Μιλένα Αποστολάκη: Κόλαφος η Ευρωπαία Εισαγγελέας για το έγκλημα στα Τέμπη

0

Η Βουλευτή του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Μιλένα Αποστολάκη, χαρακτήρισε κόλαφος για την κυβέρνηση Μητσοτάκη και τις μεθοδεύσεις της, τις δηλώσεις της Ευρωπαίας Εισαγγελέως σχετικά με το έγκλημα στα Τέμπη. Η κα. Λάουρα Κοβέσι μίλησε ευθέως για παρεμπόδιση του έργου της και συνέδεσε ξεκάθαρα την απώλεια των 57 ανθρώπων στα Τέμπη με την μη ολοκλήρωση της σύμβασης 717.
Αναλυτικά στη δήλωση της η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ αναφέρει:
«Κόλαφος για την κυβέρνηση Μητσοτάκη και τις μεθοδεύσεις της οι δηλώσεις της Ευρωπαίας Εισαγγελέως σχετικά με το έγκλημα στα Τέμπη. Η κ. Λάουρα Κοβέσι μίλησε ευθέως για παρεμπόδιση του έργου της και συνέδεσε ξεκάθαρα την απώλεια των 57 ανθρώπων στα Τέμπη με την μη ολοκλήρωση της σύμβασης 717.
«Μας μπλοκάρουν από το να βρούμε την αλήθεια. Μας μπλοκάρουν από το να εφαρμόσουμε δικαιοσύνη. Γιατί αν σου απαγορεύουν να κάνεις έρευνα, δεν μπορείς να αποκαλύψεις την αλήθεια» δήλωσε η Ευρωπαία Εισαγγελέας.
Ο κ. Μητσοτάκης και ο λαλίστατος κυβερνητικός του εκπρόσωπος δεν βρήκαν να πουν μια λέξη για όλα αυτά. Μήπως είναι και η Ευρωπαία Εισαγγελέας ενταγμένη σε κάποιο σκοτεινό κέντρο κατά της κυβέρνησης Μητσοτάκη, όπως ήταν οι 330 ευρωβουλευτές που εγκαλούν την Ελλάδα για το κράτος δικαίου;
Ο κ. Μητσοτάκης που έκλεισε με συνοπτικές διαδικασίες την εξεταστική Επιτροπή δεν μπορεί πια να κρύβεται. Τον περιμένουμε στην ολομέλεια. Οφείλει απαντήσεις. Δεν θα επιτρέψουμε την οργανωμένη συγκάλυψη. Το χρωστάμε σε αυτούς που χάθηκαν, στις οικογένειές τους και στα εκατομμύρια των συμπολιτών μας που καθημερινά αθροίζουν την φωνή τους στο αίτημα για απόδοση δικαιοσύνης
».

Ευρωπαία Εισαγγελέα για τα Τέμπη: Μας μπλοκάρουν από το να βρούμε την αλήθεια

H Ευρωπαία Εισαγγελέας Λάουρα Κοβέσι

Λίγα 24ωρα μετά τη συμπληρωματική μήνυση που κατέθεσαν οι συγγενείς των θυμάτων της τραγωδίας των Τεμπών η επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας (EPPO) Λάουρα Κοβέσι (Laura Codruța Kövesi) είναι «ποταμός».
«Μας μπλοκάρουν από το να βρούμε την αλήθεια. Μας μπλοκάρουν από το να εφαρμόσουμε δικαιοσύνη», δήλωσε η Ευρωπαία Εισαγγελέας Λάουρα Κοβέσι για την έρευνες για την τραγωδία των Τεμπών.
«Εάν σου απαγορεύουν να κάνεις έρευνα, δεν μπορείς να αποκαλύψεις την αλήθεια», δήλωσε μιλώντας στην τηλεόραση του Star και ερωτώμενη για το εάν υπάρχουν ποινικές ευθύνες πολιτικών προσώπων.
Όπως είπε, είδε φωτογραφίες των αθώων θυμάτων της τραγωδίας και συγκινημένη υποσχέθηκε στους συγγενείς πως θα κάνει τα πάντα για να δικαιωθούν οι ψυχές των παιδιών τους.
Για να συμβεί όμως αυτό ζητά αλλαγή του νόμου περί ευθύνης υπουργών, διότι όπως σημειώνει με το υπάρχον νομικό πλαίσιο δεν μπορεί να κάνει τη δουλειά της και να αποδοθεί δικαιοσύνη. «Δυστυχώς η Συνταγματική πρόβλεψη πρέπει να αλλάξει. Γι’ αυτό το έχουμε ζητήσει και έχουμε στείλει επιστολή στην Κομισιόν», είπε.
Αναφερόμενη στη σύμβαση 717, που προέβλεπε την εγκατάσταση τηλεδιοίκησης, στο σιδηροδρομικό τμήμα Αθήνα – Θεσσαλονίκη – Προμαχώνας, φωτοσήμανσης και αυτόματου συστήματος πέδησης, η εισαγγελέας υπογράμμισε πως «εάν το έργο είχε ολοκληρωθεί εγκαίρως, τα Τέμπη δεν θα είχαν συμβεί».
«Αυτό το τραύμα δεν μπορεί να επουλωθεί χωρίς δικαιοσύνη. Τον Δεκέμβριο καλέσαμε 23 δημόσιους λειτουργούς. Ερευνήσαμε μόνο τα κομμάτια που αφορούν το πώς αξιοποιήθηκαν τα ευρωπαϊκά κονδύλια», τόνισε. «Ως Εισαγγελέας υπόσχομαι ότι θα κάνουμε τη δουλειά μας. Χάθηκαν πολύ νέοι και αθώοι, δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψουν αυτή την τραγωδία», κατέληξε.

Share.

Comments are closed.