Παραλίγο τραγωδία σε Λύκειο των Πατρών: 17χρονος μαθητής υπέστη ηλεκτροπληξία από γυμνό καλώδιο

0

Παραλίγο τραγωδία στην Πάτρα, όπου ένας 17χρονος μαθητής της τρίτης Λυκείου Δεμενίκων, υπέστη ηλεκτροπληξία όταν ακούμπησε γυμνό καλώδιο ρεύματος το οποίο εξείχε από εντοιχισμένο κουτί στις σκάλες του σχολείου.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα dete.gr, ο 17χρονος κατέβαινε εκείνη την στιγμή (ώρα διαλείμματος) μαζί με άλλους συμμαθητές του στο προαύλιο.

Από ένα κουτί διανομής καλωδίων που βρίσκεται στο πλάι και σε ύψος περίπου 1,8 μέτρα, κάποιο καλώδιο είχε περιέργως βγει εκτός, ήταν γυμνό και ήταν σε χαμηλότερο ύψος. Αυτό καλώδιο ακούμπησε ο μαθητής και υπέστη ηλεκτροπληξία

Για καλή του τύχη η επαφή με το καλώδιο ήταν αστραπιαία και σε σημείο ηλεκτροπληξία δεν του προκάλεσε κάποιο σοβαρό πρόβλημα ή ακόμα και τον

Όπως περιγράφει ο ίδιος ένιωσε το ρεύμα να τον διαπερνά, και να καίγεται το σώμα του.

Ειδοποιήθηκε άμεσα η Διεύθυνση του Σχολείου και ο 17χρονος μεταφέρθηκε αρχικά στο Νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» και στη συνέχεια στο Νοσοκομείο του Ρίου το οποίο εφημέρευε.

Οι γιατροί του έκαναν όλες τις εξετάσεις για να διαπιστώσουν αν έχει υπάρξει βλάβη σε κάποιο όργανο, ευτυχώς όμως όλα ήταν καλά, αλλά το παιδί έμεινε στο νοσοκομείο μέχρι και το απόγευμα.

Αναπάντητα τα ερωτηµατικά για το πώς το καλώδιο βγήκε… εκτός, πότε συνέβη αυτό και πώς κανείς δεν το είχε παρατηρήσει. Σχετική έρευνα κάνει ήδη το σχολείο.

Οι γονείς του νεαρού, γνωστοί επιχειρηµατίες εστίασης µε κατάστηµα στην Οβρυά, ήταν σοκαρισµένοι από το γεγονός και σίγουρα θα απαιτήσουν εξηγήσεις. Ωστόσο, αυτό που προέχει είναι ότι το παιδί τους είναι καλά έστω και αν την γλίτωσε από θαύµα.

Μετά το περιστατικό ο ο 17χρονος φέρνει στο μυαλό του εικόνες, που θα θυμάται για καιρό. «Κατά τις 12.30 η ώρα στο σχόλασμα, πήγα να κατέβω από τις σκάλες για να πάω στο προαύλιο και εκεί υπήρχε ένα φωτιστικό, και ήταν ένα γυμνό καλώδιο, και όπως κατέβαινα το ακούμπησα και έσκασε το ρεύμα» αναφέρει χαρακτηριστικά.

«Δεν αισθάνθηκα καμία ζαλάδα, μόνο το χέρι μου πόναγε πολύ και από το σοκ πήδηξα τα σκαλιά κι δεν κρατήθηκα. Ήταν μέχρι τον ώμο, είχε μαυρίσει η παλάμη του και φοβήθηκε γιατί έκλεινε τα δάχτυλά του και άνοιγαν μόνα τους» τονίζει ο νεαρός.

«Θα μπορούσε να ακουμπήσει και άλλο παιδί γιατί κατέβαιναν όλα μαζί στα σκαλιά, να έχουν επαφή μεταξύ τους τα παιδιά και να τους χτυπήσει όλους. Ήρθε και στο νοσοκομείο ο διευθυντής, είπε ότι έχει ενημερώσει τον Δήμο. Αφού είναι καλά, το ξεπερνάς», είπε ο πατέρας του παιδιού.

Share.

Comments are closed.