόντο το «ντέρμπι» για τη δεύτερη θέση στις ευρωεκλογές.

Η αντιπαράθεσης ξεκίνησε με τα βαριά υπονοούμενα του Νίκου Ανδρουλάκη από το βήμα της Βουλής, όπου ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, αναφερόμενος στην απόφαση του ΣτΕ, έκανε λόγο για «μια απάντηση προς τους συκοφάντες του ΣΥΡΙΖΑ, ιδιαίτερα προς τον πρόεδρό του, που είχε το θράσος να πει ότι δεν έκανα όσα θα έπρεπε νομικά και για αυτό είμαι ‘’εκβιαζόμενος’’».
Να θυμίσουμε ότι ο Στέφανος Κασσελάκης είχε αναφερθεί με αυτόν τον όρο στον Νίκο Ανδρουλάκη κατά τη διάρκεια συνέντευξή του στα μέσα του Ιανουαρίου σχολιάζοντας δηκτικά:
«Ας βρει πρώτα ο ίδιος λύση στην κατάσταση την οποία αντιμετωπίζει με τον πρωθυπουργό, ο οποίος τον έχει ως εκβιαζόμενο πρόεδρο της ήσσονος αντιπολίτευσης. Έχει κάνει μήνυση εναντίον του πρωθυπουργού ο κ. Ανδρουλάκης; Είναι ο πολιτικός προϊστάμενος της ΕΥΠ. Είναι αποδεδειγμένο ότι η ΕΥΠ τον παρακολουθούσε. Για ποιο λόγο δεν πηγαίνει σε αυτό το επόμενο βήμα, να ξέρουμε επιτέλους τι τρέχει εκεί; Πώς ο ΣΥΡΙΖΑ, θεωρητικά, θα συνδιαλλασσόταν με ένα κόμμα το οποίο είναι υπερχρεωμένο στις τράπεζες και με έναν πρόεδρο ο οποίος είναι εκβιαζόμενος;».
Ο Νίκος Ανδρουλάκης στην τοποθέτησή του στην Βουλή υπενθύμισε τα όσα είχε δηλώσει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και τόνισε: «Έκανα αυτά που έπρεπε να κάνω ως ένας πολίτης που σέβεται το κράτος δικαίου, τη διάκριση των εξουσιών και δεν θέλει καμία ειδική μεταχείριση όπως έχουν μάθει οι πολιτικές και οικονομικές ελίτ της πατρίδας μας».
«Έχω μια άλλη διαδρομή, όσο κι αν προσπαθείτε να τη σπιλώσετε, γιατί αυτό θέλατε να πετύχετε. Οι συκοφαντίες της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ είχαν στόχο να πλήξουν την πολιτική μου διαδρομή και αξιοπρέπεια. Σήμερα οι συκοφάντες γελοιοποιήθηκαν. Σήμερα είναι η πρώτη μεγάλη ήττα του παρακράτους των υποκλοπών και μια πρώτη μεγάλη νίκη του κράτους δικαίου», υπογράμμισε.

Η αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ
Απαντώντας ο ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε τις αναφορές του Νίκου Ανδρουλάκη με ένα υστερόγραφο στην ανακοίνωση που εξέδωσε κατά της ΝΔ για τις εξελίξεις με την απόφαση του ΣτΕ:

«Την ώρα που όλος ο προοδευτικός κόσμος προτάσσει την ανάγκη μονομέτωπου αγώνα κατά της πολλάκις υπόλογης, αλλά και πανταχόθεν στριμωγμένης Δεξιάς, ο κ. Ανδρουλάκης νιώθει την ανάγκη να προτάξει το μικροπολιτικό του συμφέρον, αποδεικνύοντας ότι είναι κατώτερος των περιστάσεων. Επιτίθεται στον ΣΥΡΙΖΑ που έδωσε μάχες για την διαλεύκανση του σκανδάλου και στον Πρόεδρό του, Στέφανο Κασσελάκη που συνεχίζει να αγωνίζεται για να αποδοθεί δικαιοσύνη. Ο κ. Ανδρουλάκης θα έχει τώρα την ευκαιρία να ενημερωθεί για το περιεχόμενο της παρακολούθησής του. Αφού το κάνει, ελπίζουμε να υποβάλει επιτέλους και μήνυση εναντίον εκείνου που διέταξε την παρακολούθησή του. Πλέον δεν θα έχει καμία δικαιολογία…».

Νέα απάντηση από το ΠΑΣΟΚ
Το ΠΑΣΟΚ απαντώντας στο υστερόγραφο του ΣΥΡΙΖΑ, επέστρεψε με σοβαρές αιχμές κατά του Στέφανου Κασσελάκη σχετικά με τις επιχειρηματικές δραστηριότητές του στις ΗΠΑ. «Είναι τουλάχιστον προκλητικό ο ΣΥΡΙΖΑ να συνεχίζει να δίνει “νομικές συμβουλές” στο ΠΑΣΟΚ, ενώ ο Στέφανος Κασσελάκης πιάστηκε να παραβιάζει τον νόμο για το πόθεν έσχες των πολιτικών προσώπων, που έφερε το κόμμα που ηγείται.
Άλλωστε, την εποχή του σκανδάλου των υποκλοπών, όταν ο κ. Ανδρουλάκης αγωνιζόταν για την αποκάλυψη της αλήθειας, ο κ. Κασσελάκης ασχολιόταν με τις επιχειρήσεις του στον φορολογικό παράδεισο του Delaware και ήταν υποψήφιος Υπουργός του κ. Μητσοτάκη.
Άραγε, σε ποιους αγώνες του Προέδρου του αναφέρεται ο ΣΥΡΙΖΑ
;»

Share.

Comments are closed.