Γυναικοκτονία στους Αγίους Αναργύρους: Η 28χρονη ζήτησε περιπολικό για να πάει σπίτι της, αλλά δεν υπήρχε [Βίντεο]

0

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για τις συνθήκες υπό τις οποίες σημειώθηκε η γυναικοκτονία 28χρονης από τον πρώην σύντροφό της το βράδυ της Δευτέρας (01/04), στην περιοχή των Αγίων Αναργύρων, κοντά στο φυλάκιο του Αστυνομικού Τμήματος της περιοχής.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η 28χρονη γυναίκα είχε πάει στο Αστυνομικό Τμήμα των Αγίων Αναργύρων, συνοδευόμενη από έναν φίλο της, για να καταγγείλει ότι είδε τον πρώην σύντροφό της και δράστη του εγκλήματος, που επανεμφανίστηκε χθες μετά από τέσσερα χρόνια, κάτω από το σπίτι της, νιώθοντας απειλή για τη ζωή της.
Φαίνεται ότι ο δράστης, την ακολούθησε και της είχε έστησε καρτέρι. Βλέποντάς την να βγαίνει από το ΑΤ, της επιτέθηκε και τελικά την σκότωσε μερικά μέτρα πιο πέρα από τη σκοπιά του αστυνομικού τμήματος.
Το εξοργιστικό είναι, σύμφωνα με όσα διαρρέονται, ότι οι αστυνομικοί αντί να την μεταφέρουν σπίτι με περιπολικό, της είπαν να καλέσει η ίδια το 100 προκειμένου να μεταβεί στο σημείο όχημα της ΕΛ.ΑΣ. Αποτέλεσμα ήταν την ώρα που εκείνη καλούσε το 100, έξω από τη σκοπιά, ο δράστης να της επιτεθεί και να την κατακρεουργήσει, γεγονός το οποίο άκουγε σε ζωντανή μετάδοση η τηλεφωνήτρια του κέντρου της Άμεσης Δράσης
Η άγρια δολοφονία της γυναίκας από τον 42χρονο σε απόσταση 40 μέτρων από το αστυνομικό τμήμα, έχει προκαλέσει την οργή στελεχών της Κατεχάκη, που αδυνατούν να πιστέψουν πως οι αστυνομικοί δεν μπόρεσαν να προστατεύσουν την γυναίκα που τους ζήτησε βοήθεια, σε απόσταση λίγων μέτρων από το τμήμα.
Είναι χαρακτηριστικό ότι η 28χρονη είχε χωρίσει τον 42χρονο δράστη το 2020. Μάλιστα τότε τον είχε μηνύσει για βιασμούς και ξυλοδαρμούς και μάλιστα υπήρχαν ασφαλιστικά μέτρα σε βάρος του.

Διατάχθηκε ΕΔΕ
Εντολή άμεσης ένορκης διοικητικής εξέτασης για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες δολοφονήθηκε η 28χρονη γυναίκα έξω από το αστυνομικό τμήμα Αγίων Αναργύρων, διέταξε ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Αττικής, Γιάννης Σκούρας.
Στο πλαίσιο της έρευνας θα κληθούν οι αστυνομικοί που βρίσκονταν στο τμήμα το βράδυ της Δευτέρας και διαχειρίστηκαν την υπόθεση, να δώσουν εξηγήσεις για το τι έπραξαν.
Σύμφωνα με πληροφορίες οι αστυνομικοί φέρεται να ισχυρίζονται ότι είπαν στην γυναίκα, «περίμενε στο τμήμα να καλέσουμε περιπολικό μέσω της Άμεσης Δράσης καθώς δεν υπάρχει διαθέσιμο όχημα από το τμήμα», όμως αστυνομικές πηγές κρατούν επιφυλάξεις ως προς τα λεγόμενα τους, καθώς διαπιστωμένα, η 28χρονη κάλεσε η ίδια το 100 όταν ξεκίνησε να βγαίνει από το τμήμα με τον δράστη να της επιτίθεται με μαχαίρι, μόλις πέρασε την είσοδο.
Αξίζει να σημειωθεί πως αυτόπτες μάρτυρες της άγριας δολοφονίας ήταν ο φίλος της κοπέλας, αλλά και ο σκοπός του τμήματος, οι οποίοι δεν έκαναν απολύτως τίποτα για να αποτρέψουν την δολοφονία.

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας
«Πριν από λίγο εντοπίστηκε θανάσιμα τραυματισμένη γυναίκα από αιχμηρό αντικείμενο στην περιοχή των Αγίων Αναργύρων. Από το σημείο μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο συνοδεία αστυνομικών σε νοσοκομείο ο φερόμενος δράστης της επίθεσης. Διενεργείται προανάκριση από τη Διεύθυνση Ασφαλείας Αθηνών».

Μανώλης Χριστοδουλάκης: Τρίτη γυναικοκτονία μετά από καταγγελία του θύματος στις αρχές – Να γίνει η έμφυλη βία διακριτό έγκλημα
Η άγρια γυναικοκτονία έξω από το Αστυνομικό Τμήμα των Αγίων Αναργύρων είναι η τρίτη κατά σειρά που σημειώνεται μετά από καταγγελία του θύματος στις αρμόδιες αρχές.
Είναι ξεκάθαρο πλέον ότι οι αστυνομικές αρχές της χώρας δεν έχουν δεχθεί την κατάλληλη εκπαίδευση και δεν έχουν εξοικειωθεί στην αυστηρή εφαρμογή των συγκεκριμένων πρωτοκόλλων για την αντιμετώπιση των περιπτώσεων έμφυλης βίας. Την ίδια στιγμή, η κυβέρνηση διαφημίζει την εφαρμογή του “panic button” για το οποίο δεν έχει φροντίσει ακόμα, να έχει ελάχιστο χρόνο απόκρισης. Ενώ οι δήθεν ολοκληρωμένες δομές, βασίζονται σε αυτές που δημιούργησε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ το 2009-2011, οι οποίες παραμένουν υποστελεχωμένες, οι ξενώνες ελλιπείς και δεν εκτείνονται σε όλες τις μεγάλες πόλεις της περιφέρειας.
Η κυβέρνηση ακόμα δεν έχει εφαρμόσει την σύμβαση της Κωνσταντινούπολης στο σύνολο της. Συγκεκριμένα, η Επιτροπή Grevio διαπίστωσε ελλείψεις στην εφαρμογή του 77% των άρθρων της Σύμβασης, το ¼ των οποίων έχει την μορφή του κατεπείγοντος και οφείλουν να υλοποιηθούν άμεσα.
Τον Σεπτέμβρη του 2021 το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ζήτησε να συμπεριληφθεί η έμφυλη βία ως διακριτό έγκλημα στο ευρωπαϊκό Δίκαιο. Ήδη η Ισπανία, η Ιταλία και η Κύπρος έχουν προχωρήσει σε διακριτές νομοθετικές παρεμβάσεις για την βία κατά των γυναικών. Καλούμε την Κυβέρνηση να πάρει άμεσα πρωτοβουλίες για την νομική αναγνώριση της γυναικτονίας, ως διακριτό έγκλημα. Η ευαισθητοποίηση για την ακραία – και όχι μόνο – έμφυλη βία οφείλει να έχει πρώτιστα νομικά χαρακτηριστικά.

Δείτε βίντεο του MEGA από την εκπομπή «Κοινωνία Ώρα Mega» και τους Ιορδάνη Χασαπόπουλου και την Ανθή Βούλγαρη
 

Share.

Comments are closed.