ΣΥΡΙΖΑ: Οργανωτικό φιάσκο στις νομαρχιακές εκλογές του κόμματος – Στο 90% η αποχή στις εκλογές των κομματικών οργάνων

0

Όλο πιο πολύ μεγαλώνουν τα προβλήματα στην οργανωτική δομή του ΣΥΡΙΖΑ δεδομένου ότι τα μέλη του γυρίζουν την πλάτη τους στι εσωκομματικές εκλογές. Μόνο 8 στους 10 αυτών που ψήφισαν τον Σεπτέμβριο για εκλογή πρόεδρου να συμμετέχουν στις εκλογές των κομματικών οργάνων.
Με όλα όσα γράφονται για τις εταιρείες του Στέφανου Κασσελάκη να έχουν μπει για τα καλά στο μικροσκόπιο της δημοσιογραφικής -και όχι μόνο- έρευνας, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ καλείται να αντιμετωπίσει από τη μια την αγωνία των απλών μελών για τα όσα αποκαλύπτονται γύρω από την επιχειρηματική δράση του και από την άλλη να συγκρατήσει μια κατάσταση οργανωτικής κατάρρευσης και πλήρους απροθυμίας των εναπομεινάντων ενεργών μελών του κόμματος να στήσουν τον «νέο ΣΥΡΙΖΑ» στα πόδια του.
Παρ’ ότι ο κ. Κασσελάκης προσπάθησε, επισκεπτόμενος τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στη Θεσσαλονίκη, να εμφανιστεί αισιόδοξος δηλώνοντας στα τοπικά στελέχη «πάμε καλά, μεγαλώνουμε», η εικόνα όμως που έφτανε από τις οργανώσεις πανελλαδικά ήταν τουλάχιστον αποκαρδιωτική.
Ενδεικτικό της απαξίωσης είναι η συμμετοχή στην Α’ Αθήνας που έφτασε μόλις στο 10%.
Στην Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ Βόρειας Αθήνας, σε σύνολο περίπου 16.600 μελών της, ψήφισαν 1.346 μέλη. Αντίστοιχα, στο Γαλάτσι, ψήφισαν μόλις 51 μέλη. Ελλείψει ενδιαφέροντος, στη Σάμο, την Πέλλα, την Καβάλα και τη Δράμα τα νέα νομαρχιακά όργανα εκλέχτηκαν μάλλον συναινετικά, ενώ στην Ηλιούπολη φέρονται να ψήφισαν 197 από τους 1767 εγγεγραμμένους, στο Ίλιον 101 από τους 2400 εγγεγραμμένους, στην Νίκαια 175 από τους 1361 εγγεγραμμένους, στο Αιγάλεω η συμμετοχή ήταν μόλις στο 12% και στην Άρτα 578 από 2.400 εγγεγραμμένους, μέχρι αργά χθες το απόγευμα.
Επιπλέον, στην Α’ Θεσσαλονίκης προσήλθαν μέχρι αργά χθες το απόγευμα 1.100 από τα 12000 μέλη περίπου, ενώ η συμμετοχή κυμάνθηκε περίπου σε ποσοστό 12% στην Γλυφάδα. Περίπου 1.000 άτομα από τα 8.000 μέλη ψήφισαν στο Ηράκλειο, 1.600 περίπου από τις 11.000 στην Ανατολική Αττική, ενώ στα 950 άτομα ανέρχονταν όσοι είχαν προσέλθει στις κάλπες στον Πειραιά ως το απόγευμα, σε σύνολο 8.000 μελών.
Αντίστοιχο το κλίμα και στην υπόλοιπη Ελλάδα, με την Ημαθία να καταγράφει καλή επίδοση τηρουμένων των συνθηκών, με 500 στα 1.700 μέλη να εμφανίζονται στην οργάνωση του κόμματος. Στην Πιερία, από τα 1.700 μέλη υπολογίζεται ότι περίπου 230 εμφανίστηκαν.
Στα Δωδεκάνησα, στους 600, είχαν προσμετρηθεί μέχρι το απόγευμα 195.
Η εικόνα αυτή είναι σε πλήρη αντίθεση με τον παλμό του Συνεδρίου και τα συνθήματα «κάτω τα χέρια από τον Κασσελάκη»
Είναι φανερό ότι πρόκειται για εικόνα απόρριψης του προέδρου και των επιλογών του σημειώνουν κορυφαία στελέχη για να προσθέσουν ότι αυτή την ώρα αναζητούνται τουλάχιστον 120.000 από τις 180.000 μέλη που πήγαν στις κάλπη το Σεπτέμβριο για να εκλέξουν πρόεδρο με πιο εμφατική την απουσία όπως σημειώνουν τα μέλη του 2ευρου που πήγαν αποκλειστικά για να στηρίξουν τον κ. Κασσελάκη.
Όλα αυτά είναι άκρως ανησυχητικά για την εικόνα του ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές με την αποσυσπείρωση αυτή που έχει συντελεστεί να μην προοιωνίζεται τίποτε θετικό για την ικανότητα του κόμματος να τρέξει καμπάνιες και να οργανώσει τη βάση για τις επερχόμενες κάλπες.

Share.

Comments are closed.