Μακάμπι Τελ Αβίβ – Ολυμπιακός 1-6 – Ο Θρύλος στους «8» του Conference League με μαγική ανατροπή!

0

Ο Ολυμπιακός πέτυχε την μεγαλύτερη ανατροπή στην 99χρονη ιστορία του και είναι στους «8» τους Conference League!
Ο Ολυμπιακός διέλυσε 6-1 την τυπικά γηπεδούχο Μακάμπι Τελ Αβίβ στην παράταση και έγινε η πρώτη ομάδα στα χρονικά των ευρωπαϊκών κυπέλλων που ανατρέπει διαφορά τριών γκολ εντός έδρας ήττας, αφού είχε χάσει 4-1 στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης». Έτσι, η ελληνική ομάδα προκρίθηκε στους “8” του Europa Conference League.
Οι «ερυθρόλευκοι» έκαναν δυναμικό ξεκίνημα και πήραν προβάδισμα στο σκορ με το γκολ του Ποντένσε. Η φάση ξεκίνησε όταν οι παίκτες του Μεντιλίμπαρ σταμάτησαν την επίθεση των Ισραηλινών και βγήκαν στην κόντρα, με τον Φορτούνη να κλέβει την μπάλα και να μοιράζει αριστερά στον Ποντένσε που σούταρε. Ο τερματοφύλακας της Μακάμπι έπεσε σωστά στην γωνία και ακούμπησε την μπάλα, όμως είχε μεγάλη δύναμη και βρήκε στο δοκάρι πριν καταλήξει στα δίχτυα.
Παρόλο που η ανατροπή φαινόταν δύσκολη υπόθεση για τον Ολυμπιακό πριν ξεκινήσει το παιχνίδι, μετά το πρώτο γκολ οι παίκτες φάνηκαν να έχουν πιστέψει και στο 36ο λεπτό κατάφεραν να σκοράρουν για δεύτερη φορά. Ο Ποντένσε έκλεψε την μπάλα έδωσε αμέσως την μπάλα στον Φορτούνη που έτρεξε μερικά μέτρα και σκόραρε στο τετ-α-τετ με τον τερματοφύλακα της Μακάμπι.
Στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους σημειώθηκε το τρίτο γκολ (στο 45+3′) με τον Ποντένσε να εμπλέκεται και πάλι στην δημιουργία, καθώς έκανε το γέμισμα από τα αριστερά στο δεύτερο δοκάρι και ο Ελ Κααμπί με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 3-0.
Η Μακάμπι έμοιαζε ανήμπορη να ελέγξει τον ρυθμό του παιχνιδιού κι έτσι πήγε στα αποδυτήρια όντας πίσω στο σκορ με 3-0, ενώ συνολικά τα τέρματα των δύο αναμετρήσεων ήταν 4-4. Όμως μερικά λεπτά μετά την σέντρα του δευτέρου ημιχρόνου κατάφερε να μειώσει σε 3-1 με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Ζαχάβι.
Ακόμα κι όταν μείωσε η Μακάμπι, ο Ολυμπιακός έδειξε ότι δεν παραιτείται και κατάφερε να μειώσει σε 4-1, με ένα εξαιρετικό γκολ που πιστώνεται στον Ελ Κααμπί. Ο επιθετικός των «ερυθρολεύκων» σκόραρε με ανάποδο ψαλίδι, σε μία φάση που σίγουρα αποτελεί highlight της αποψινής αγωνιστικής του Conference League.
Παρόλο που ο Ολυμπιακός έφτασε κοντά στο να… κλέψει την πρόκριση στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων της κανονικής διάρκειας, το σκορ δεν άλλαξε και ο αγώνας οδηγήθηκε στην παράταση. Όμως αυτό που δεν κατάφερε να κάνει στην λήξη του 90λεπτου το έκανε στο 93ο λεπτό με τον Γιόβετιτς.
Έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Φορτούνη από τα δεξιά, ο Ρέτσος και ο Γιόβετιτς βγήκαν στο πρώτο δοκάρι σε μια προσπάθεια να εμπλακούν για να σκοράρουν, με τον δεύτερο να γίνεται ξανά αποδέκτης της μπάλας, και με σουτ να γράφει το 5-1.
Η επισφράγιση του θριάμβου για τον Ολυμπιακό ήρθε στο 103′ όταν ο Μασούρας μπήκε στην περιοχή, πέρασε τον Μισπάτι και γύρισε τον Ελ Αραμπί ο οποίος σε κενή εστία την έστειλε στα δίχτυα για το μυθικό 6-1.
Μετά από αυτό το τεράστιο αποτέλεσμα αύριο το μεσημέρι θα μάθει τον αντίπαλό για τα προημιτελικά!

Μεγάλη βραδιά για το ελληνικό ποδόσφαιρο
Απόψε είναι μια πολύ μεγάλη βραδιά για το ελληνικό ποδόσφαιρο!

Ολυμπιακός  και ΠΑΟΚ, που ήταν με την πλάτη στον τοίχο μετά τις ήττες τους στα πρώτα παιχνίδια, έκαναν… θαύματα. Να θυμίσουμε ότι οι Θεσσαλονικείς πάτησαν την Ντινάμο Ζάγκρεμπ στην Τούμπα με 4-1 και μαζί με τους Πειραιώτες πανηγυρίζουν μια από τις σπουδαιότερες ανατροπές στην ευρωπαϊκή τους ιστορία.
Χάρη στους… άθλους των δυο ομάδων η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα με δυο εκπροσώπους στα προημιτελικά της τρίτης τη τάξει διοργάνωσης της UEFA. Στα προημιτελικά βρίσκονται η Βικτόρια Πλζεν από την Τσεχία, η Φιορεντίνα από την Ιταλία, η Φενέρμπαχτσε από την Τουρκία, η Λιλ από τη Γαλλία, η Μπριζ από το Βέλγιο και η Άστον Βίλα από την Αγγλία.
Η κλήρωση θα γίνει την Παρασκευή (15/3) στις 15:00 στα γραφεία της UEFA στη Νιόν και δεν υπάρχουν περιορισμοί, πράγμα που σημαίνει πως είναι ανοιχτό να έχουμε… ελληνικό «εμφύλιο», κάτι που απευχόμαστε.
Τα πρώτα παιχνίδια της φάσης των «8» θα γίνουν στις 11 Απριλίου και η ρεβάνς μια εβδομάδα αργότερα, στις 18 του ίδιου μήνα.

Share.

Comments are closed.