Απευθείας στους «4» ο Ολυμπιακός στο Conference League, αν αποχωρήσει από το τούρκικο πρωτάθλημα η Φενέρμπαχτσε

0

Εξελίξεις φέρνουν οι απίστευτες σκηνές που διαδραματίστηκαν στο πρωτάθλημα της Τουρκίας το περασμένο Σαββατοκύριακο για την αντίπαλο του Ολυμπιακού στη Conference League, την Φενέρμπαχτσε.
Συγκεκριμένα το ξύλο που έπεσε μεταξύ οπαδών και παικτών στον αγώνα Τράμπζονσπορ – Φενέρμπαχτσε ίσως έχει επιπτώσεις στην ευρωπαϊκή πορεία της δεύτερης, στο Conference League. 
Συγκεκριμένα, η δήλωση του προέδρου της ομάδας πως μπορεί να αποχωρήσει από το τουρκικό πρωτάθλημα θα φέρει εξελίξεις για τη συμμετοχή της σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις.
Συγκεκριμένα, ρεπορτάζ της τουρκικής αθλητικής εφημερίδας Fanatic αναφέρει πως στην περίπτωση που αυτή αποχωρήσει, θα δεχθεί την τιμωρία της UEFA.
Η UEFA αναμένεται να την τιμωρήσει με αποκλεισμό από τις διοργανώσεις της για τα επόμενα χρόνια.

Η συγκεκριμένη απόφαση θα ληφθεί στις 2 Απριλίου, σε έκτακτη Γενική Συνέλευση του συλλόγου, λίγες ημέρες πριν από τα ματς της ομάδας με τον Ολυμπιακό (11/04 και 18/04), για τα προημιτελικά του Europa Conference League.
Έπειτα η Ομοσπονδία της Τουρκίας θα πρέπει να ενημερώσει την UEFA και κατόπιν η Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία θα πρέπει να αποβάλει την ομάδα από τις διοργανώσεις της, σε αυτή την περίπτωση από το Conference League.
Αν η απόφαση ληφθεί σε αυτό το χρονικό διάστημα, τότε μπορεί να δούμε την ομάδα του Ολυμπιακού απευθείας στους 4 της διοργάνωσης.

Η «Fanatik» ρώτησε τον αθλητικό δικηγόρο, Άνιλ Ντίνσερ (Anıl Dinçer) για την πιθανή αποχώρηση της Φενέρμπαχτσε από το πρωτάθλημα, με τον τελευταίο να δηλώνει: «Υπάρχει δέσμευση που υπογράφεται από την Τουρκική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία προς τους συλλόγους στην αρχή κάθε σεζόν. Σύμφωνα με τη σχετική δέσμευση, οι σύλλογοι υποχρεούνται να συμμορφώνονται με τους κανονισμούς και τις αποφάσεις της Ομοσπονδίας».

Share.

Comments are closed.