Πεζοπόροι Χαλανδρίου: Οι Δράσεις του Συλλόγου Πεζοπόρων Χαλανδρίου για τον Απρίλιο 2024

0

Ο Σύλλογος Πεζοπόροι Χαλανδρίου «Ο Ευριπίδης» υποδέχεται τον Απρίλιο με ένα πρόγραμμα πεζοπορικών δράσεων, τις οποίες ελπίζουμε τα μέλη και οι φίλοι μας να απολαύσουν.

  • Κυριακή 7 Απριλίου : Κιθαιρώνας, πεζοπορία στο μυθικό βουνό

Την Κυριακή 7 Απριλίου θα εξερευνήσουμε  τα όμορφα μονοπάτια του Κιθαιρώνα. Βρίσκετε στα σύνορα Αττικής και Βοιωτίας πάνω από το Πόρτο Γερμενό και διαθέτει ένα πολύ ενδιαφέρον και καλά οργανωμένο δίκτυο μονοπατιών. Ο βουνό του Κιθαιρώνα «στολίζεται» από αρκετά πευκοδάση στα χαμηλότερα υψόμετρα και ένα πανέμορφο ελατοδάσος, γύρω από την κορυφή του, ενώ στη μυθολογία έχει συνδεθεί με τον Ορφέα και τα μυστήρια του Διονύσου.
Η ανάβαση μας θα ξεκινήσει στις 9:00πμ από τη βρύση της Τσίας που βρίσκεται λίγο έξω από τα Βίλια σε υψόμετρο 620μ. Θα ακολουθήσουμε το σηματοδοτημένο μονοπάτι 22.
Μετά από το αρχικό πετρώδες μονοπάτι, θα περπατήσουμε σε ένα πανέμορφο λιβάδι και θα συνεχίσουμε την πορεία μας ανάμεσα στο δάσος της κεφαλληνιακής ελάτης έως στη θέση Πέταλο, στο καταφύγιο του ΕΟΣ Ελευσίνας «Βαγγέλης Τσακός» στα 1090μ. Πρόκειται για μια ανηφορική διαδρομή 8 χλμ. με βαθμό δυσκολίας 2 και υψομετρική διαφορά 450μ.
Όταν η ομάδα μας φτάσει στο καταφύγιο, θα υπάρχει δυνατότητα για τους πιο τολμηρούς να συνεχίσουν την πεζοπορία μέχρι την κατάκτηση της μικρής κορυφής του Κιθαιρώνα στα 1350μ. Από την κορυφή θα θαυμάσουμε την πολύ όμορφη θέα προς την πεδιάδα των Πλαταιών και του Κορινθιακού κόλπου. Η συνολική διαδρομή από την έναρξη της πεζοπορίας έως την κορυφή είναι 11 χλμ με θετική υψομετρική διαφορά 750 μ.

  • Κυριακή 14 Απριλίου : Συμμετοχή στον Αγώνα «Μονοπάτι Εκεχειρίας 2024»

Η Αγωνιστική Ομάδα του συλλόγου μας θα πάρει μέρος στον αγώνα των 50 χιλιομέτρων στο “Μονοπάτι Εκεχειρίας 2024» στην Αρχαία Ολυμπία. Πρόκειται για μια διοργάνωση που σκοπό έχει να αναβιώσει μια αρχαία διαδρομή, ώστε να θυμίζει σε όλους για ποιο λόγο ετελούντο οι Ολυμπιακοί Αγώνες στην Αρχαία Ελλάδα και να αναδείξει τα ιδανικά του σεβασμού στον άνθρωπο και το ιερό δικαίωμα στην ειρήνη.
Ο αγώνας θα ξεκινήσει από την Αρχαία Ήλιδα και περνά μέσα από 13 χωριά της ημιορεινής Ηλείας για να καταλήξει στην Αρχαία Ολυμπία. Συγκεκριμένα, η διαδρομή διέρχεται από τους Δήμους Ήλιδας, Πύργου και Αρχαίας Ολυμπίας, και από τα όμορφα χωριά Δάφνη, Κεραμιδιά, Δαφνιώτισσα, Περιστέρι, Χειμαδιό, Σόπι, Καράτουλα, Μαγούλα, Λατζόι, Ηράκλεια, Πουρνάρι, Πελόπιο, Πλάτανος. Ο αγώνας θα τερματίσει στην Αρχαία Ολυμπία.
Καλή επιτυχία στην αγωνιστική μας ομάδας!!!

  • Κυριακή 28 Απριλίου : Πεζοπορία στον Ελικώνα, μονοπάτι Ζερίκι – Αρβανίτσα

Σε συνεργασία με τον Πεζοπορικό Σύλλογο ΑΧΟΛ Λειβαδιάς, θα πεζοπορήσουμε στον Ελικώνα και θα απολαύσουμε μια διαδρομή μέσα στα έλατα … στην κατοικία των εννέα Μουσών και προστάτιδες των τεχνών.
Θα ξεκινήσουμε από το χωριό Ζερίκι και θα πεζοπορήσουμε το μονοπάτι 22, όπου ο Έρως και οι Μούσες χόρευαν και ξυπνούσαν την ερωτική επιθυμία. Θα ανηφορήσουμε το μονοπάτι δίπλα στην ρεματιά, θα περάσουμε από το εντυπωσιακό σπήλαιο του Πλούτου, ενώ θα αγναντεύουμε παράλληλα την εντυπωσιακή κορυφογραμμή της Μεγάλης Λούτσας. Περνώντας το διάσελο, θα περπατήσουμε σε μια διαδρομή ανάμεσα σε ψηλά έλατα, οξιές και βελανιδιές. Θα κάνουμε διάλλειμα στο ψηλότερο σημείο της διαδρομής μας, στα 1235μ., και θα θαυμάσουμε την πανοραμική θέα προς τον Ελικώνα.
Στην συνέχεια θα κατηφορίσουμε προς το εντυπωσιακό οροπέδιο της Αρβανίτσας με τα θεόρατα έλατα και το πανέμορφο λιβάδι.
Πρόκειται για διάσχιση συνολικής διαδρομής 9 χλμ. με βαθμό δυσκολίας 1 και θετική υψομετρική 480 μ.

  • Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής :
Share.

Comments are closed.