ΕΝΔΙΣΥ: Καθυστερήσεις απονομής σύνταξης σε δεκάδες δικαστικούς υπαλλήλους με ευθύνη του Υπουργείο Δικαιοσύνης

0

Δεκάδες δικαστικοί υπάλληλοι, εργαζόμενοι του υπουργείου Δικαιοσύνης, βρίσκονται χωρίς σύνταξη, παρά το γεγονός ότι αρκετοί εξ αυτών έχουν υποβάλλει τα σχετικά δικαιολογητικά στο Υπουργείο ήδη από τον περασμένο Οκτώβριο, δηλαδή πάνω από έξι μήνες.

Το πρόβλημα που έχει ανακύψει, οφείλεται στο γεγονός ότι δεν έχουν φύγει τα χαρτιά – δικαιολογητικά από το υπουργείο προς το ΓΛΚ και δεν έχει εκδοθεί το απαραίτητο Δελτίο Ατομικής Υπηρεσιακής Κατάστασης (ΔΑΥΚ), που θα βοηθήσει ώστε να απονεμηθούν οι συντάξεις.

Το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων (ΕΝΔΙΣΥ) είναι σε θέση να γνωρίζει ότι υπάρχει μόνο ένας υπάλληλος που ασχολείται με αυτές τις υποθέσεις στο υπουργείο Δικαιοσύνης! Έτσι, η καθυστέρηση μεγαλώνει και η ταλαιπωρία των εν δυνάμει συνταξιούχων επιτείνεται.

Υπενθυμίζεται ότι μέχρι να δοθεί αριθμός πρωτοκόλλου στο ΓΛΚ και μέχρι να καταβληθούν στους δικαιούχους έστω και αυτά τα έναντι ποσά των συντάξεων, οι συνταξιούχοι αυτής της κατηγορίας (πρώην δικαστικοί υπάλληλοι), διαβιούν σε συνθήκες ένδειας και βρίσκονται σε απόγνωση καθώς δεν έχουν ούτε ευρώ εισόδημα, για αρκετούς μήνες.

Αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση, είναι πιθανό να προκύψουν καθυστερήσεις απονομής συντάξεων, που θα υπερβαίνουν το ένα έτος.

Το ΕΝΔΙΣΥ απευθύνεται προς την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης και προσωπικά τον υπουργό κ. Φλωρίδη, αν είναι γνώστης της κατάστασης και τι προτίθεται να πράξει ώστε να διορθώσει το πρόβλημα.

Είναι ντροπή, όταν δηλώνει η Κυβέρνηση ότι έλυσε το πρόβλημα με τις πολύχρονες καθυστερήσεις στις συντάξεις, να εμφανίζονται ξανά τέτοια φαινόμενα δυσλειτουργίας. Η ευθύνη βαραίνει το αρμόδιο υπουργείο Δικαιοσύνης.

Το ΕΝΔΙΣΥ θα βρίσκεται στις επάλξεις για να ενημερώνει τους συνταξιούχους, ώστε τα προβλήματά τους,  να αντιμετωπίζονται με ταχύτητα και να διορθώνονται.  Δεν θέλουμε να ξαναζήσουμε τα φαινόμενα της προηγούμενης δεκαετίας.

Share.

Comments are closed.