«Αγαπάμε το Χαλάνδρι» – Κρίστη Αγαπητού: Ναι στις στειρώσεις και σημάνσεις αδέσποτων γατιών – Προτείνουμε τη δημιουργία Δημοτικού Κτηνιατρείου

0

Η παράταξη «Αγαπάμε το Χαλάνδρι», με επικεφαλήςε την Κρίστη αγαπητού, με ανακοίνωσή της σχολίασε την πρόσφατη πρωτοβουλία του Δήμου για εντατικές στειρώσεις και σημάνσεις αδέσποτων γατιών. Μεταξύ άλλων, η κ. Αγαπητού προτείνει «τη δημιουργία ενός Δημοτικού Κτηνιατρείου προκειμένου να υπάρχει μια ολοκληρωμένη στρατηγική για το ζήτημα».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της κ. Αγαπητού:
«Μετά από 10 χρόνια διοίκησης της δημοτικής αρχής του κ. Ρούσσου, διαπιστώσαμε ότι υπάρχει, έστω και καθυστερημένα, ενδιαφέρον για τη μαζική στείρωση των αδέσποτων ζώων. Συγκεκριμένα, αφορά τις γάτες και την πρώτη δράση εντατικών στειρώσεων και σημάνσεων αδέσποτων γατιών.
Η παράταξή μας «Αγαπάμε το Χαλάνδρι» στηρίζει τέτοιες πρωτοβουλίες και ψήφισε θετικά στην έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την υλοποίηση της εν λόγω δράσης. Ωστόσο, πρέπει να υπάρξει άμεσα συντονισμός από όλους μας και βέβαια αρχικά να δούμε τον αριθμό των στειρώσεων που έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι τώρα.
Πιστεύουμε ότι πρέπει να σχεδιαστεί και υλοποιηθεί ένα ολοκληρωμένο σχέδιο, γιατί η προσπάθεια αυτή από μόνη της δεν είναι αρκετή. Παρά το γεγονός ότι κατά το προηγούμενο έτος ο Δήμος προέβη σε στειρώσεις 260 γατιών είναι ένα σοβαρό θέμα που θα πρέπει να δρομολογηθεί, να συντονιστεί κατάλληλα, έτσι ώστε να λυθεί ολιστικά το πρόβλημα των αστείρωτων γατιών και γατοαποικιών.»

Η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Κρίστη Αγαπητού ανέφερε σε δήλωσή της: «Ευχόμαστε η προσπάθεια αυτή να συνεχιστεί και η πρόταση της παράταξής μας είναι η δημιουργία ενός Δημοτικού Κτηνιατρείου, όπως έχουν και άλλοι δήμοι, προκειμένου να υπάρχει μια ολοκληρωμένη στρατηγική και πλάνο για τη φροντίδα και την ευζωία των αδέσποτων ζώων

Share.

Comments are closed.