Το παρασκήνιο της αποπομπής Ασημακοπούλου -Η οργή Μητσοτάκη και τα μηνύματα που εστάλησαν  με την τριπλή «καρατόμηση

0

Στην αποχώρηση της Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου από το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας για τις ευρωεκλογές και την καρατόμηση του γενικού γραμματέα Εσωτερικών Μιχάλη Σταυριανουδάκη και του γραμματέα απόδημου Ελληνισμού του κόμματος, Νίκου Θεοδωρόπουλου οδήγησε η έρευνα που έκανε το Μέγαρο Μαξίμου για την μαζική αποστολή emails σε ομογενείς.
Η έρευνα αυτή είχε αποδώσει καρπούς, καθώς όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές, μετακλητός υπάλληλος-συνεργάτης του γενικού γραμματέα είχε δώσει τα στοιχεία στον υπεύθυνο αποδήμων της Ν.Δ, Νίκο Θεοδωρόπουλο, ο οποίος με τη σειρά του τα ενεχείρησε στο γραφείο της ευρωβουλευτή. Η διαρροή, σύμφωνα με την έρευνα έγινε μεταξύ της πρώτης και της δεύτερης εκλογικής αναμέτρησης του περασμένου καλοκαιριού, όπως “ομολογήθηκε” από τους εμπλεκόμενους. Από κει και μετά ο κύβος είχε ριφθεί και τούτο γιατί τα προσωπικά δεδομένα δεν “έφυγαν” απ’ οπουδήποτε αλλού,  αλλά από το υπουργείο Εσωτερικών και η επιστολική ψήφος που τόσο είχε διατυμπανιστεί, ετίθετο εν αμφιβόλω, όπως και το αδιάβλητο της εκλογικής διαδικασίας.

Μετά από αυτά διαμηνύθηκε έτσι στην κ. Ασημακοπούλου ότι δεν θα είναι υποψήφια, ενώ ο γενικός γραμματέας υπέβαλε για λόγους ευθιξίας την παραίτησή του.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, το βράδυ της Πέμπτης επικοινώνησε μαζί της ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, Γιάννης Μπρατάκος και της ανακοίνωσε την απόφαση του κ. Μητσοτάκη. Μάλιστα χθες το πρωί υπήρξε και δεύτερη επικοινωνία και ενώ η είδηση είχε διαρρεύσει στα δημοσιογραφικά, οπότε αποφασίστηκε η κα Ασημακοπούλου να κάνει την δήλωση αποχώρησης διευκολύνοντας τον πρωθυπουργό.

«Πιστή στις αρχές, στις αξίες και στην αγάπη μου για την Ελλάδα, ενημέρωσα τον Πρωθυπουργό για την απόφασή μου να μην συμμετάσχω ως υποψήφια Ευρωβουλευτής στις επερχόμενες Ευρωεκλογές του Ιουνίου εάν το θέμα αυτό δεν έχει ξεκαθαριστεί πλήρως. Αυτό, γιατί η συνείδησή μου δεν μου επιτρέπει να συμμετέχω άθελά μου στις προσπάθειες κάποιων να πλήξουν τον θεσμό της επιστολικής ψήφου, την Κυβέρνηση Μητσοτάκη ή το κύρος της Ελλάδας», σημειώνει στην δήλωση της κα Ασημακοπούλου.
Πάντως σύμφωνα με όσα επισημαίνουν κυβερνητικά στελέχη, η εξέλιξη αδικεί την εν γένει παρουσία της στο Ευρωκοινοβούλιο και το έργο του Μιχάλη Σταυριανουδάκη, αλλά «είναι κάποια πράγματα που δύσκολα μπορούν να ξεπεραστούν. Σε εμάς δεν λειτουργούν παραϋπουργεία Δικαιοσύνης, δεν είμαστε όλοι ίδιοι», τονίζουν με νόημα. Το Μέγαρο Μαξίμου με την αποπομπή όσων εμπλέκονται στην υπόθεση, χωρίς να περιμένει τις αποφάσεις της εισαγγελίας και της Ανεξάρτητης Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, θέλει να δείξει ότι σε τέτοια ζητήματα δεν υπάρχει καμία ανοχή, αλλά, κυρίως να προστατέψει τον θεσμό της επιστολικής ψήφου, τον οποίο επιχειρεί να βλάψει η αντιπολίτευση.

Τέλος για ο αν γνώριζε η κ. Ασημακοπούλου ότι το γραφείο της έστειλε τα επίμαχα ενημερωτικά mails ή για το αν ο μετακλητός υπάλληλος τα έδωσε στον γραμματέα αποδήμων της Νέας Δημοκρατίας χωρίς τη σύμφωνη γνώμη του Μ. Σταυριανουδάκη; Σε αυτά τα ερωτήματα θα απαντήσει η εισαγγελική έρευνα που έχει ήδη ανοίξει, χωρίς να αποκλείονται ποινικές συνέπειες για τους εμπλεκόμενους αλλά και πρόστιμα από την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα.

Share.

Comments are closed.