Μεσίστιες οι σημαίες, στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Χαλανδρίου, Λόγω της κοίμησης του Αρχιμανδρίτου κυρού Πατρικίου (κατά κόσμον Ιωάννου) Καλεώδη του Ιωσήφ, στον ναό που αγάπησε, στον ναό που για 60 ολόκληρα χρόνια διακόνησε, συμμετέχοντας στο πένθος της πόλης του Χαλανδρίου.
Ο π. Πατρίκιος είναι ο τελευταίος από τη γενιά των ιερέων που βίωσε τις μεγάλες αλλαγές της πόλης. Ήταν το μακρινό 1964, ότανστα 23 του χρόνια λειτούργησε για πρώτη φορά στον ναό του Αγίου Νικολάου και κανένας τότε δεν μπορούσε να προβλέψει την πορεία αυτού του νεαρού ιεροδιάκονου.
Μια πορεία ταπεινότητας, πορεία διδαχής, πορεία μεγαλοφροσύνης. Οι γνώσεις του, οι εμπειρίες του, το πνευματικό και ποιμαντικό έργο του θα μπορούσαν να τον τοποθετήσουν σε Επισκοπικό θρόνο, κάτι το οποίο δεν θέλησε ποτέ.
Προτίμησε την πόλη του, το Χαλάνδρι, που ήταν επιλογή του, όπως επιλογή του ήταν να διδάξει σε Θεολογικές Σχολές νέους ιερείς. Στην πορεία του καταγράφεται η θητεία του σε αρκετές θέσεις της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, παράγοντας πάντα έργο. Στις σημαντικότερες παρακαταθήκες της ζωής του είναι το μοναδικό δοκίμιο με τίτλο “Κώδιξ θεμάτων εκκλησιαστικής τάξεως και εκκλησιαστικής εθιμοτυπίας κατά τα εν τη Εκκλησία της Ελλάδος, ή περί ιεράς αισθητικής δοκίμιον“, στις 1300 σελίδες του οποίου περιέχεται αναλυτικά όλο το Ορθόδοξο Εθιμοτυπικό Λειτουργικό. Έτσι εξηγείται και η παρουσία του σε κάθε ορκωμοσία Ελληνικής Κυβέρνησης της Μεταπολίτευσης, σε κάθε επίσκεψη ξένου πολιτικού ή θρησκευτικού Ηγέτη, που συναντούσε τον Αρχιεπίσκοπο.
Η Ανακοίνωση της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών
«Η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών μετά θλίψεως αναγγέλλει την εκδημία του μακαριστού Αρχιμανδρίτου κυρού Πατρικίου (κατά κόσμον Ιωάννου) Καλεώδη του Ιωσήφ, Εφημερίου του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Χαλανδρίου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.
Ο μακαριστός γεννήθηκε στην Τήνο στις 2 Απριλίου 1941 και σπούδασε στην Θεολογική Σχολή της Χάλκης. Διάκονος χειροτονήθηκε την 6η Οκτωβρίου 1963 υπό του μακαριστού Μητροπολίτου Σταυρουπόλεως κυρού Μαξίμου και Πρεσβύτερος την 6η Ιουνίου 1973 υπό του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κυρού Ιερωνύμου Α΄. Ως Διάκονος υπηρέτησε στο Οικουμενικό Πατριαρχείο και στο Παρεκκλήσιο των Βασιλικών Ανακτόρων και ως Πρεσβύτερος στον Ι. Ν. Αγ. Νικολάου Χαλανδρίου έως της εκδημίας του.
Διετέλεσε επί σειρά ετών Γραμματέας του Υπηρεσιακού Συμβουλίου των Ανωτέρων Υπαλλήλων της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, Γραμματέας της Συνοδικής Επιτροπής Θείας Λατρείας, Γραμματέας της Ιεράς Συνόδου, Γραμματέας της Συνοδικής Επιτροπής επί των Οικονομικών και Διευθυντής του Συνοδικού Γραφείου Εκκλησιαστικής Τάξεως και Εθιμοτυπίας.
Παράλληλα υπηρέτησε ως Θεολόγος Καθηγητής στο Πρότυπο Ανώτερο Εκκλησιαστικό Φροντιστήριο Τήνου και στην Εκκλησιαστική Σχολή Κορίνθου.
Συνέδραμε ουσιαστικά τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αλβανίας κ. Αναστάσιο στην προσωρινή επάνδρωση της τότε ανασυγκροτηθείσης Εκκλησίας της Αλβανίας.
Έχει λάβει τιμητικές διακρίσεις από την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος και το Πανελλήνιο Ίδρυμα Ευαγγελιστρίας Τήνου.
Η Εξόδιος Ακολουθία θα ψαλλεί την Δευτέρα 1η Απριλίου και ώρα 12η μεσημβρινή στον Ι. Ναό Αγίου Νικολάου Χαλανδρίου.»